Vajdaság
Szabadkán megnyílt a Winterfest karácsonyi vásár 
Betűméret:             

Hétfő este a szabadkai kis korzón megnyílt a sorrendben tizenegyedik Winterfest karácsonyi vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett az önkormányzat támogatásával.

A vásár több mint egy hónapon át látogatható, azaz egészen január 8-áig. A kínálat ezúttal is színes és gazdag. Kézműves termékek, karácsonyi sütemények, édességek és ajándékok között válogathatnak az érdeklődők, vannak házi készítésű és bio-élelmiszerek. Forralt bor vásárolható, illetve hagyományos helyi ételkülönlegességek.

Az idei karácsonyi vásáron több mint 70 kiállító és árus árulja portékáit Vrnjačka Banjától Szabadkáig, mondta a megnyitón Aleksandar Aleksić, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója.

Idén is felállítottak egy jótékonysági adománygyűjtő pavilont, ahol tavaly 128 ezer dinárt sikerült összegyűjteni. Remélik, hogy idén is sokan gondolnak majd a rászorulókra. Az összegyűlt adományokat a szabadkai önkormányzat keretében működő Súlyos Beteg Gyermekek Gyógykezelését Segítő Alapítvány számlájára fizetik majd be, hogy az alap révén továbbra is segíthessenek azoknak a 18 évnél fiatalabb gyermekeknek és szüleiknek, akiknek a gyógykezeléshez szükségük van támogatásra.

Emellett a „Szívből jövő ajándék” akció keretében az egyik faházikóban a szabadkai diákok és civil szervezetek által készített ajándéktárgyakat fogják árusítani, amelyek bevételét szintén a rászoruló diáktársaik megsegítésére fordítják. Megtalálhatóak lesznek majd itt azok a kézműves termékek is, melyeket a Szabadkai Közkórház pszichiátriai osztályán kezelt betegek készítettek a terápiás foglalkozásokon.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban