Gazdaság
Szlovénia búcsút int a Gorenjének, ezentúl szerb márka lesz

A szlovén ipar egykori büszkesége, a Velenjében gyártott Gorenje hűtőszekrények innentől kezdve kizárólag szerbiai termékek lesznek.

A Gorenje Valjevo, amely a tavaly óta a kínai Hisense többségi tulajdonában lévő Gorenje csoport tagja, az elkövetkező időszakban a csoport hűtőgépgyártásának európai központja lesz.

Ezekben a napokban hozzák át az új generációs hűtőszekrények gyártásának minden elemét Szlovéniából Valjevóba. A gyár évente mintegy 150 ezer hűtőberendezést fog gyártani, s a beruházásba 4 millió eurót fektettek, írja a Politika.

A várakozások szerint legkésőbb április 1-jétől a Gorenje komplett hűtőgépgyártása Valjevóban fog történni. A tervek szerint a meglévő üzem mellett az egykori Elind gyár területén egy újabb nagy csarnokot építenek.

Az új gyár kapacitása évi 750 ezer berendezés lesz, a próbatermelés a tervek szerint 2020 októberében, a rendes termelés pedih 2021 januárjában indul.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem kérdés, hogy a Balkán történelmileg és folyamatosan erősödő gazdasági szálakon keresztül kötődik az unió egészéhez. A magyar agrártárca ezért mindent megtesz, hogy elősegítse a Nyugat-Balkán országainak integrációját - hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért...
2020. MÁJUS 27.
[ 18:16 ]
Új világgazdasági verseny indul a koronavírus-járvány után, és komoly versenyelőnyre tehetnek szert azok a hazai vállalatok, amelyek most fejlesztenek - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán. A miniszter...
2020. MÁJUS 27.
[ 10:41 ]
Sorozatban harmadszor választotta be Magyarországot a világ legkedveltebb befektetési helyszínei közé a Site Selection nevű amerikai szaklap és sorozatban harmadszor lett a magyar befektetési ügynökség a régió legjobb befektetési ügynöksége - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM)...
2020. MÁJUS 27.
[ 8:11 ]
Beolvasás folyamatban