Vajdaság
Kishegyesen meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma
Betűméret:             

Kishegyesen eddig több mint 3500 védőoltást használtak fel és meghaladta a 2100-at az újraoltottak száma. Mivel kis községről van szó, az eddig működtetett egy oltóponton is zavartalanul zajlik az immunizáció. A hét végén a Szputnyik V vakcinával történt meg a revakcináció, ezekben a napokban pedig a Pfizer oltóanyagával oltanak.

Dr. Marko Martinović, a kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház igazgatója elmondta, hogy mivel kis községről van szó így csupán az egészségház központi épületében működtetnek egyetlen oltópontot, ahol eddig már a 3500-at meghaladta a beadott oltások száma. Több mint kétezer kishegyesi polgár már valamelyik vakcina második adagját is felvehette. Az elmúlt hétvégén a Szputnyik V típusú vakcinával történt a revakcináció a héten pedig Pfizerrel történik az újraoltás.

Az igazgató elmondta, hogy továbbra sem tapasztaltak a normálisnak tekinthetőtől eltérő tüneteket magukon a beoltottak. A legtöbb esetben tünetmentesek voltak, vagy pedig az oltás helyén éreztek enyhe fájdalmat illetve enyhe hőemelkedés vagy gyengeség érzése is csak elvétve fordult elő.

Hangsúlyozta, hogy az egyedüli kiút a jelenlegi járvány helyzetből, hogy minél többen legyenek beoltva és arra buzdította a község lakóit, hogy regisztrálják magukat, illetve éljenek a lehetőséggel, és amikor regisztráció nélkül is fel lehet venni a védőoltást, akkor tegyék meg azt. Erről telefonon kérhetnek konkrét információkat.

Az igazgató azt is elmondta még, hogy az utóbbi napokban jelentős oszcilláció volt tapasztalható az új fertőzöttek számát illetően, de ha hosszabb távon szemléljük az adatokat, akkor a járványgörbe az országoshoz hasonlít.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta főterén műjégpálya nyílik - illusztráció
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi...
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:15 ]
110 éves a magyarkanizsai Gyógyfürdő. Habár maga az évforduló nyáron van, minden évben november végén ünnepelnek, így az idén is így tettek. 1913. augusztus 10-én nyitotta meg Hermann Grünfeld, a gőztéglagyár tulajdonosa a Csodakút Artézi-fürdő Részvénytársaság első fürdőépületét, a mai fürdő alapobjektumát,...
2023. NOVEMBER 29.
[ 15:35 ]
Egy 58 éves nő életét vesztette, három személy pedig megsérült abban a közlekedési balesetben, ami kedden este 8 óra körül történt a Temerin és Szőreg közötti útszakaszon. A gépkocsit egy 83 éves férfi vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, írja a 021. A kocsi másik két utasa könnyebben...
2023. NOVEMBER 29.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban