Választások 2023
Brnabić: A rendőrség megállapította, nincsenek “fantomszavazók”
Betűméret:             

Ana Brnabić kormányfő csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendőrség megállapította, Đorđe Miketić hamis állításokat közölt, amelyeket az ellenzéki médiumok tényként kezeltek. Az ellenzéki képviselő azt állította, a saját lakcíméről kijelentett egy számára ismeretlen személyt és utasításokat adott mindenkinek, hogyan járjanak el ilyen esetben, mert – mint hangoztatta – a hatalom állítólag ilyen “fantomszavazókat” is felvesz a választói jegyzékbe.

Brnabić azt mondta, azért hívta össze a sajtótájékoztatót, mert rendkívül komoly, valamennyi polgárt, de a demokráciát és a választási folyamatba vetett bizalmat is érintő témáról van szó.

“Idén ismét szembesültünk azokkal a vádaskodásokkal, miszerint – ahogy az ellenzék fogalmaz – “fantomszavazókat” csempészünk be a választói jegyzékbe Belgrádban”, mondta a kormányfő, s hozzátette, Miroslav Aleksić egyenesen azt állította, hogy naponta mintegy 300-500 nem létező választópolgárt jegyeznek be.

Mint a kormányfő fogalmazott, a politikai harc első áldozata mindig az igazság, s ezért úgy döntött, a rendőrséggel fogja kinyomoztatni a konkrét esetet, amiről Miketić képviselő beszélt.

Ana Brnabić szerint manapság egyszerűen nem lehet hamis választói jegyzékeket gyártani, mert minden választói listát mindig, minden pillanatban le lehet ellenőrizni az államigazgatási és önkormányzati minisztérium honlapján.

A sajtótájékoztatón a kormányfő elvetette az ellenzék azon vádjait is, miszerint a hatalom fiktív választókat “telepít” Belgrádba, mondván, annak azért nyoma lenne, ha napi 300-500 új név jelenne meg a választói jegyzékben. Szerinte, arra megy ki a játék, hogy az ellenzéki pártok egy része december 18-án káoszt idézzen elő az országban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Fontos feladat hárul a művelődési egyesületekre a dél-bánáti szórványban, mivel a magyar nyelvű oktatás a déli végeken már nehézségekbe ütközik, ezt a feladatot az egyesületek vették át. Annak érdekében, hogy ezt a be tudják iktatni munkaterveikbe, az épületek karbantartása, esetenként pedig nagyobb felújítása is...
2023. NOVEMBER 30.
[ 12:24 ]
Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját, adta hírül a Pannon RTV. Meglátogatta az Óbecse községhez tartozó,...
2023. NOVEMBER 30.
[ 12:21 ]
Beolvasás folyamatban