Közlemények
Potápi: Megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése. Hangsúlyozta:

„Kiemelten fontos, hogy a határon túli magyar közösségek minél több jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam jogrendjét és szaknyelvét egyaránt ismerő fiatal jogásszal rendelkezzenek.”

Felidézte: a külhoni magyar jogászképzés támogatása érdekében indították el 2012-ben a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogramot, amelynek szakmai koordinációját a Budapesti Ügyvédi Kamara látja el.

Potápi Árpád János ismertette: idén 30 kiemelten tehetséges jogászhallgatót tudnak támogatni: Erdélyből 10, Felvidékről 7, Vajdaságból 6, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 2 diákot.

Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2021/2022-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 1.200.000 forint támogatásban valamint szakmai képzésben részesülnek, a pályázat teljes kerete 36 millió forint.

A pályázatra 2021. április 1-jétől április 30-áig lehet jelentkezni.

A felhívás a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalakon érhető el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kirajzó pályázatok - illusztráció
2021. ÁPRILIS 10.
[ 14:15 ]
Kertész Másként - illusztráció
2021. MÁRCIUS 31.
[ 12:30 ]
Az Európai Parlament Szerbiáról szóló jelentésének elfogadása teljes egészében lerántotta a leplet Aleksandar Vučić és a Szerb Haladó Párt (SNS) kártékony politikájáról. Megállapítást nyert a demokrácia leépítése, az intézmények kisajátítása, a parlament sóhivatalt betöltő szerepe, az egy évvel ezelőtti...
2021. MÁRCIUS 31.
[ 9:03 ]
„Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19...
2021. MÁRCIUS 24.
[ 23:50 ]
Megjelentek a Magyar Nemzeti Tanács új pályázatai. A címekre kattintva megtekintheti a pályázatokat. 1. Pályázat a szerb nyelven anyakönyvezett családi és/vagy utóneveknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatásával járó költségek résztámogatására 2. A Magyar Nemzeti Tanács nem kulturális tevékenységet...
2021. MÁRCIUS 22.
[ 16:33 ]
Beolvasás folyamatban