Vajdaság
Pályázati eszközökből újul meg a magyarkanizsai Cnesa pincehelyisége
Betűméret:             

A CULTCAP projekt keretében újítják fel a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben a színpad alatti terem deszkapadlóját, szanálják a pincét, lecserélik a mozi és színházterem elavult technikai eszközeit, valamint megtartják a filmműhely foglalkozásait is.

Jelenleg is zajlanak a munkálatok a Cnesa pincehelyiségében, ahol megújul a helyiség deszkapadlója, valamint a beázott rész szanálása is megtörtént. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Vörös Turu Anita, a magyarkanizsai Községi Tanács művelődéssel megbízott tagja megtekintette ma a munkálatokat.

- Az előadóterem felújítása és a színpad technikai eszközeinek a beszerzése hozzávetőlegesen 50 ezer euróba került. A megvalósítást az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítani, Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül - mondta Vörös Turu Anita.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy az IPA-projekthez szükséges 15 százalékos önrészt a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

- Mindig igyekszünk betenni konkrét, megfogható dolgokat is a projektekbe, így ezen a pályázaton belül most ennek a teremnek a felújítása is zajlik, másrészről egy fejlett hang- és fénytechnikai eszközbeszerzés is meg fog történni. Bízom benne, hogy a járványhelyzet kedvezően alakul és a polgárok élvezn tudják majd az újdonságokat.

A pincehelyiségben zajló munkálatok szeptember végére elkészülnek, az új technikai eszközök pedig az év végéig megérkeznek a Cnesa színháztermébe.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban