Vajdaság
Tömeges oltópont a Szabadkai Közkórházban is
Betűméret:             

A hétvégén kezdte meg működését Szabadkán a harmadik tömeges oltópont. A Szabadkai közkórházban hétfőn és kedden, az állami ünnep két napján fogják oltani a polgárokat a kínai és az orosz vakcinával.

Az új városházán lévő oltópont, illetve a Kumičić utcai rendelőben lévő oltópont is folyamatosan fogadja azokat a polgárokat, akik az első koronavírus-elleni injekciót veszik fel, illetve azokat is, akik már az emlékeztetőoltásra jelentkeznek. Vasárnap az új városházán mintegy 400 polgárt oltottak be másodszor is a kínai vakcinával.

Az elmúlt napokban Szabadkára jelentős mennyiségű orosz, Sputnik V vakcina érkezett. Hamarosan megkezdik ezek beadását is abban a sorrendben, ahogy a polgárok erre a vakcinára jelentkeztek. Amikor érkezik Szabadkára a Pfizer/BioNTech oltóanyagból is, megkezdik azon polgárok kiértesítését is a vakcináció időpontjáról, akik ezt a fajta oltóanyagot kívánják felvenni.

Az emlékeztető oltás időpontjáról a polgárok sms-ben kapnak üzenetet. Nagyon fontos, hogy mindenki pontosan megjelenjen az adott időpontban.

Azok, akik még mindig nem jelentkeztek, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát, az eUprava portálon tehetik azt meg, vagy a 0800 222 334-es telefonszámon minden nap 8 és 20 óra között.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban