Vajdaság
Huszadik délvidéki Háló-találkozó
Betűméret:             

A nagybecskereki Diákotthonban tartották meg a Délvidéki Háló egyesület 20. régiós találkozóját, amelyre szép számban érkeztek az érdeklődők, 16 vajdasági településről mintegy 80-an jöttek el.

Halmai Tibor, a Délvidéki Háló Egyesület elnöke elmondta, hogy 26 éve kezdte meg munkáját a Délvidéken a Háló mozgalom, azóta 256 rendezvényt szerveztek, 36 településen tartottak Háló-találkozókat, és ezeken a rendezvényeken 17,5 ezerre tehető a résztvevők száma.

A jubileumi régiós Háló-találkozó előadója Klemm József nyugalmazott újságíró, író volt.

- Azt hiszem, hogy az ilyen jellegű találkozóknak rendkívül nagy jelentősége van a magyar közösségi élet fenntartásában és abban, hogy megpróbáljuk azokat az eredeti értékeket hangsúlyozni, amelyek elősegíthetik azt, hogy a vajdasági magyarság itt maradjon és megmaradjon. A mai előadásom témája nagyon filozofikus, hiszen az élet legnagyobb kérdéséről, a miértről próbálok meg beszélni, azt, hogy mi az élet értelme, és hogy a keresztény ember hogyan tud szembesülni azokkal a kihívásokkal, amelyek néha nemhogy erősítenék, hanem gyengítik a hitét - mondta Klemm József.

A Háló-találkozó keretében pénteken volt egy komolyzenei koncert a székesegyházban, szombaton pedig a délelőtti előadást követően kiscsoportos beszélgetésekre került sor, délután műhelymunkák közül választhattak a résztvevők, valamint egy művelődési műsorral is kedveskedtek, a Muzslai Petőfi Sándor MME műkedvelői népdalokkal, népmesével, citerajátékkal mutatkoztak be.

A rendezvényt Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban