Közlemények
Potápi: Megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása
Betűméret:             

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése. Hangsúlyozta:

„Kiemelten fontos, hogy a határon túli magyar közösségek minél több jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam jogrendjét és szaknyelvét egyaránt ismerő fiatal jogásszal rendelkezzenek.”

Felidézte: a külhoni magyar jogászképzés támogatása érdekében indították el 2012-ben a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogramot, amelynek szakmai koordinációját a Budapesti Ügyvédi Kamara látja el.

Potápi Árpád János ismertette: idén 30 kiemelten tehetséges jogászhallgatót tudnak támogatni: Erdélyből 10, Felvidékről 7, Vajdaságból 6, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 2 diákot.

Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2021/2022-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 1.200.000 forint támogatásban valamint szakmai képzésben részesülnek, a pályázat teljes kerete 36 millió forint.

A pályázatra 2021. április 1-jétől április 30-áig lehet jelentkezni.

A felhívás a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalakon érhető el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban