Vajdaság
Magyarkanizsa: Mezőgazdasági utakat javítanak önkormányzati finanszírozással

Mintegy 5,5 kilométer mezőgazdasági földutat javítanak meg Magyarkanizsa község területén. Az önkormányzat által finanszírozott javításokra minden évben sor kerül, az idén is több községbeli települést érint ez a beruházás.

Oromon a végéhez közelednek a munkálatok. Lékó Róbert az oromi helyi közösség elnöke elmondta, hogy a falu határában most 1,2 kilométer földút újul meg.

- Az oromi útszakasznak a zúzott kővel való feltöltése a helyi közösség évi tervéhez hozzátartozik. A falubeliek számára jelentős ez az útszakasz, hiszen ezen a területen húsz lakott tanya is található, köztük fiatalok is vannak, akik itt találják fel magukat, itt boldogulnak. Az út hossza az mintegy 2,2 kilométer és ez a szakasz lesz most két fázisból befejezve.

A munkálatoknak köszönhetően a mezőgazdaságban tevékenykedők számára könnyebben járhatóvá válnak ezek az említett útszakaszok. Vass Zoltán a községi tanács mezőgazdasággal megbízott tanácstagja elmondta, hogy a munkálatok teljes egészében önkormányzati forrásokból valósulnak meg.

- A beruházás összértéke 7 millió dinár és teljes egészében a községi önkormányzatnak a költségvetési keretéből finanszírozzuk. Több településen tudunk ebből utat javítani. A magyarkanizsai és a horgosi szakasznál befejeződtek a munkálatok, most a napokban készül el Oromnál az út, majd innen mennek a munkagépek Oromhegyesre és Velebitre. Első lépésként a talaj egyengetésére kerül sor, erre zúzott kő kerül, azt pedig behengerelik, így egy tartósan járható út készül el.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2021. NOVEMBER 25. [ 16:56 ]

Nézem a cimet, "önkormányzati finanszirozással".Nem,az az adófizetők pénze,amit a politikus "segit" elkölteni,és persze ebből "fényezi" magát.


sistvan
2021. NOVEMBER 25. [ 3:10 ]

Nagyon jó hogy a tanyák járható utat kapnak a dijákok is könnyen eljuthatnak az iskolába


Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban