Vajdaság
Zökkenőmentes az oltás Magyarkanizsán
Betűméret:             

Már több mint ezren vették fel az oltást Magyarkanizsa községben, ebből 133 újraoltás is megtörtént már. A két dózist elsősorban a Gerontológiai Központ lakói, valamint az egészségügyi dolgozók vették fel, de néhány idősebb polgár is túl van már a második vakcinán.

Az elmúlt időszakban közel 80 egészségügyi dolgozó vette már fel a védőoltás első dózisát, azóta pedig már többen a másodikat is. A mai nap folyamán 12 egészségügyi dolgozó vette fel az első védőoltást, 48 szintén egészségügyben tevékenykedő kapta meg a másodikat is.

A magyarkanizsai Kucora Csilla a helyi mentőszolgálatnál dolgozik és a második adag Pfizer vakcinát vette fel ma délelőtt. Elmondta, hogy semmilyen mellékhatást nem tapasztalt.

- Szeretnék egészséges maradni és sokáig a mentőszolgálatban dolgozni, azért döntöttem úgy, hogy felveszem a vakcinát, az is közrejátszott, hogy tudjak segíteni a pácienseken. Nem szeretnék otthon maradni, szeretnék egészséges maradni.

A magyarkanizsai Egészségházban dolgozó Gutási Anrietta elmondta, hogy számára nem is volt kérdés, hogy felveszi-e a védőoltást a koronavírus ellen.

- Szerintem mindenkinek fel kellene venni. Nekünk főleg azért, mert egészségügyben dolgozunk és ha mi megbetegszünk, akkor nem lesz, aki gyógyítsa vagy ápolja a betegeket. Én mindenféleképp fel szerettem volna venni és harmadikán felvettem, most pedig a revakcinát, én gondolom, hogy így védve leszünk.

A magyarkanizsai Egészségház munkatársai közel 200 idős személynek segítettetek bejelentkezni az eUprava oldalra, hogy igényelni tudják a védőoltást. Gyólay Karolina az intézmény igazgatója elmondta, hogy sokan közülük is megkapták már az első dózis oltóanyagot.

- Folyamatosan zajlik az oltás a magyarkanizsai Egészségházban, a község egyetlen oltópontján. Most jelenleg Sinopharm és Pfizer van. Elmondható, hogy mindegyik védőoltás jó, tehát bármelyiket választjuk, az jó. 25 egészségügyi dolgozó például a kínai védőoltást választotta és heten választották már az oroszt, amit jövő héten fognak megkapni -mondta Gyólay Karolina.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban