Vajdaság
A szabadkai vendéglátósok elégedettek az önkormányzati segítséggel
Betűméret:             

A Vendéglátósok Egyesületének képviselőivel folytatott egyeztetés után Szabadka Város intézkedéscsomagot fogadott el, hogy megsegítse a nehéz helyzetbe került ágazatot, illetve mindazokat, akik a válságstáb döntése miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a tevékenységüket.

A városi tulajdonban lévő üzlethelyiségek után márciustól júniusig a bérleti díj felét kell csak fizetni, áprilisban és májusban a kerthelyiségek és teraszok használata díjmentes lesz, majd júniustól augusztusig 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Áprilistól júniusig a környezetvédelmi és más kommunális illetékeknek csak a felét kell fizetni.

A kedvezmények a szabadkai és palicsi vállalkozókra, kiskereskedésekre, vendéglátóipari létesitményekre, bevásárlóközpontokra, fogadóirodákra, játéktermekre, kozmetikai és fodrásszalonokra, mozikra, múzeumokra, edzőtermekre vonatkoznak.

Stevan Bakić polgármester szerint

a támogatás egyetlen feltétele, hogy egyetlen alkalmazott se kapjon felmondást.

Azokon tudtak segíteni, akik önkormányzati tulajdonú üzlethelyiséget bérelnek. Vannak olyan üzletek, amelyek köztársasági tulajdonú bérleményben vannak. Érdekükben a város az illetékes köztársasági szervekkel tárgyal majd.

Minderről a hivatalos döntést a városi képviselő-testület következő ülésén hozzák meg. Egyelőre még nem tudni, hogy hány vállalkozó él majd a lehetőséggel, de valószinű, hogy mindez a városnak havi szinten 10 millió dináros bevételkiesést okoz.

Kern Imre polgármesterhelyettes elmondta, hogy a bérlők haladékot kapnak az esetleges tartozásaik kifizetésére is.

A Vendéglátósok Egyesületének képviselői elégedettek a városi segítséggel, s azt remélik, hogy a tartományi és köztársasági szinten is számíthatnak megértésre és segítségre.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban