Vajdaság
Pásztor István: Ha kezdeményezik a leváltásomat, nem támogatjuk a költségvetést
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) nem fogja támogatni a jövő évi tartományi költségvetést, amennyiben a képviselőház következő ülésének napirendjén szerepelni fog Pásztor Istvánnak a tartományi parlament elnöki tisztségéről való leváltására vonatkozó követelés.

„A VMSZ csak akkor kész támogatni a tartományi költségvetés javaslatát, ha a képviselőház keddre bejelentett ülésének napirendjén nem fog szerepelni a házelnök leváltására vonatkozó követelés. Ellenkező esetben Bojan Pajtić kabinetje a VMSZ hét képviselőjének támogatása nélkül marad” – közölte Pásztor István tartományi házelnök, a VMSZ elnöke a Politika belgrádi napilapnak nyilatkozva.

Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének arról a követeléséről szólva, hogy váltsák le a házelnöki tisztségről Pásztor Istvánt, a VMSZ elnöke azt mondta, ez a lépés annak a jele, hogy Čanak „teljesen elhasználódott és ezek a politizálásának rossz felvonásai”. Arra a kérdésre, hogy számítása szerint a vajdasági parlament következő ülésén szerepelni fog-e a leváltásának kérelme, Pásztor azt válaszolta: ha valaki fel akarja vetni ezt a kérdést, akkor „egyszer már” meg is kell tennie.

Ugyanakkor Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke a Beta hírügynökségnek azt mondta, számítása szerint nem szerepel majd a házelnök leváltásának kérelme a parlament következő ülésének napirendjén.

Miroslav Vasin: A koalíció stabil

Miroslav Vasin, a Demokrata Párt (DS) tartományi szervezetének elnöke szerint Pásztor István leváltásának követelése csak Nenad Čanaknak, s nem pedig az általa vezetett LSV-nek az álláspontja, és hivatalosan nem kezdeményezték a házelnök leváltását.

Szavai szerint még ha a VMSZ ki is lépne a tartományi hatalmi többségből, a jelenlegi erőviszonyok szerint meglenne a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga többsége.

Vasin szerint a jelenlegi hatalmi koalíció stabil, Pásztor leváltásának kérdése pedig nem lesz téma a következő parlamenti ülésen – közli az RTV.

„A következő időszakban azonban a létrehozott jó koalíciós viszonyok keretében mindent megteszünk majd azért, hogy partnereink: a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Magyar Szövetség a lehető legtöbb álláspont ügyében közeledjen egymáshoz, hogy így a koalíción keresztül az ő kölcsönös problémáikat is elsimítsuk” – mondta Vasin.

Mint ismeretes, a vajdasági képviselőház következő ülését keddre jelentették be, a napirenden pedig a 2015. évi tartományi költségvetés javaslata szerepel majd.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban