Közlemények
Topolya: A CMH iroda pénteken 17 óráig dolgozik
Betűméret:             

A topolyai CMH iroda a Szülőföldön magyarul program keretében nyertes pályázóknak holnap, november 24-én, pénteken hosszabbított munkaidőben kézbesíti az értesítéseket. November 30-án szintén délután 17 óráig lehet átvenni a papírokat.

A Szülőföldön magyarul program keretében Vajdaság-szerte mintegy 19 ezer gyermek jogosult nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra, illetve hallgatói támogatásra. Az idén a jogosultak 260 euró támogatásban részesül.

A donációk kifizetése már megtörtént, vagyis a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. folyósította az OTP Bankba az előirányzott összeget, azonban a szerbiai postások sztrájkja miatt a támogatást igazoló okmányok nem érkeztek meg a családokhoz, akik így nem tudják felvenni az összeget.

A programot Vajdaságban a CMH-iroda koordinálja, amelynek vezetősége úgy döntött, hogy a támogatói okiratokat a meghatározott ütemterv szerint ők juttatják el a családoknak.

A topolyai CMH iroda értesítése szerint a Szülőföldön magyarul pályázat értesítői felvehetőek Topolya Község Fejlesztési Társulása épületében a Fő utca 21-es szám alatt. Topolya, Mićunovo, Krivaja,Njegoševo és Kisbelgrád lakói vehetik ott fel, egészen december 6-ig munkanapokon 8-14 óráig. Pénteken, november 24-én és november 30-án 8-17 óráig lehet ott felvenni az értesítőket. Emellett Bácskossuthfalván a helyi közösségben 7-15 óráig, Zentagunarason a helyi közösségben hétfőn, kedden, csütörtökön, péntek 8-12 óráig szerdán 14-17 óráig. Bajsán a Teleházban 8-12 óráig, Gunarason a helyi közösségben, és Pacséron szintén a helyi közösség épületében.

Akik nem első alkalommal igényelték a támogatást, és rendelkeznek bankszámlával az OTP Banknál, azok számláján már szerepel az összeg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idei tanévben 18. alkalommal rendezik meg az általános iskolások Ribár Béláról (1930-2006) elnevezett fizikaversenyét. A versenyre 7. és 8. osztályos, fizikát kedvelő diákok jelentkezhetnek. A verseny négy részből áll: - Gondolkodtató kérdések - A helyszínen bemutatott kísérlet ismertetése - Számítási...
2024. JANUÁR 17.
[ 16:39 ]
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű általános és középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem,...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:29 ]
Az üzleti világban való érvényesülésre, a szakmai ismeretek elsajátítására, egy vállalat létrehozására és menedzselésére való felkészülést nem lehet túl korán elkezdeni. Az üzleti tervezés az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a vállalkozó szembesül. Nehéz feladat, hiszen a jövőbe kell tekinteni, hogy egy hosszú...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:21 ]
Beolvasás folyamatban