Vajdaság
A tüntető gazdák Kiszács helyett Belgrádban tárgyalnak a kormányfővel
Betűméret:             

A gazdatüntetések a szerb kormányfővel mára meghirdetett telálkozó ellenére folytatják a tiltakozást. Az eredetileg Kiszácsra beharangozott találkozó mégiscsak Belgrádban lesz. Arról, hogy a gazdák képviselőinek kell Belgrádba utazniuk, hétfőn késő este született döntés Ópázován.

Mint a 021.rs-nek elmondták, a gazdák telefonbeszélgetést folytattak Brnabićtyal, aki a feszültségek csökkentése érdekében találkozót hívott össze a gazdák képviselőivel.

"A követelések nem teljesültek, de olyan mértékű feszültséget gerjesztettek, hogy káosz törhet ki. A feszültségek csillapítása érdekében a tiltakozó gazdák képviselőinek többsége úgy nyilatkozott, hogy elmennek egy találkozóra a miniszterelnökkel. Nem tervezünk döntéseket hozni, csak megnézni hogy milyen irányba folytatódhatnak a tárgyalások " – közölték a szervezők.

Kilencedik napja tart az elégedetlen gazdák sztrájkja. Volt ahol már reggel hétkor az utcára vonultak, máshol kicsit később kezdődnek. A traktoros tüntetések egészen sötétedésig tartanak, vagyis délután 16-17 óráig.

Újvidéken délelőtt 10 órakor kezdődött a blokád. A vajdasági fővárosban 14 óráig lezárják a DTD-csatornán átívelő temerini hidat, miközben a kőolaj-finomító blokádja 24 órás.

Útlezárások lesznek Homokbálványos (Bavanište) közelében, Pancsova környékén. Az előzetes bejelentések szerint traktorokkal lezárják az utat Újvidék – Palánka közötti úton Dunagálos (Gložan) és Dunacséb (Čelarevo) között, Petrőc és Szilbács közötti úton, Nagykikinda és Nagybecskerek között, valamint Aradácnál a Nagybecskerek – Újvidék úton, Beresztócnál a Kovin – Pancsova úton, Csentánál, Ópazovánál az autópályánál, Bácsnál a Palánka felé vezető utat, Szerbcsernyénél a határátkelőhelyet, Újzsednik – Csantavér között, Révújfalunál, Bácstóvárosnál, Zombornál a Bezdáni utat, a Vlajkovac hidat Belgrád és Versec között, a szabadkai Y-elágazást, Pancsova és Nagybecskerek között az Udvar – Torontálsziget elágazásnál és még más helyeken is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Nagybecskereki Egyházmegye hittanosainak év végi találkozóját tegnap tartották meg, amelyen mintegy 250 gyerek vett részt Bánát minden részéből. A kísérők között voltak papok, hitoktatók, de sok helyről a szülők hozták el a gyerekeket az összejövetelre. A Pasztorális iroda szervezésében megtartott rendezvény a...
2023. DECEMBER 3.
[ 12:33 ]
Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Beolvasás folyamatban