Vajdaság
Gázkazán vásárlására pályázhatnak a zentaiak
Betűméret:             

A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra.

Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták ki, hogy a zentaiak közül a szilárd, illetve a kőolaj alapú fűtési módszerekről mind többen áttérjenek a gázzal történő fűtésre.

A környezetvédelmi szakmunkatárs elmondta azt is, hogy az elnyert pénzösszeget kizárólag gázkazánok vásárlására fordíthatják a nyertes pályázók. Ezek beszerelésére, illetve a gázenergia bevezetésére nem költhetik el ezt a támogatást. E mellett a község a gázkazán árának 70 százalékát biztosítja, a maradék 30 százalékot pedig a pályázónak kell előteremtenie. Egy fizikai személy a pályázaton keresztül legfeljebb 84 ezer dinárt nyerhet.

A pályázatokat pontozásos rendszer alapján bírálják el, és a pályázóknak mellékelniük kell a községi adó befizetését bizonyító igazolást is, amelyet a községi adóosztályon kérhetik ki a kérelmezők.

A pályázók bármelyik gázkazánokat forgalmazó cégtől vásárolhatnak, illetve kérhetnek előszámlát, azzal, hogy a kérelmek elbírálását követően hármas szerződést írnak alá, a pályázaton elnyert összeget pedig a gázkazán beszerelése után utalják át a gazdasági személy folyószámlájára.

A pályázati kiírás, a kitöltendő űrlap, illetve a szükséges dokumentumok listája holnaptól Zenta község hivatalos honlapján is elérhető lesz, e mellett pedig a Zentai Közigazgatás ügyfélfogadó irodájában is kikérhető lesz. A pályázat határideje 2024.június 28.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Kishegyesen ma megalakult az új községi képviselő-testület. Marko Lazićot választották meg polgármesternek, aki eddig is betöltötte ezt a tisztséget. Az alpolgármesteri tisztséget továbbra is Sándor István töltheti be. Oroszi Sándort választották meg a képviselő testület elnökének. A kishegyesi községi...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban