Gazdaság
Szlovénia búcsút int a Gorenjének, ezentúl szerb márka lesz

A szlovén ipar egykori büszkesége, a Velenjében gyártott Gorenje hűtőszekrények innentől kezdve kizárólag szerbiai termékek lesznek.

A Gorenje Valjevo, amely a tavaly óta a kínai Hisense többségi tulajdonában lévő Gorenje csoport tagja, az elkövetkező időszakban a csoport hűtőgépgyártásának európai központja lesz.

Ezekben a napokban hozzák át az új generációs hűtőszekrények gyártásának minden elemét Szlovéniából Valjevóba. A gyár évente mintegy 150 ezer hűtőberendezést fog gyártani, s a beruházásba 4 millió eurót fektettek, írja a Politika.

A várakozások szerint legkésőbb április 1-jétől a Gorenje komplett hűtőgépgyártása Valjevóban fog történni. A tervek szerint a meglévő üzem mellett az egykori Elind gyár területén egy újabb nagy csarnokot építenek.

Az új gyár kapacitása évi 750 ezer berendezés lesz, a próbatermelés a tervek szerint 2020 októberében, a rendes termelés pedih 2021 januárjában indul.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pécset, Baját, Szabadkát, Szegedet, Hódmezővásárhelyt, Békéscsabát, Nagyszalontát, Nagyváradot és Debrecent összekötő 500 kilométeres új vasútvonal épülhet a következő nyolc-tíz évben 800 milliárd forintból - nyilatkozta Lázár János a Délmagyarországnak. A Csongrád megyei napilapban csütörtökön megjelent...
2019. MÁRCIUS 21.
[ 16:38 ]
Az újvidéki Közigazgatási Bíróság nem hagyta jóvá a Tönnies német húsipari vállalatnak a hosszútávú földbérlésről szóló szerződését. A Danas szerint kútba esett a szerződés, amelynek értelmében Nagybecskerek környékén a legjobb minőségű termőföldekből több mint 2.400 hektárt engedtek volna át a...
2019. MÁRCIUS 21.
[ 12:07 ]
A nemesmiliticsi Agro Plus vállalat telkén épült fel a nyugat-bácskai körzet első biogázzal működő erőműve, amelyben befejeződött a próbaüzem és megkezdődött az elektromos energia szállítása a Szerbiai Villanygazdaságba (EPS). A zöld energia előállítása mellett az Agro Plus üvegházi zöldségtermesztésbe is...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 13:18 ]
Beolvasás folyamatban