Közlemények
Huszonötödik alkalommal rendezik meg idén a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóját
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület az idei évben 2021. október 15-e és 24-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját. A 2021-es Találkozó házigazdája Szaján.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2021. szeptember 19.

Jelentkezni online felületen is lehet, ha ide kattintanak:

https://forms.gle/Jnngf7TaXDXe814g8

A jól megszokott jelentkezési lap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról is letölthető:

http://vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=641

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a tamas@vmmi.org villámpostacímen.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; valamint a közönségdíj, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásban.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban