Vajdaság
Magyarkanizsára látogatott Aleksandar Sofić, tartományi régiófejlesztésért felelős titkár
Betűméret:             

A helyi önkormányzat lehetőségeinek feltérképezéséről és a már megvalósult Európai Uniós projektekről is egyeztetett Aleksandar Sofić Magyarkanizsa község önkormányzatának képviselőivel.

Aleksandar Sofić, a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság titkára a találkozón elmondta, hogy a magyarkanizsai önkormányzat jó példával szolgál a nemzetközi együttműködések tekintetében, valamint a tartományi kormánnyal is jó kapcsolatot ápol.

- A korábbi időszakban Magyarkanizsa községnek és a partnereinek 4,7 millió euró jutott az európai uniós alapokból. A tartományi kormány pedig az elmúlt öt évben több mint 430 millió dinárt fektetett be Magyarkanizsa községben.

A titkár és kísérete, valamint Magyarkanizsa elöljárói, köztük Fejsztámer Róbert polgármester, látogatást tettek a helyi Szociális Védelmi Szolgáltató Központban, ahol az intézményen belül jelenleg is fut egy projekt az Európa Unió finanszírozásával.

- Itt most a helyszínen megmutattuk azt is, hogy gyakorlatban hogyan hasznosítható, tehát, hogy az Európai Uniós pályázatok nem csak konferenciákból és szakmai anyagokból állnak, hanem konkrét megvalósításokból, konkrét gyakorlati haszonnal járó projektekből is állnak. Bízom benne, hogy Magyarkanizsa község önkormányzata az elkövetkező 10 évben is nagyon jól fog teljesíteni ezen az Európai Uniós projekt együttműködési területen - mondta Fejsztámer.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban