Vajdaság
Új ultrahangkészülék a magyarkanizsai Egészségházban
Betűméret:             

Új ultrahangkészülékkel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház nőgyógyászati rendelője. A község területén közel 9600 páciense van a nőgyógyászati részlegnek, akik vizsgálatokra járnak. Az ultrahang gépnek köszönhetően ezentúl még magasabb szintű ellátást kaphatnak.

17 éves volt az az ultrahangkészülék, amelyet a magyarkanizsai nőgyógyászaton eddig használtak. Gyólay Karolina az Egészségház igazgatója elmondta, hogy a most megvásárolt gép az egyik legmodernebb, megkönnyítve ezzel a nőgyógyászok munkáját is.

- Tudni kell, hogy alapvető diagnosztikai eljárás most már az ultrahangos vizsgálat, körülbelül évente 3500-4000 ultrahangos vizsgálatot végzünk el csak a nőgyógyászaton. Ez nagyon fontos már a családtervezésnél, illetve a várandós hölgyeknél a megállapításnál és végig követésnél is, de nagyon fontos más nőgyógyászati betegségeknél is, hogy idejében, pontos diagnózisokat tudjuk felállítani.

A készüléket ma Fejsztámer Róbert is megtekintette. A magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az önkormányzat is folyamatosan támogatja a helyi egészségházat.

- Egyrészről részfinanszírozásban támogatjuk a 24 órás mentőszolgálatot, másrészről minden egyes orvosi szaktudás növeléshez hozzájárulunk és fizetjük ennek a képzésnek, továbbképzésnek a költségeit. Emellett az idei évben sikerült kiválasztanunk a költségvetésből egy nagyobb tételt, amellyel személyautókat tudunk vásárolni az egészségház számára.

Az ultrahangkészüléket a Tartományi Egészségügyi Titkárság 4 millió dináros támogatásának köszönhetően tudták beszerezni a magyarkanizsai Egészségházban.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban