Vajdaság
Magyarkanizsa: Mezőgazdasági utakat javítanak önkormányzati finanszírozással

Mintegy 5,5 kilométer mezőgazdasági földutat javítanak meg Magyarkanizsa község területén. Az önkormányzat által finanszírozott javításokra minden évben sor kerül, az idén is több községbeli települést érint ez a beruházás.

Oromon a végéhez közelednek a munkálatok. Lékó Róbert az oromi helyi közösség elnöke elmondta, hogy a falu határában most 1,2 kilométer földút újul meg.

- Az oromi útszakasznak a zúzott kővel való feltöltése a helyi közösség évi tervéhez hozzátartozik. A falubeliek számára jelentős ez az útszakasz, hiszen ezen a területen húsz lakott tanya is található, köztük fiatalok is vannak, akik itt találják fel magukat, itt boldogulnak. Az út hossza az mintegy 2,2 kilométer és ez a szakasz lesz most két fázisból befejezve.

A munkálatoknak köszönhetően a mezőgazdaságban tevékenykedők számára könnyebben járhatóvá válnak ezek az említett útszakaszok. Vass Zoltán a községi tanács mezőgazdasággal megbízott tanácstagja elmondta, hogy a munkálatok teljes egészében önkormányzati forrásokból valósulnak meg.

- A beruházás összértéke 7 millió dinár és teljes egészében a községi önkormányzatnak a költségvetési keretéből finanszírozzuk. Több településen tudunk ebből utat javítani. A magyarkanizsai és a horgosi szakasznál befejeződtek a munkálatok, most a napokban készül el Oromnál az út, majd innen mennek a munkagépek Oromhegyesre és Velebitre. Első lépésként a talaj egyengetésére kerül sor, erre zúzott kő kerül, azt pedig behengerelik, így egy tartósan járható út készül el.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2021. NOVEMBER 25. [ 16:56 ]

Nézem a cimet, "önkormányzati finanszirozással".Nem,az az adófizetők pénze,amit a politikus "segit" elkölteni,és persze ebből "fényezi" magát.


sistvan
2021. NOVEMBER 25. [ 3:10 ]

Nagyon jó hogy a tanyák járható utat kapnak a dijákok is könnyen eljuthatnak az iskolába


Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban