Közlemények
Topolya: A CMH iroda pénteken 17 óráig dolgozik
Betűméret:             

A topolyai CMH iroda a Szülőföldön magyarul program keretében nyertes pályázóknak holnap, november 24-én, pénteken hosszabbított munkaidőben kézbesíti az értesítéseket. November 30-án szintén délután 17 óráig lehet átvenni a papírokat.

A Szülőföldön magyarul program keretében Vajdaság-szerte mintegy 19 ezer gyermek jogosult nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra, illetve hallgatói támogatásra. Az idén a jogosultak 260 euró támogatásban részesül.

A donációk kifizetése már megtörtént, vagyis a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. folyósította az OTP Bankba az előirányzott összeget, azonban a szerbiai postások sztrájkja miatt a támogatást igazoló okmányok nem érkeztek meg a családokhoz, akik így nem tudják felvenni az összeget.

A programot Vajdaságban a CMH-iroda koordinálja, amelynek vezetősége úgy döntött, hogy a támogatói okiratokat a meghatározott ütemterv szerint ők juttatják el a családoknak.

A topolyai CMH iroda értesítése szerint a Szülőföldön magyarul pályázat értesítői felvehetőek Topolya Község Fejlesztési Társulása épületében a Fő utca 21-es szám alatt. Topolya, Mićunovo, Krivaja,Njegoševo és Kisbelgrád lakói vehetik ott fel, egészen december 6-ig munkanapokon 8-14 óráig. Pénteken, november 24-én és november 30-án 8-17 óráig lehet ott felvenni az értesítőket. Emellett Bácskossuthfalván a helyi közösségben 7-15 óráig, Zentagunarason a helyi közösségben hétfőn, kedden, csütörtökön, péntek 8-12 óráig szerdán 14-17 óráig. Bajsán a Teleházban 8-12 óráig, Gunarason a helyi közösségben, és Pacséron szintén a helyi közösség épületében.

Akik nem első alkalommal igényelték a támogatást, és rendelkeznek bankszámlával az OTP Banknál, azok számláján már szerepel az összeg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete tudományos-ismeretterjesztő előadás-sorozatot szervez Újvidéken május és június hónapokban, szerdánként este 7 órától (cím: Bogdan Šuput u.16.). A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Az ötödik előadásra június 5-én kerül sor: Dr. Muhi B. Béla (egyetemi tanár,...
2024. MÁJUS 30.
[ 14:41 ]
2024. július 1–5-ig rendezzük meg a 21. Kézműves Tábort felnőttek számára, valamint július 1–3-án 17 óráig gyermekek számára is a bajsai Etno ház udvarában. Idén is kiváló oktatók érkeznek Bajsára és számos foglalkozás közül – bőrművesség, nemezelés, hímzés, szövés, rátétes technika, gyékény- és...
2024. MÁJUS 30.
[ 11:18 ]
A Hagyományok Háza vajdasági hálózata népi kézműves tábort szervez Tóthfaluban. A tábor elsődleges célja az alkotás, a népi mesterségek tudásátadása, az alapok elsajátítása és a meglévő tudás bővítése. A hagyományok és a népművészet iránt érdeklődő jelentkezők a tábori foglalkozásokon megismerkedhetnek a...
2024. MÁJUS 30.
[ 11:14 ]
Beolvasás folyamatban