Vajdaság
Pásztor: Változások lesznek a pártban, de ezek nem érintik stratégiai elkötelezettségünket
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség továbbra is mindent megtesz a vajdasági magyarság önazonosságának megőrzéséért és a továbbiakban is a Szerb Haladó Párttal illetve a Fidesszel való szilárd partnerség elkötelezett hívei maradnak, jelentett ki Pásztor Bálint, a VMSZ újonnan megválasztott elnöke a Politika napilapnak adott interjújában.

Pásztor elmondta, a haladókkal való együttműködés az elmúlt tíz év során sok eredményt hozott, így az elkövetkező időszakban is aktívan kiveszik részüket a különböző projektekből.

“Az, ami jó volt a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi munkájában, a továbbiakban sem fog változni, más dolgokon, amelyek nem járultak hozzá kellő mértékben hatékonyságunkhoz, változtatni fogunk. Várhatóan történnek majd változások a VMSZ munkájában, de ez nem vonatkozik a stratégiai elkötelezettségünkre. Ami bennünket illet, marad az – és meggyőződésem, hogy ez nem egyoldalú kívánság –, hogy továbbra is partneri kapcsolatokat építsünk Szerbiában a Szerb Haladó Párttal, Magyarországon pedig a Fidesszel”, szögezte le a Politikának adott interjújában Pásztor Bálint.

"Befejeződött a tisztújítás, a munkára tudunk összpontosítani"

Befejeződött a tisztújítás a Vajdasági Magyar Szövetségben, most már a munkára tudunk összpontosítani - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint a Pannon RTV Közügyek című hírháttérműsorában.

A VMSZ elnöke kiemelte, a párt alelnökeiként régi, de új személyeket is megszavaztak a hétfői ülésen.

Pásztor kijelentette, hogy „a közgyűlés az elnököt és az 50 tagú tanácsot választja meg. Ez történt meg szombaton Zentán, és szintén Zentán hétfőn este alakult meg a tanács, és választotta meg azokat a tisztségviselőket, amelyeket a tanácsnak kell megválasztania. Ezek pedig a tanács elnöke, Tóbiás József személyében Adáról, Szatmári Adrián Topolyáról, a tanács elnökhelyettese. A három alelnököt is megválasztotta a tanács egyhangúlag, az én javaslatomra. Ők Bájity Borisz, Kerekes József és Vicsek Annamária, tehát két új és egy régi alelnöke lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek, vagy hát van a tegnapi naptól gyakorlatilag. Megválasztottuk az intézőbizottságot, amelynek elnöke továbbra is Juhász Bálint, ezen kívül pedig az elnökség tagjait választotta meg titkosan, ahogy azt az alapszabály előirányozza, a Vajdasági Magyar Szövetségnek a tanácsa. Megválasztottuk a felügyelő és a fegyelmi bizottság tagjait és kineveztük a pártigazgatót. Ezzel teljes egészében befejeződött két nap leforgása alatt a tisztújítás a Vajdasági Magyar Szövetségben, úgyhogy most már a munkára tudunk összpontosítani.”

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A zentai városházán hétfőn aláírták a Tornyos és Zenta közötti összekötő út felújításáról szóló szerződést. Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere az ezt követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 1,5 kilométeres útszakasz felújítását a verbászi Extra Auto Transport Kft. végzi majd el, amely...
2024. MÁJUS 13.
[ 15:38 ]
Tegnap este mutatta be a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület Aprócska táccsoportja az anyák napi ünnepi műsorát. A tánccsoporttal heti két alkalommal rendszeresen Kerekes Márta, Nagy Mónika és Ömböli Attila foglalkoznak. Az egyesületi vezetők számára nagyon fontos, hogy a gyerekek már kicsi...
2024. MÁJUS 13.
[ 13:49 ]
A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény horgosi Napraforgó óvodájának 12 éve van játszóháza. A Vasút utcában lévő épületben működött egykor maga az óvoda is, még a múlt század 60-as éveiben. A játszóház a közelmúltban megújulhatott, a belső festés költségeit a tartományi oktatási...
2024. MÁJUS 13.
[ 13:24 ]
Beolvasás folyamatban