Vajdaság
Kishegyesen meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma
Betűméret:             

Kishegyesen eddig több mint 3500 védőoltást használtak fel és meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma. Mivel kis községről van szó, az eddig működtetett egy oltóponton is zavartalanul zajlik az immunizáció. A hét végén a Szputnyik V vakcinával történt meg a revakcináció, ezekben a napokban pedig a Pfizer oltóanyagával oltanak.

Dr. Marko Martinović, a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház igazgatója elmondta, hogy mivel kis községről van szó így csupán az egészségház központi épületében működtetnek egyetlen oltópontot, ahol eddig már a 3500-at meghaladta a beadott oltások száma. Több mint kétezer kishegyesi polgár már valamelyik vakcina második adagját is felvehette. Az elmúlt hétvégén a Szputnyik V típusú vakcinával történt a revakcináció a héten pedig Pfizerrel történik az újraoltás.

Az igazgató elmondta, hogy továbbra sem tapasztaltak a normálisnak tekinthetőtől eltérő tüneteket magukon a beoltottak. A legtöbb esetben tünetmentesek voltak, vagy pedig az oltás helyén éreztek enyhe fájdalmat illetve enyhe hőemelkedés vagy gyengeség érzése is csak elvétve fordult elő.

Hangsúlyozta, hogy az egyedüli kiút a jelenlegi járvány helyzetből, hogy minél többen legyenek beoltva és arra buzdította a község lakóit, hogy regisztrálják magukat, illetve éljenek a lehetőséggel, és amikor regisztráció nélkül is fel lehet venni a védőoltást, akkor tegyék meg azt. Erről telefonon kérhetnek konkrét információkat.

Az igazgató azt is elmondta még, hogy az utóbbi napokban jelentős oszcilláció volt tapasztalható az új fertőzöttek számát illetően, de ha hosszabb távon szemléljük az adatokat, akkor a járványgörbe az országoshoz hasonlít.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett. A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének...
2024. OKTÓBER 20.
[ 20:19 ]
Magyarkanizsa ma, október 20-án ünnepli a község napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1686-ban ezen a napon szabadult fel a környék a török uralom alól. Idén négy napig tartottak a helytörténeti-, művelődési- és sportprogramok, a fő esemény viszont a községi képviselő-testület díszülése volt, amelyen vasárnap...
2024. OKTÓBER 20.
[ 16:01 ]
Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg Horgoson. 1956-ban az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott. A véres következmények ellenére nem a kudarc, nem a sötétség, nem a hallgatás kapcsolódott 1956-hoz, hanem a szabadság, az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
Beolvasás folyamatban