Vajdaság
Vučić: Két hét múlva elhelyezik a covid-kórház alapkövét Újvidéken

Aleksandar Vučić szerb államfő bejelentette, hogy 14 napon belül elhelyezik az Újvidéken épülő új covid-kórház alapkövét, amelyet 4 hónap alatt építenek fel.

„Most a papírokat rendezzük,

a kórházban 600 férőhely lesz, ebből 200 az intenzív ápolásra, és négy hónap alatt építjük fel‟,

jelentette be az államfő.

Hozzátette, hogy az újvidéki covid-kórházat ugyanúgy építik fel, mint ahogyan a batajnicait vagy a kruševacit, elmondta továbbá, hogy az valamivel nagyobb lesz a Kruševacon felépített kórháznál.

A 021.rs közlése szerint az újvidéki covid-kórházat a Mišelukon építik majd fel, a pandémia után pedig városi kórházként üzemel majd. Egyelőre nincsenek arra vonatkozó becslések, hogy mennyibe kerülhet az építkezés.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a 021.rs-nek elmondta, hogy az építkezés helyszíne a Mišelukon lévő útelágazástól, amely közkedvelt a motorosok és autósok körében, nem messze lesz, mintegy 120 méterre, Pétervárad irányába.

A városrendezési tervek szerint ez a helyszín a legalkalmasabb egy gerontológiai központ számára, vagyis ha kórházat építenek fel itt, az hasonló célokat láthat el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund! - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 16:53 ]
Topolyán növekszik a beoltottak és csökken a fertőzöttek száma. A két dolog összefüggésbe hozható egymással, május elseje utánra a kétszer beoltottak száma meg fogja haladni a hatezret. A topolyai község területén is csökkenő tendenciát mutat az új beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Dr. Illés Csilla, a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Nagybecskereken a Miletić utcában levő Idea bevásárlóközpont parkolójában, egy autóban egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Nem hivatalos értesülések szerint a helyszíneléskor kizárták a gyilkosság lehetőségét, minden jel szerint a férfi...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 23:28 ]
Az első negyedévben 104 baleset történt a Szabadkai Rendőrigazgatóság hatáskörébe tartozó utakon. Három ember vesztette életét, 24 pedig súlyosan megsérült. A legtöbb baleset januárban történt, amikor összesen 39 karambolt jegyeztek. Februárban volt a legtöbb, két halálos áldozat, márciusban pedig a legtöbb...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 19:21 ]
Beolvasás folyamatban