Gazdaság
Szlovénia búcsút int a Gorenjének, ezentúl szerb márka lesz

A szlovén ipar egykori büszkesége, a Velenjében gyártott Gorenje hűtőszekrények innentől kezdve kizárólag szerbiai termékek lesznek.

A Gorenje Valjevo, amely a tavaly óta a kínai Hisense többségi tulajdonában lévő Gorenje csoport tagja, az elkövetkező időszakban a csoport hűtőgépgyártásának európai központja lesz.

Ezekben a napokban hozzák át az új generációs hűtőszekrények gyártásának minden elemét Szlovéniából Valjevóba. A gyár évente mintegy 150 ezer hűtőberendezést fog gyártani, s a beruházásba 4 millió eurót fektettek, írja a Politika.

A várakozások szerint legkésőbb április 1-jétől a Gorenje komplett hűtőgépgyártása Valjevóban fog történni. A tervek szerint a meglévő üzem mellett az egykori Elind gyár területén egy újabb nagy csarnokot építenek.

Az új gyár kapacitása évi 750 ezer berendezés lesz, a próbatermelés a tervek szerint 2020 októberében, a rendes termelés pedih 2021 januárjában indul.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szabadkai határban a végéhez közelít a búza aratása, de már most látszik, hogy a hozam jelentősen alacsonyabb, mint az előző években, s hektáronkénti 4,5-5,5 tonnát tesz ki. Észak-Bánátban is hasonlóan alakul a helyzet, hektáronként 5,5 körüli termést sikerül learatni, de egyes parcellák hozama jelentősen alacsonyabb....
2019. JÚLIUS 19.
[ 18:41 ]
Megkezdte az aranytartalék növelését a Szerbiai Nemzeti Bank (NBS), miután Aleksandar Vučić államfő két hónappal ezelőtt arra utasított, hogy tegyék intenzívebbé az aranyfelvásárlást – írja a Blic Biznis. Értesülésük szerint a központi pénzintézet széfjei jelenleg 21 tonna aranyat rejtenek, ez májushoz képest...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:26 ]
A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülne a brit gazdaság, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lép ki az Európai Unióból. A brit kormány számára hivatalos költségvetési és makrogazdasági előrejelzéseket készítő, de független elemzőműhelyként működő szervezet - Office for Budget Responsibility...
2019. JÚLIUS 18.
[ 11:53 ]
Beolvasás folyamatban