Vajdaság
Huszadik délvidéki Háló-találkozó
Betűméret:             

A nagybecskereki Diákotthonban tartották meg a Délvidéki Háló egyesület 20. régiós találkozóját, amelyre szép számban érkeztek az érdeklődők, 16 vajdasági településről mintegy 80-an jöttek el.

Halmai Tibor, a Délvidéki Háló Egyesület elnöke elmondta, hogy 26 éve kezdte meg munkáját a Délvidéken a Háló mozgalom, azóta 256 rendezvényt szerveztek, 36 településen tartottak Háló-találkozókat, és ezeken a rendezvényeken 17,5 ezerre tehető a résztvevők száma.

A jubileumi régiós Háló-találkozó előadója Klemm József nyugalmazott újságíró, író volt.

- Azt hiszem, hogy az ilyen jellegű találkozóknak rendkívül nagy jelentősége van a magyar közösségi élet fenntartásában és abban, hogy megpróbáljuk azokat az eredeti értékeket hangsúlyozni, amelyek elősegíthetik azt, hogy a vajdasági magyarság itt maradjon és megmaradjon. A mai előadásom témája nagyon filozofikus, hiszen az élet legnagyobb kérdéséről, a miértről próbálok meg beszélni, azt, hogy mi az élet értelme, és hogy a keresztény ember hogyan tud szembesülni azokkal a kihívásokkal, amelyek néha nemhogy erősítenék, hanem gyengítik a hitét - mondta Klemm József.

A Háló-találkozó keretében pénteken volt egy komolyzenei koncert a székesegyházban, szombaton pedig a délelőtti előadást követően kiscsoportos beszélgetésekre került sor, délután műhelymunkák közül választhattak a résztvevők, valamint egy művelődési műsorral is kedveskedtek, a Muzslai Petőfi Sándor MME műkedvelői népdalokkal, népmesével, citerajátékkal mutatkoztak be.

A rendezvényt Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban