Vajdaság
Magyarkanizsa: Mezőgazdasági utakat javítanak önkormányzati finanszírozással
Betűméret:             

Mintegy 5,5 kilométer mezőgazdasági földutat javítanak meg Magyarkanizsa község területén. Az önkormányzat által finanszírozott javításokra minden évben sor kerül, az idén is több községbeli települést érint ez a beruházás.

Oromon a végéhez közelednek a munkálatok. Lékó Róbert az oromi helyi közösség elnöke elmondta, hogy a falu határában most 1,2 kilométer földút újul meg.

- Az oromi útszakasznak a zúzott kővel való feltöltése a helyi közösség évi tervéhez hozzátartozik. A falubeliek számára jelentős ez az útszakasz, hiszen ezen a területen húsz lakott tanya is található, köztük fiatalok is vannak, akik itt találják fel magukat, itt boldogulnak. Az út hossza az mintegy 2,2 kilométer és ez a szakasz lesz most két fázisból befejezve.

A munkálatoknak köszönhetően a mezőgazdaságban tevékenykedők számára könnyebben járhatóvá válnak ezek az említett útszakaszok. Vass Zoltán a községi tanács mezőgazdasággal megbízott tanácstagja elmondta, hogy a munkálatok teljes egészében önkormányzati forrásokból valósulnak meg.

- A beruházás összértéke 7 millió dinár és teljes egészében a községi önkormányzatnak a költségvetési keretéből finanszírozzuk. Több településen tudunk ebből utat javítani. A magyarkanizsai és a horgosi szakasznál befejeződtek a munkálatok, most a napokban készül el Oromnál az út, majd innen mennek a munkagépek Oromhegyesre és Velebitre. Első lépésként a talaj egyengetésére kerül sor, erre zúzott kő kerül, azt pedig behengerelik, így egy tartósan járható út készül el.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2021. NOVEMBER 25. [ 16:56 ]

Nézem a cimet, "önkormányzati finanszirozással".Nem,az az adófizetők pénze,amit a politikus "segit" elkölteni,és persze ebből "fényezi" magát.


sistvan
2021. NOVEMBER 25. [ 3:10 ]

Nagyon jó hogy a tanyák járható utat kapnak a dijákok is könnyen eljuthatnak az iskolába


Április 16. és június 13. között a Beodra (Karlova)-Zenta-Szabadka vasútvonalon a szerelvények csak Csókáig közlekednek. A Csóka-Szabadka-Csóka vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, közli a szerb vasúti társaság. A változás érinti a 10.40-kor Nagybecskerekről Szabadkára induló járatot, illetve a...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:21 ]
Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikáért, demográfiáért és a nemek közötti egyenlőségért felelős titkár ma 30 nőnek adott át szerződést, akik sikeresen szerepeltek az ingatlanvásárlásra kiírt pályázaton, melynek összértéke 54 millió dinár volt. A pályázat célja a nők helyzetének javítása és gazdasági...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 19:19 ]
Kedden további 15 energiahatékonysági szerződést kötöttek meg a topolyai önkormányzattal a kedvezményezettek. Szatmári Adrián községi elnök további 15 támogatási szerződést írt alá a tavaly kiírt pályázatra jelentkező polgárokkal. Az energiahatékonysági pályázat legutóbbi körében olyan háztartások is...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:48 ]
Beolvasás folyamatban