Magazin
A szabadkai Szekeres Levente az év ifjú természetfotósa
Gergely József a Napnyugtától napkeltéig kategória győztese
Betűméret:             

Ötödik alkalommal nyerte el Az év természetfotósa elismerést Máté Bence, aki Lépéselőny című képével Az év természetfotója címet is kiérdemelte, míg Az év ifjú természetfotósának idén a szabadkai Szekeres Leventét választotta a zsűri.

Immár 23. alkalommal rendezték meg a Canon - Az év természetfotósa pályázatot, az egyre népszerűbb megmérettetésre ezúttal több mint 3400 kép érkezett be Magyarországról és külföldről - közölte a keddi budapesti díjátadó előtt tartott sajtótájékoztatón a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke.

Fáth Péter emlékeztetett arra, hogy a teljes transzparencia jegyében a zsűrizés második és harmadik fordulója ebben az évben is a nyilvánosság előtt zajlott.

A pályázat legjobb képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban szerdától kiállítás is látható, melynek képanyagát az Alexandra Kiadó kötetben is megjelenteti. Fáth Péter szerint a pályázat legnagyobb eredménye, hogy a falra került 102 kép több mint 60 szerző alkotása.

Radisics Milán, a naturArt korábbi elnöke az eredményeket ismertetve közölte, hogy a Kezünkben a Föld kategória győztese Ritzel Zoltán lett, A madarak viselkedése kategóriát Mánfai Bence nyerte, Az emlősök viselkedése kategóriában pedig Máté Bence lett a legjobb. Jakab Tibort jutalmazta Az állatok viselkedése kategória első díjával a zsűri, amely az Állatok és környezetük kategória legjobbjának Palcsek István egy képét választotta. Az állatok szemtől szemben kategóriában szintén Máté Bence lett az első.

A Növények és gombák kategóriában Márki Levente, a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriában Haarberg Orsolya, a Tájak kategóriában pedig Laki Zoltán kapott első díjat. Előd László az Élet a vízfelszín alatt, Gergely József a Napnyugtától napkeltéig, Lang Nándor a Fekete-fehér természetfotók kategóriát nyerte meg.

Haarberg Orsolya szerezte meg A természet energiái kategória első helyezését is, míg az Ifjúsági kategóriában Szekeres Levente bizonyult a legjobbnak. Az év búvárfotósa 2015 különdíjjal Tökölyi Csabát jutalmazták. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban