Közlemények
Nyárvégi napközis tábor a felsőhegyi Szent József plébánián

Cifrapalota 2019. augusztus 19. és 23. között a felsőhegyi Szent József plébánián.

Nyárvégi napközis tábor 4 éves kortól 14 éves korig!

Örömmel fogadjuk mindenki jelentkezését, aki szívesen besegít ötlettel és munkával a tábor körül! – Hozd, amit tudsz és add tovább!

Foglalkozások naponta (hétfő–csütörtök):

délelőtt 9 és 12 óra között,

délután 14 és 16 óra között.

Augusztus 23., péntek: Jótékonysági családi nap – programokkal és kirakodóvásárral.

A felsőhegyi Szent József plébánia játékra és izgalmas foglalkozásra várja a felsőhegyi, adahatári, a környékbeli gyermekeket és minden felnőtt kísérőt.

Foglalkozások (a lista folyamatosan bővül):

Augusztus 19., hétfő

 • ismerkedős játék Mácsai Mónika vezetésével
 • Lovagi torna Szent István király tiszteletére a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület segítségével

Augusztus 20., kedd

 • Hangszerbemutató Juhász Gyula népzenész vezetésével

Augusztus 21., szerda

 • mesefoglalkozás a Felsőhegyi Fiókkönyvtárban

Augusztus 22., csütörtök

 • sportfoglalkozások

Minden nap

 • kézműves foglakozások a Rozetta Kézműves Társaság vezetésével
 • közös játékok és egyéni foglalkoztatók, történetek a Bibliából

A kézműves foglalkozások során elkészített tárgyakat, illetve minden, egyéb felajánlást augusztus 23-án, pénteken áruba bocsájtjuk, a befolyt összeggel a rászoruló családok óvoda- és iskolakezdését szeretnénk segíteni.

A szervezők szeretettel fogadják önkéntesek jelentkezését 12 éves kortól 122 éves korig. Számítunk a felsőhegyi és a környékbeli civil szervezetek segítő részvételére, de bárki jelentkezhet önkéntesnek, illetve hozzájárulhat a tábor sikeréhez a következő módon:

 • személyes jelenlétével és segítségével a gyermekek körül,
 • bármely készséggel, tudománnyal, ismerettel, amit szívesen tovább ad a gyermekeknek ebben a korosztályban (rajz, ének, zene, háztartásvezetés, foci és így tovább)
 • játékok, színes ceruzák kölcsönzésével vagy adományozásával,
 • gyümölccsel, uzsonnának valóval.

Minden program ingyenes. Helyszín: Szent József plébánia udvara és terme, Felsőhegy.

Jelentkezni a gyermekeknek és a segítőknek egyaránt augusztus 16-ig lehet a következő mail címen cifrapalotatabor@gmail.com vagy a 062 566 212-es telefonszámon 9 és 17 óra között, szintén itt kérhető információ a táborról. A jelentkezés során a következőket kérjük feltüntetni: a gyermek neve és életkora, elérhetőség, kísérővel érkezik e. Segítő esetén: a segítő neve, életkora, elérhetősége, milyen területen tudna bekapcsolódni, milyen feladatot végezne szívesen.

A megvalósításban segítséget nyújt a zentai Kis Szent Teréz-plébánia, a Rozetta Kézműves Társaság, a Zentai Városi Könyvtár Felsőhegyi Fiókkönyvtára, a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet – és reméljük ez a lista a meghirdetés után még bővül.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt közleményben ítélte el a TSC szurkolói elleni támadást. "A Vajdasági Magyar Demokrata Párt a leghatározottabban elítéli a topolyai TSC hazatérő szurkolói elleni vasárnapi temerini támadást. Követeljük a bűnüldöző szervektől a tettesek mielőbbi kézre kerítését és...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 9:01 ]
A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet idén is megszervezi a 120 órás viseletkészítő tanfolyamot Zentán. A tanfolyam során a résztvevők alapvető ismereteket szereznek a magyar népviseleti ruhadarabokról tájegységek, társadalmi rétegződés, életkor és alkalmak szerint....
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 22:00 ]
Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában. A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt szakemberek végzik. Az...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban