Vajdaság
Juhász Bálintot választották meg a vajdasági parlament új elnökének
Betűméret:             

A vajdasági parlament képviselői a mai ülésen Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselőjét választották meg a képviselőház elnökének.

A 120 jelenlévő képviselő közül 81-en támogatták Juhász megválasztását, 28 képviselő nemmel szavazott, hatan pedig nem voksoltak.

Ezt követően Juhász Bálint letette az esküt, és elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy Pásztor Istvánt követi ezen a poszton.

„Ez jelentős felelősséget és terhet, de megtiszteltetést is hordoz magában”, mondta Juhász Bálint az eskütételt követő beszédében.

Juhász Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője volt, jelenleg pedig a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

A tartományi képviselőház elnöki posztján Pásztor Istvánt követi, aki 2012-től haláláig volt házelnök.

Az ülés folytatásában napirenden szerepel még a parlament alelnökének megválasztása, valamint a munkacsoportokról is vitáznak a képviselők.

A február 9-én megtartott alakuló ülésen 120 képviselő mandátumát hitelesítették, így megalakult az új összetételő tartományi parlament.

A hét választási listából, amelyek mandátumot szereztek a vajdasági parlamentben,kilenc képviselőcsoport alakult meg. Az új összetételű képviselőházban az Aleksandar Vučić – Vajdaság nem állhat meg listának van a legtöbb mandátuma, 66 képviselői helyen tudhat magáénak. A Szerbia az erőszak ellen 30, a Vajdasági Magyar Szövetség kilenc, a Szerbiai Szocialista Párt és a Szerbiai Új Demokrata Párt koalíciója hét-hét, az Orosz Párt pedig egy képviselővel politizálhat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Sadafi
2024. ÁPRILIS 27. [ 10:22 ]

Lehet, hogy nehéz lesz a VMSZ nélkül, de meg kell próbálnunk.


Garai László
2024. ÁPRILIS 27. [ 7:20 ]

A novoSzadisták fedőszerve, kifizetőhelye a multinacionális(nak deklarált) Vajdaság. Akinek hiányzott, kapott a Köztársaságtól önrendelkezést - olyat amilyet.


septimus
2024. ÁPRILIS 25. [ 21:00 ]

ezek a pozíciók nem ütik egymást? vagy ebben az országban már mindegy?


Szent Flórián ünnepe Muzslyán - illusztráció
2024. MÁJUS 4.
[ 23:11 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is jelen volt a parlamentben, ahol megválasztották Szerbia új kormányát, valamint ahol a miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A tizennegyedik összetételben ülésező szerb parlament első rendkívüli ülésén megválasztották Miloš Vučevićet a Szerb...
2024. MÁJUS 2.
[ 20:35 ]
A kishegyesi focipályán gyűltek össze május elsején azok, akiket a szeles idő nem riasztott el. A Kishegyesi Kismotoros Banda szervezésében babgulyást főztek, a bevételt a helyi templom orgonájának felújítására ajánlották fel. Harmincezer dinárt sikerült összegyűjteni. A pénzt a napokban adják át a helyi plébánián....
2024. MÁJUS 2.
[ 14:40 ]
Egy ember meghalt egy súlyos közlekedési balesetben, amely valamivel éjfél után történt Pancsova közelében. A pancsovai rendőrség az N1-gyel közölte: a férfi egyedül volt az autóban, amikor a jármű felborult, ehhez pedig valószínűleg az vezetett, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A sofőrt...
2024. MÁJUS 2.
[ 11:09 ]
Beolvasás folyamatban