Média
Fejér Megyei Hírlap: A cikkhamisítás hátterében belső munkatársak állhattak
Lezárult a Pannon Lapok Társasága belső vizsgálata
Betűméret:             

Lezárult a Pannon Lapok Társasága (PLT) cikkhamisítási ügyben indított belső vizsgálata - tájékoztatta Kázmér Judit ügyvezető igazgató szerdán az MTI-t.

A közleményben az olvasható: a Fejér Megyei Hírlapban 2016. december 24-én megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú meghamisítása miatt a társaság ügyvezetése az elmúlt két napban részletes belső vizsgálatot folytatott le.

"A szerkesztőségi rendszer automatikusan elmentett, bizonyító erejű adataiból, az adott időpontban a belső hálózattal kapcsolatban állt gépek informatikai vizsgálatából, valamint a lehetséges érintett munkatársak meghallgatása alapján megállapítható volt, hogy a cikkhamisítás hátterében belső munkatársak állhattak" - írták, hozzátéve: az ügy teljes kivizsgálása érdekében a cég menedzsmentje ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.

Közölték: az érintett főszerkesztőket a vezetői felelősség miatt, a felelős szerkesztőt és a lapszerkesztőt pedig munkakörben elkövetett gondatlan munkavégzés miatt tisztségükből felmentették, munkaviszonyukat azonnali hatállyal megszüntették. Elbocsátották azt a munkatársat is, aki a cikk módosításával közvetlenül kapcsolatba hozható.

A Pannon Lapok Társasága ismételten elnézést kért az érintettektől.

"Az ügyvezetés a cikkhamisítást megengedhetetlen sajtóetikai vétségnek tartja, amelynek kiindulópontja egyértelműen egyéni akciónak tekinthető. A felelősség gyors megállapítása a cég kiváló belső informatikai rendszerének volt köszönhető. A PLT mindent megtesz azért, hogy a jövőben hasonló eset többé ne történhessen meg a lapcsoportnál" - áll a közleményben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Fehér Márta - illusztráció
2024. ÁPRILIS 22.
[ 22:46 ]
Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap. Egy héttel ezelőtt mesterséges intelligencia segítségével alkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna...
2024. ÁPRILIS 21.
[ 11:18 ]
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete a Magyar Nemzeti Tanács védnökségével egynapos szakmai továbbképzést szervezett Szabadkán, a vajdasági magyar médiában az online felületen dolgozó újságírók részére. A tanácskozás témája elsősorban az újmédia hozta változások és azok következményei voltak. Rigó Pál...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 14:44 ]
Miért tűnik mások élete olyan tökéletesnek az interneten? A Jó Pajtás legújabb számában többek között erre a kérdésre is keressük a választ. Beszámolunk az óbecsei Petőfi Sándor iskola napjáról, a topolyai diákok pedig varázslatos élményeikről mesélnek – amit Harry Potter ihletett. A Lexikonban újvidéki...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:53 ]
Beolvasás folyamatban