Kultúra
Kihirdették a XIX. Podolszki József Irodalmi Emléknap alkalmából meghirdetett publicisztikai pályázat eredményeit
Betűméret:             

A topolyai Epstein Ágnes vehette át az idei évi Podolszki József Irodalmi Emléknap alkalmából meghirdetett publicisztikai pályázat második díját. A zsűri idén első díjat nem ítélt oda. Megosztott harmadik díjas lett Pató Angéla és Soós Georgina.

A bácsfeketehegyi XIX. Podolszki József Irodalmi Emléknap alkalmából meghirdetett publicisztikai pályázatra az idén tizenkét pályamű érkezett. A Molnár Krekity Olga, Ujvári Tóth Anita és Csordás Katalin összetételű zsűri a munkák elbírálása után úgy döntött, hogy az első díjat idén nem osztják ki. Második díjat kapott a „Tiszta lelkiismeret” című írás, amely „malom” jeligével érkezett, szerzője Epstein Ágnes (Topolya). Megosztott harmadik díjas az „Eldöntöttem, elsirattam azt, hogy haza nem megyek” című interjú, „IRÁNYTŰ” jeligével érkezett, szerzője Pató Angéla (Topolya), a másik harmadik díjas írás Önfeladók címmel érkezett, jeligéje „tükör”, szerzője pedig Soós Georgina (Szabadka).

A második díjat Hallgató Imre, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke adta át Epstein Ágnesnek, aki fel is olvasta díjazott pályaművét. Pató Angélának Bojtos Béla bácsfeketehegyi tanácselnök, Soós Georginának pedig Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület elnöke adta át a díjat.

Az eredményhirdetést megelőzően a bácsfeketehegyi temetőben megemlékezést tartottak.Megkoszorúzták előbb Podolszki József, majd dr. Vajda Gábor, dr. Bányai János, Szilády János, Sárközi Ferenc és dr. Juhász Géza sírját. A Kultúrotthonban megkoszorúzták a Podolszki-emléktáblát is, majd megnyílt Szarka Zsófia fényképkiállítása. Kórizs József helytörténész - egykori amatőr fényképész -nyitotta meg a fényképtárlatot. A könyvtárban ezt követően Nagy Nándor: TragikoMédia című könyvének bemutatójára került sor. A szerzővel Miklós Csongor újságíró beszélgetett.

A megjelenteket ezt követően a Tájmúzeumba invitálták, ahol a kiállított tárgyak új, háromnyelvű feliratainak bemutatására is sor került. A színházteremben még egy alkalmi műsor előzte meg az eredményhirdetést. A bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület Podolszki Versmondó Körének tagjai és az általános iskola versmondói, valamint Török Noémi Arany Páva Díjas népdalénekes lépett közönség elé. A rendezvény szakmai partnere a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete volt. A Podolszki József Irodalmi Emléknap a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kistérségi rendezvénye.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kiosztották a legrangosabb magyar könnyűzenei elismeréseket, a Fonogram-díjakat. Rúzsa Magdi karrierje során immáron a harmadik díját kapta. Idén 21. alkalommal osztotta ki az év Fonogram-díjait a MAHASZ. A 25 tagú szakmai zsűri tizenkét plusz egy hazai, továbbá hat külföldi kategóriában szavazott. Az év hazai modern...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 11:04 ]
Képregényekről hallhattak az érdeklődők előadásokat a kishegyesi könyvtárban, emellett egész napos képregény-börzét is tartottak. Kishegyesen szervezték meg a sorrendben harmadik Vajdasági Képregény Találkozó a könyvtárban. 2022-ben néhány képregényt kedvelő kishegyesi fiatalember úgy döntött, Vajdaságban is...
2024. ÁPRILIS 27.
[ 16:06 ]
Madách monumentális darabja ihlette a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új előadását, amely Az Ede tragédiája címet viseli, s amely április 30-án este kerül színpadra. A produkció előre megírt szövegkönyv nélkül, improvizációk alapján készült. Az előadás születéséről az alkotók beszéltek...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 10:56 ]
Beolvasás folyamatban