Gazdaság
Szlovénia búcsút int a Gorenjének, ezentúl szerb márka lesz

A szlovén ipar egykori büszkesége, a Velenjében gyártott Gorenje hűtőszekrények innentől kezdve kizárólag szerbiai termékek lesznek.

A Gorenje Valjevo, amely a tavaly óta a kínai Hisense többségi tulajdonában lévő Gorenje csoport tagja, az elkövetkező időszakban a csoport hűtőgépgyártásának európai központja lesz.

Ezekben a napokban hozzák át az új generációs hűtőszekrények gyártásának minden elemét Szlovéniából Valjevóba. A gyár évente mintegy 150 ezer hűtőberendezést fog gyártani, s a beruházásba 4 millió eurót fektettek, írja a Politika.

A várakozások szerint legkésőbb április 1-jétől a Gorenje komplett hűtőgépgyártása Valjevóban fog történni. A tervek szerint a meglévő üzem mellett az egykori Elind gyár területén egy újabb nagy csarnokot építenek.

Az új gyár kapacitása évi 750 ezer berendezés lesz, a próbatermelés a tervek szerint 2020 októberében, a rendes termelés pedih 2021 januárjában indul.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia 10 tonna aranyat vásárol - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 18:03 ]
Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre az OECD legfrissebb, kedden megjelent előrejelzése szerint. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Gazdasági kilátások címmel fél évente megjelenő kiadványában azt jósolta, hogy az inflációs nyomások növekedésének...
2019. MÁJUS 21.
[ 11:30 ]
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége szerbiai látogatása alkalmával megállapította, hogy az idei gazdasági növekedés elérheti a legkevesebb 3,5 százalékot – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Siniša Mali az elektronikus banki szolgáltatásról rendezett konferencián elmondta, hogy az elmúlt időszakban 4,3...
2019. MÁJUS 20.
[ 21:37 ]
Legkésőbb június elején megjelenik a Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) privatizálására, illetve stratégiai partner felkutatására vonatkozó nyilvános felhívás, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az állmnak 42 százalék körüli részesedése van a pénzintézetben. „Az állam fokozatosan kivonul a bankszektor...
2019. MÁJUS 20.
[ 14:11 ]
Beolvasás folyamatban