Vajdaság
Szabadkán megnyílt a Winterfest karácsonyi vásár 
Betűméret:             

Hétfő este a szabadkai kis korzón megnyílt a sorrendben tizenegyedik Winterfest karácsonyi vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett az önkormányzat támogatásával.

A vásár több mint egy hónapon át látogatható, azaz egészen január 8-áig. A kínálat ezúttal is színes és gazdag. Kézműves termékek, karácsonyi sütemények, édességek és ajándékok között válogathatnak az érdeklődők, vannak házi készítésű és bio-élelmiszerek. Forralt bor vásárolható, illetve hagyományos helyi ételkülönlegességek.

Az idei karácsonyi vásáron több mint 70 kiállító és árus árulja portékáit Vrnjačka Banjától Szabadkáig, mondta a megnyitón Aleksandar Aleksić, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója.

Idén is felállítottak egy jótékonysági adománygyűjtő pavilont, ahol tavaly 128 ezer dinárt sikerült összegyűjteni. Remélik, hogy idén is sokan gondolnak majd a rászorulókra. Az összegyűlt adományokat a szabadkai önkormányzat keretében működő Súlyos Beteg Gyermekek Gyógykezelését Segítő Alapítvány számlájára fizetik majd be, hogy az alap révén továbbra is segíthessenek azoknak a 18 évnél fiatalabb gyermekeknek és szüleiknek, akiknek a gyógykezeléshez szükségük van támogatásra.

Emellett a „Szívből jövő ajándék” akció keretében az egyik faházikóban a szabadkai diákok és civil szervezetek által készített ajándéktárgyakat fogják árusítani, amelyek bevételét szintén a rászoruló diáktársaik megsegítésére fordítják. Megtalálhatóak lesznek majd itt azok a kézműves termékek is, melyeket a Szabadkai Közkórház pszichiátriai osztályán kezelt betegek készítettek a terápiás foglalkozásokon.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szabadkai rendőrség letartóztatta az 1989-es születésű, helybeli R. S-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és kirabolt egy idős férfit. Az elkövető az utcán találkozott a 68 éves áldozatával, akit fizikailag bántalmazott, majd elvette tőle a nála talált pénzt. A férfit súlyos testi sérülésekkel...
2023. JANUÁR 26.
[ 8:38 ]
Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:33 ]
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács decemberben megválasztott új elnöke, valamint Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke volt ma a vendégünk - írta keddi Facebook-bejegyzésében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért...
2023. JANUÁR 26.
[ 1:08 ]
Beolvasás folyamatban