Vajdaság
Magyarkanizsa: Gyűjtsék a számlákat, nyerjenek pénzt a fiataloknak!
Betűméret:             

Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája támogatja a Vegye el a számlát és nyerjen akciót. Az igazság kedvéért azt is be kell ismerni, hogy egy pici önérdek is van e döntés hátterében. Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium, amikor meghirdette a nyereményjátékot, egy versenyt is indított. Azok a községek, ahonnan a legtöbb számla érkezik be, pénzt nyernek, amit oktatási és ifjúsági programokra költhetnek. A magyarkanizsai fiataloknak vannak ötleteik és álmaik, például most kezdtek egy közösségi tér kialakításába, el tudnák tehát azt a pénzt költeni.

Ivanović Laura, Magyarkanizsa Község ifjúsági koordinátora is azt mondja, ha összegyűjtjük a számlákat, s be is küldjük azokat, azzal nemcsak magunknak adjuk meg az esélyt, hogy gépkocsit vagy lakást nyerjünk, hanem a közösséget is segíthetjük.

“A községek lakosságszámuk alapján három kategóriában - kis, közepes és nagy települések - versenyeznek. A győztesek mindhárom kategóriában díjat kapnak. A korábbi fordulóban 20 ezer euró volt úgymond a fődíj” - mondja Laura. “Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája kiemelten támogatja ezt az akciót. A világhálón próbáljuk a fiatalokat arra ösztönözni, hogy gyűjtsék a számlákat, illetve, hogy ők maguk is buzdítsák családtagjaikat, hogy tegyék ugyanezt, hisz ingyenesen lehet a számlákat beküldeni, csak egy borítékot kell vásárolni, még bélyeg sem kell rá.”

Magyarkanizsa a számlagyűjtés előző fordulójában is nagyon jól szerepelt, ott voltak a legeredményesebb 10 község között. Nagyon kevés választotta el őket attól, hogy nyertesek legyenek. Remélik, hogy idén szerencsésebbek lesznek. Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy voltak már nyertes magánszemélyek a községben.

“A tapasztalat az, hogy általában 30-40 számlát küldenek az emberek. Most próbáljunk meg ötvenet! Vásároljunk többször, kevesebb összegért. A számlán a legkisebb összeg, ami még részt vehet a játékban, az 100 dinár” - javasolja Laura.

A játék szervezői egyrészt a járvány miatt szeretnék népszerűsíteni a bankkártyás fizetést. Az embereknek nem kell kezükbe venni bankjegyeket, azzal sem terjedhet a vírus. Ezért úgy döntöttek, hogy dupla esélyt adnak azoknak, akik kártyával fizetnek, hisz a tranzakcióról szóló elismervényt és magát a számlát is beküldhetik, csak az a lényeg, hogy más-más borítékba helyezzék.

Ha nyerne Magyarkanizsa, az önkormányzata kapná meg a pénzt, s utána közvéleménykutatást szerveznének, hogy az oktatási és ifjúsági programok terén pontosan mire költsék el a nyeremény összegét.

“Jó lenne, ha szembe kerülnénk ezzel a problémával” - mondja Laura, hozzátéve, hogy vannak ötleteik, hogy mire költsék el a pénzt, de először jön a kemény munka, hogy mobilizálják az embereket, hogy a végén megvalósulhassanak a község fiataljainak közösségi álmai.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban