Szerbia
Őrizetbe vették Goran Perčevićet
Betűméret:             

Ma este Belgrádban őrizetbe vették Goran Perčevićet, az Interkomerc cég tulajdonosát, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) korábbi magasrangú tisztségviselőjét az Univerzal bankban elkövetett visszaélések miatt. Nebojša Stefanović belügyminiszter ma korábban azt nyilatkozta, letartóztatási parancs van érvényben Perčević ellen, mert alapos a gyanú, hogy visszaéléseket követett el az említett bankon keresztül.

Stefanović azt mondta, Perčević ellen letartóztatási parancsot adtak ki, s reményei szerint, hamarosan rács mögé kerül. A rendőrség azonban ma reggel nem találta bejelentett lakcímén Perčevićet, ezért körözést adott ki ellene.

A gyanú szerint Perčević 1,4 milliárd dinárral károsította meg az Univerzal bankot. Stefanović elmondta, bizonyos cégeknek összesen 34 hitelt hagytak jóvá mintegy 1,4 milliárd dinár értékben, amelyekről tudták, hogy képtelenek visszafizetni a felvett hitelt. Emiatt azután megvonták az Univerzal bank működési engedélyét, de megkárosították a bank betéteseit is. Az ügyben a nyomozás fél évig tartott. Perčević ügyvédje azt nyilatkozta, védence eleget tesz az igazságügyi szervek felszólításának és legkésőbb hétfőn jelentkezik a rendőrségen, jelenleg ugyanis külföldi úton tartózkodik, írja a Tanjug.

A szerb sajtó szerint Perčević tulajdonában értékes belgrádi ingatlanok vannak, amelyeket jelzálog alá helyeztetett 4-5 évvel ezelőtt, ami nem akadályozta meg, hogy továbbra is használja ezeket az ingatlanokat, mégpedig a további hitelek fedezeteként.

Goran Perčević 1965-ben született Belgrádban. A belgrádi Jogi Karon szerzett diplomát, nemzetközi jog szakon. Karrierjét a belgrádi Jogi Karon kezdte, asszisztensként.

A politikába a Szerb Kommunista Párt Központi Bizottságának legendás nyolcadik ülését követően került, előbb a Szerbiai Ifjú Szocialisták alapítójaként és elnökeként. Később a Szerbiai Szocialista Párt alelnöke is volt. 2006-os visszavonulásáig a Smisao társadalmi folyóirat fő- és felelős szerkesztője volt. 2012-ben őt választották Belgrádban az év üzletemberévé. (Telegraf, Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Torlódás a határátkelőkön - illusztráció
2024. ÁPRILIS 27.
[ 22:57 ]
Június másodikára írta ki az önkormányzati választásokat Ana Brnabić, a Szerb Köztársaság parlamentjének elnöke. Szerbia 66 községében és városában voksolhatnak majd a polgárok. „Örülök, hogy a parlamentből azt üzentük a polgároknak, hogy választott képviselőként minden nézeteltérés ellenére is tudunk...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 12:10 ]
Nem hivatalos információk szerint elhalasztották a szavazást a Srebrenicára vonatkozó ENSZ-határozatról – adta hírül néhány belgrádi és regionális média. A szavazást azért halasztották el, hogy mindenkinek legyen ideje megismerkednie a tervezet szövegével, és mindenki javaslatot tehessen, beleértve azokat is, akik...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 10:54 ]
A vajdaságitól eltérően a szerbiai általános és középiskolásoknak ma lesz az utolsó tanítási napjuk a tavaszi szünidő előtt, ami április 27-től május 7-éig fog tartani. Az iskolanaptár szerint ugyan a tavaszi szünidő április 29-én, hétfőn kezdődik, de a hétvége miatt gyakorlatilag már holnaptól...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 10:50 ]
Beolvasás folyamatban