Vajdaság
Magyarkanizsa: Gyűjtsék a számlákat, nyerjenek pénzt a fiataloknak!

Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája támogatja a Vegye el a számlát és nyerjen akciót. Az igazság kedvéért azt is be kell ismerni, hogy egy pici önérdek is van e döntés hátterében. Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium, amikor meghirdette a nyereményjátékot, egy versenyt is indított. Azok a községek, ahonnan a legtöbb számla érkezik be, pénzt nyernek, amit oktatási és ifjúsági programokra költhetnek. A magyarkanizsai fiataloknak vannak ötleteik és álmaik, például most kezdtek egy közösségi tér kialakításába, el tudnák tehát azt a pénzt költeni.

Ivanović Laura, Magyarkanizsa Község ifjúsági koordinátora is azt mondja, ha összegyűjtjük a számlákat, s be is küldjük azokat, azzal nemcsak magunknak adjuk meg az esélyt, hogy gépkocsit vagy lakást nyerjünk, hanem a közösséget is segíthetjük.

“A községek lakosságszámuk alapján három kategóriában - kis, közepes és nagy települések - versenyeznek. A győztesek mindhárom kategóriában díjat kapnak. A korábbi fordulóban 20 ezer euró volt úgymond a fődíj” - mondja Laura. “Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája kiemelten támogatja ezt az akciót. A világhálón próbáljuk a fiatalokat arra ösztönözni, hogy gyűjtsék a számlákat, illetve, hogy ők maguk is buzdítsák családtagjaikat, hogy tegyék ugyanezt, hisz ingyenesen lehet a számlákat beküldeni, csak egy borítékot kell vásárolni, még bélyeg sem kell rá.”

Magyarkanizsa a számlagyűjtés előző fordulójában is nagyon jól szerepelt, ott voltak a legeredményesebb 10 község között. Nagyon kevés választotta el őket attól, hogy nyertesek legyenek. Remélik, hogy idén szerencsésebbek lesznek. Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy voltak már nyertes magánszemélyek a községben.

“A tapasztalat az, hogy általában 30-40 számlát küldenek az emberek. Most próbáljunk meg ötvenet! Vásároljunk többször, kevesebb összegért. A számlán a legkisebb összeg, ami még részt vehet a játékban, az 100 dinár” - javasolja Laura.

A játék szervezői egyrészt a járvány miatt szeretnék népszerűsíteni a bankkártyás fizetést. Az embereknek nem kell kezükbe venni bankjegyeket, azzal sem terjedhet a vírus. Ezért úgy döntöttek, hogy dupla esélyt adnak azoknak, akik kártyával fizetnek, hisz a tranzakcióról szóló elismervényt és magát a számlát is beküldhetik, csak az a lényeg, hogy más-más borítékba helyezzék.

Ha nyerne Magyarkanizsa, az önkormányzata kapná meg a pénzt, s utána közvéleménykutatást szerveznének, hogy az oktatási és ifjúsági programok terén pontosan mire költsék el a nyeremény összegét.

“Jó lenne, ha szembe kerülnénk ezzel a problémával” - mondja Laura, hozzátéve, hogy vannak ötleteik, hogy mire költsék el a pénzt, de először jön a kemény munka, hogy mobilizálják az embereket, hogy a végén megvalósulhassanak a község fiataljainak közösségi álmai.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A bácskossuthfalvi helyi közösségi választáson a 18 képviselői hely egyikére 35 személy pályázott. A faluban voltak olyan jelöltek, akik hangos kampányt folytattak, ami helyi közösségi választások esetében nem szokványos. Az első, egyelőre nem hivatalos eredmények szerint a tanács tagjai kivétel nélkül a VMSZ által is...
2021. JÚNIUS 14.
[ 8:41 ]
Vasárnap nagyon sokan keresték fel a szombati tragédia helyszínét, a Kishegyes–Kúla-csatorna azon partszakaszát, ahol két tizenéves lelte halálát szombat délután. Tavaly fiatalok egy csoportja a csatorna egy távolabbi részén gépkocsival landolt a csatornában. Akkor ott hárman vesztették életüket. Egy 16 és egy 14 éves...
2021. JÚNIUS 13.
[ 19:29 ]
Tomislav Momirović építésügyi miniszter, Nebojša Šurlan, a Szerbiai Vasutak infrastruktúráért felelős vezérigazgatója, illetve Krsto Dubroja, a beruházás kivitelezéséért felelős Karin Komerc MD és az RZD International konzorciumának képviselője aláírták a Szabadka - Horgos vasút felújításáról szóló szerződést,...
2021. JÚNIUS 13.
[ 15:41 ]
Beolvasás folyamatban