Vajdaság
Zentára látogatott Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje
Betűméret:             

Csütörtök délután egy moholi termelőnél tett látogatás után Zentára is betért Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje,

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke dr. Pásztor Bálintnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének a társaságában Vajdasági Agrár Szövetség székházába látogatott el, ahol a VASZ falugazdász hálózatának a tagjaival találkozott. Az összejövetelen a vendégeket és a falugazdászokat Nagy Miklós, a VASZ elnöke köszöntötte, majd pedig röviden felvázolta szervezetük tevékenységét és a jövőbeni terveit. Ezt követően Kobrehel Ervin, a Zentai Gazdakör elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd pedig a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje és a VMSZ elnöke szólt az egybegyűltekhez.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetségének képviselőjelöltje arra kérte a jelenlévőket, hogy a soron következő EP-választásokon a listájára szavazzanak.

Győrffy Balázs elmondta, hogy véleménye szerint a magyar nemzettestben vannak olyan közösségek, amelyeknek az európai uniós képviselete nincs megoldva és ebbe értelemszerűen ez a térség is beletartozik. Az itteni agrárszövetséggel több mint tíz esztendeje tartó kiváló kapcsolatának köszönhetően elég tapasztalt és tájékozott ahhoz, hogy a vajdasági magyar termelők érdekében is képes lesz cselekedni az Európai Parlamentben.

Az EP-képviselőjelölt a június 2-án esedékes szerbiai helyhatósági választások kapcsán azt tanácsolta a vajdasági magyaroknak, hogy a vezetőik megválasztásakor járjanak el körültekintően és olyan személyeknek szavazzanak bizalmat, akik mögött egy olyan közösség, illetve politikai erő áll, amelyik már egyszer bizonyított, és amelyik képes és szándékában is áll segítséget nyújtani az itt élők számára.

A VMSZ elnöke a Vajdaság Mának elmondta, hogy a mezőgazdasági termelők érdeke, hogy az Európai Parlamentben minél több olyan képviselő legyen, aki a XXI. század Európájában is a helyén tudja kezelni a mezőgazdaságot és tisztában van az ágazat jelentőségével.

Ezt követően a közelgő önkormányzati választásokra kitérve kiemelte annak fontosságát, hogy olyan polgármesterek kerüljenek a városok és a községek élére, akik a falugazdászok működését is támogatják.

– Ezért is lényeges, hogy a VMSZ-nek minél több polgármestere legyen – jegyezte meg dr. Pásztor Bálint.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb szűrővizsgálatokat szerveznek vasárnap Kishegyesen, Topolyán és Pacséron is. Felnőttek és gyerekek megjelenését is várják, nem kell külön bejelentkezni, a vizsgálatok ingyenesek. A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban 2024. június 16-án, vasárnap reggel 8 órától délután 5 óráig szűrővizsgálatokat...
2024. JÚNIUS 15.
[ 11:42 ]
A maga nemében egyedülálló épületkomplexum építését tervezik Temerinben, ahol egy épületben kap helyet a rendőrállomás, a szabálysértési bíróság és a tűzoltóság. A komplexumot arra a területre tervezik, ahol jelenleg a tűzoltóság van. A tervek szerint az épület több telek összevonásával épül majd fel, írja a...
2024. JÚNIUS 14.
[ 18:24 ]
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját. Ezen a napon született ugyanis Karl Landsteiner osztrák-magyar tudós, az ABO vércsoportok felfedezője, aki 1930-ban Nobel-díjat kapott. A magyarkanizsai Vöröskereszt is ehhez a naphoz kapcsolódva...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:00 ]
Beolvasás folyamatban