Vajdaság
Tömeges oltópont a Szabadkai Közkórházban is
Betűméret:             

A hétvégén kezdte meg működését Szabadkán a harmadik tömeges oltópont. A Szabadkai közkórházban hétfőn és kedden, az állami ünnep két napján fogják oltani a polgárokat a kínai és az orosz vakcinával.

Az új városházán lévő oltópont, illetve a Kumičić utcai rendelőben lévő oltópont is folyamatosan fogadja azokat a polgárokat, akik az első koronavírus-elleni injekciót veszik fel, illetve azokat is, akik már az emlékeztetőoltásra jelentkeznek. Vasárnap az új városházán mintegy 400 polgárt oltottak be másodszor is a kínai vakcinával.

Az elmúlt napokban Szabadkára jelentős mennyiségű orosz, Sputnik V vakcina érkezett. Hamarosan megkezdik ezek beadását is abban a sorrendben, ahogy a polgárok erre a vakcinára jelentkeztek. Amikor érkezik Szabadkára a Pfizer/BioNTech oltóanyagból is, megkezdik azon polgárok kiértesítését is a vakcináció időpontjáról, akik ezt a fajta oltóanyagot kívánják felvenni.

Az emlékeztető oltás időpontjáról a polgárok sms-ben kapnak üzenetet. Nagyon fontos, hogy mindenki pontosan megjelenjen az adott időpontban.

Azok, akik még mindig nem jelentkeztek, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát, az eUprava portálon tehetik azt meg, vagy a 0800 222 334-es telefonszámon minden nap 8 és 20 óra között.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban