Vajdaság
Vučić: Két hét múlva elhelyezik a covid-kórház alapkövét Újvidéken
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő bejelentette, hogy 14 napon belül elhelyezik az Újvidéken épülő új covid-kórház alapkövét, amelyet 4 hónap alatt építenek fel.

„Most a papírokat rendezzük,

a kórházban 600 férőhely lesz, ebből 200 az intenzív ápolásra, és négy hónap alatt építjük fel‟,

jelentette be az államfő.

Hozzátette, hogy az újvidéki covid-kórházat ugyanúgy építik fel, mint ahogyan a batajnicait vagy a kruševacit, elmondta továbbá, hogy az valamivel nagyobb lesz a Kruševacon felépített kórháznál.

A 021.rs közlése szerint az újvidéki covid-kórházat a Mišelukon építik majd fel, a pandémia után pedig városi kórházként üzemel majd. Egyelőre nincsenek arra vonatkozó becslések, hogy mennyibe kerülhet az építkezés.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a 021.rs-nek elmondta, hogy az építkezés helyszíne a Mišelukon lévő útelágazástól, amely közkedvelt a motorosok és autósok körében, nem messze lesz, mintegy 120 méterre, Pétervárad irányába.

A városrendezési tervek szerint ez a helyszín a legalkalmasabb egy gerontológiai központ számára, vagyis ha kórházat építenek fel itt, az hasonló célokat láthat el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban