Gazdaság
Meneszti dolgozóinak több mint negyedét a legnagyobb német bank

A következő három évben 7,4 milliárd eurót felemésztő szerkezetátalakítást hajt végre a Deutsche Bank, ami alatt azt kell érteni, kevésbé eufemisztikusan, hogy kirúgja a dolgozói több mint egynegyedét, 18 ezer embert. Június végén már felröppentek sajtóhírek a tömeges elbocsátásokról, ezt erősítették meg.

Az MTI híre szerint a legnagyobb német kereskedelmi bank vasárnap az igazgatótanács ülése után hozta nyilvánosságra történelmének legnagyobb szabású átalakítási tervét, amely hatására megpróbálja áramvonalasítani tevékenységét és újra stabilan nyereségessé tenni működését.

Az átalakítás költségei miatt a cégcsoport arra számít, hogy az idei év második negyedévét 2,8 milliárd euró veszteséggel zárja. A pénzintézet július 24-én ismerteti majd a június végéig tartó három hónapos időszak adatait .

Négy év óta először tavaly nyereséget termelt a Deutsche Bank, de idén valószínűleg ismét veszteséges lesz a tevékenysége az átalakítási költségek miatt, ami akár 5 milliárd euróba is kerülhet a pénzintézetnek.

Egy igazgató is felmondott

Garth Ritchie, a Deutsche Bank befektetési igazgatója is távozik a pénzintézettől a több milliárd dolláros költségátalakítás miatt, ami az ő területét is érinti. Sajtóhírek szerint a bank az Egyesült Államokban teljesen megszüntetné az értékpapírokkal kapcsolatos üzletágát, és több országban is alapjaiban átszervezi a teljes részvénykereskedelmét.

A bank vezérigazgatója, Christian Sewing közleményben megköszönte Ritchie 23 éves banki szolgálatát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma fizetik ki Szerbiában 1.042.114 dolgozó harmadik minimálbérét, összesen 31 milliárd dinár értékben. Az állam a vállalatoknak azt ígérte, hogy három alkalommal fizeti ki a minimálbér összegét dolgozónként, amely összesen 94 milliárd dinárjába, átszámítva mintegy 800 millió eurójába került az országnak. A...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:46 ]
Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre - közölte az...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:40 ]
Miután áprilisban 29 százalékos évközi csökkenést tapasztaltak az export terén, májusban is folytatódott a lesújtó tendencia, mivel a Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint 25,5 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában. Az import is drámaian csökkent, áprilisban 27, májusban pedig 28...
2020. JÚLIUS 6.
[ 12:55 ]
Beolvasás folyamatban