Gazdaság
Meneszti dolgozóinak több mint negyedét a legnagyobb német bank

A következő három évben 7,4 milliárd eurót felemésztő szerkezetátalakítást hajt végre a Deutsche Bank, ami alatt azt kell érteni, kevésbé eufemisztikusan, hogy kirúgja a dolgozói több mint egynegyedét, 18 ezer embert. Június végén már felröppentek sajtóhírek a tömeges elbocsátásokról, ezt erősítették meg.

Az MTI híre szerint a legnagyobb német kereskedelmi bank vasárnap az igazgatótanács ülése után hozta nyilvánosságra történelmének legnagyobb szabású átalakítási tervét, amely hatására megpróbálja áramvonalasítani tevékenységét és újra stabilan nyereségessé tenni működését.

Az átalakítás költségei miatt a cégcsoport arra számít, hogy az idei év második negyedévét 2,8 milliárd euró veszteséggel zárja. A pénzintézet július 24-én ismerteti majd a június végéig tartó három hónapos időszak adatait .

Négy év óta először tavaly nyereséget termelt a Deutsche Bank, de idén valószínűleg ismét veszteséges lesz a tevékenysége az átalakítási költségek miatt, ami akár 5 milliárd euróba is kerülhet a pénzintézetnek.

Egy igazgató is felmondott

Garth Ritchie, a Deutsche Bank befektetési igazgatója is távozik a pénzintézettől a több milliárd dolláros költségátalakítás miatt, ami az ő területét is érinti. Sajtóhírek szerint a bank az Egyesült Államokban teljesen megszüntetné az értékpapírokkal kapcsolatos üzletágát, és több országban is alapjaiban átszervezi a teljes részvénykereskedelmét.

A bank vezérigazgatója, Christian Sewing közleményben megköszönte Ritchie 23 éves banki szolgálatát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy újabb szélparkot adtak ma át rendeltetésének. A Kovačica szélpark Szerbia eddigi legnagyobb ilyen létesítménye Torontálvásárhely (Debeljača) és Cserépalja (Crepaja) között található, közel Antalfalvához (Kovačica). Az Enlight izraeli beruházó 189 millió eurót fektetett be ebbe a szerbiai projektbe. A Kovačica...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 19:56 ]
Szerbiába éves szinten több mint 3 milliárd euró pénzátutalás érkezik külföldről, vagyis az átutalások képezik a bruttó hazai termék 15 százalékát, jelentette ki Aleksandar Čortić parlamenti képviselő, aki egyben tagja a régióban diaszpórában élő szerbekkel foglalkozó parlamenti bizottságnak is. „Országunk...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 16:58 ]
Az OECD a 2008-2009. évi pénzügyi válság óta legalacsonyabb szintre rontotta a világgazdaság idei növekedésével kapcsolatos korábbi előrejelzését a kereskedelmi konfliktusok számának növekedése, és a feltörekvő piacok bizonytalansága miatt. A jelentés Magyarországgal külön nem foglalkozik. A Gazdasági...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 12:56 ]
Beolvasás folyamatban