Vajdaság
Kishegyesen meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma
Betűméret:             

Kishegyesen eddig több mint 3500 védőoltást használtak fel és meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma. Mivel kis községről van szó, az eddig működtetett egy oltóponton is zavartalanul zajlik az immunizáció. A hét végén a Szputnyik V vakcinával történt meg a revakcináció, ezekben a napokban pedig a Pfizer oltóanyagával oltanak.

Dr. Marko Martinović, a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház igazgatója elmondta, hogy mivel kis községről van szó így csupán az egészségház központi épületében működtetnek egyetlen oltópontot, ahol eddig már a 3500-at meghaladta a beadott oltások száma. Több mint kétezer kishegyesi polgár már valamelyik vakcina második adagját is felvehette. Az elmúlt hétvégén a Szputnyik V típusú vakcinával történt a revakcináció a héten pedig Pfizerrel történik az újraoltás.

Az igazgató elmondta, hogy továbbra sem tapasztaltak a normálisnak tekinthetőtől eltérő tüneteket magukon a beoltottak. A legtöbb esetben tünetmentesek voltak, vagy pedig az oltás helyén éreztek enyhe fájdalmat illetve enyhe hőemelkedés vagy gyengeség érzése is csak elvétve fordult elő.

Hangsúlyozta, hogy az egyedüli kiút a jelenlegi járvány helyzetből, hogy minél többen legyenek beoltva és arra buzdította a község lakóit, hogy regisztrálják magukat, illetve éljenek a lehetőséggel, és amikor regisztráció nélkül is fel lehet venni a védőoltást, akkor tegyék meg azt. Erről telefonon kérhetnek konkrét információkat.

Az igazgató azt is elmondta még, hogy az utóbbi napokban jelentős oszcilláció volt tapasztalható az új fertőzöttek számát illetően, de ha hosszabb távon szemléljük az adatokat, akkor a járványgörbe az országoshoz hasonlít.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán Zenta Község Képviselő-testületének alakuló ülésén megválasztották a község új polgármesterét és a községi tanács tagjait is. A község új polgármesterének Burány Hajnalkát választották meg. Burány Hajnalka 1980. március 30-án született Zentán. A Zentai Gimnázium elvégzése után az Újvidéki...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:43 ]
Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban