Közlemények
Az állami földek bérbeadásának második köre Magyarkanizsán
Betűméret:             

Magyarkanizsán február 20-án tartják az állami földek bérbeadásának 2. körét a 2014-es program alapján. Az árverésen 798,4860 hektárnyi földterületre licitálhatnak az érdekeltek, az első körhöz képest 30 százalékkal alacsonyabb kikiáltási árakon. A bérbeadásra kerülő földek a horgosi, oromi, kispiaci, oromhegyesi, martonosi és magyarkanizsai kataszteri községek területén találhatók. A bérleti idő egy évre szól.

A kataszteri földrészletek kataszteri községenkénti grafikai áttekintése és a haszonbérbe adandó egybefüggő földrészletekre kialakított árverési egységek jegyzéke a magyarkanizsai városháza 22-es és 19-es számú irodájában tekinthető meg minden hétköznap 8 és 13 óra között. A földterületeket az önkormányzat megtekintett állapotban adja haszonbérbe, kizárólag mezőgazdasági célokra. A bérelt terület albérletbe nem adható ki.

Az árverésen részt vehet minden aktív jogállású, a gazdaságok jegyzékében szereplő jogi és természetes személy. Ezt a természetes személy személyi igazolványával, a jogi személy hat hónapnál nem régibb cégjegyzék-kivonattal és a gazdaság bejegyzéséről szóló érvényes kivonat fénymásolatával igazolja. Az eredeti dokumentumokat az árverés előtt kell felmutatniuk az érintetteknek. Amennyiben sem az ajánlattevő, sem meghatalmazott képviselője nem jelenik meg az árverésen, a licitálást vezető bizottság úgy tekinti, hogy elállt az árveréstől. Az ajánlattevőknek az árverés előtt igazolniuk kell azt is, hogy befizették a kötelező letét összegét, amit az árverést követően a legelőnyösebb ajánlattevőn kívül mindenki visszakap.

Az árverésre való jelentkezés határideje 2015. február 19-én 12 óra. A bizottság csak az itt említett időpontig a Községi Közigazgatási Hivatal iktatójába hiánytalanul beérkezett kérelmeket veszi figyelembe.

Az állami földek árverésének 2. körére a magyarkanizsai városháza dísztermében (Fő tér 1.) 2015. február 20-án, pénteken, délelőtt 10 órai kezdettel kerül sor.

Bővebb információkat az érdeklődők a városháza 22-es irodájában ifjabb Bimbó Mihálynál, illetve e földhivatalban Viktor Koledarnál kaphatnak. A városháza telefonszáma 024/875-166 (242-es mellék), a földhivatalé 024/875-017. Az árverési hirdetmény teljes szövege valamint a szükséges űrlapok megtalálhatók Magyarkanizsa község hivatalos honlapján (www.kanjiza.rs) is.


Bödő Sándor

    Az Ön hozzászólása

    1000 leütés maradt még
    Eddigi hozzászólások

    Nincs hozzászólás. Legyen az első!

    Hamis az állítás, és semmiféle valóságalapja nincs annak, amit egy ismeretlen személy a TikTokon terjeszt arról, hogy az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon - szögezte le csütörtöki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ez az alaptalan...
    2024. ÁPRILIS 25.
    [ 15:38 ]
    A Versünnep Alapítvány 2024-ben is várja az általános iskolák alsós és felsős diákjainak, valamint a középiskolásoknak a jelentkezét a Diákseregszemlére vers- és prózamondás kategóriában. Felhívjuk a vetélkedő iránt érdeklődők figyelmét, hogy 2024-ben Radnóti Miklós (1909-1944) halálának 80., Hervay Gizella...
    2024. ÁPRILIS 22.
    [ 21:06 ]
    A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa pályázatot hirdet a 2025-ben sorra kerülő LXI. Gyöngyösbokréta és a XLVIII. Durindó Fesztivál megrendezésére. A pályázatot azok a bánsági vagy szerémségi művelődési szervezetek nyújthatják be, amelyek eleget tudnak tenni az alábbi feltételeknek: megfelelő...
    2024. ÁPRILIS 18.
    [ 13:53 ]
    Beolvasás folyamatban