Vajdaság
Továbbra is rendkívüli a járványhelyzet Vajdaságban
Betűméret:             

Vajdaságban további 381 személynél azonosították a koronavírust, vagyis 37-cel többnél mint tegnap.

Jelen pillanatban Vajdaságban a regisztrált aktív esetek száma 7.435, ebből Újvidéken 2.069. A többi községben ezernél kevesebb az aktív eset, és a számok csökkennek.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet továbbra is rendkívülinek minősíti a vajdasági járványhelyzetet, de stabilizálódni látszik a tendencia. A községek és városok többségében továbbra is rendkívüli a helyzet, kivéve Zentán, Zomborban, Magyarkanizsán, Csókán, Ürögön, Hódságon és Sidben, ahol kedvezőtlennek minősítik a helyzetet.

Emelkedett a kórházban kezeltek száma is

Több nap után először emelkedett meg az újvidéki egészségügyi intézményekben a koronavírus miatt kezelt páciensek száma. Így jelenleg összesen 161-en vannak, míg tegnap 159-en voltak. Emelkedett a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is, ma 17-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre, míg korábban több napon át 14 volt a számuk.

A Vajdasági Klinikai Központban 112 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen. A kamanci tüdőgyógyászati intézetben 49 pácienst kezelnek, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi intézmények továbbra sem közlik azokat az adatokat, hogy hány személyt engedtek haza a gyógykezelés után, de az elhunytak számát sem.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban