Világ
Nagyon beteg lett Alekszej Navalnij a börtönben

Alekszej Navalnij megmérgezett orosz ellenzéki politikus ügyvédje megerősítette, hogy ügyfele nagyon megbetegedett, folyamatosan láza van és köhög, ezért a börtön betegrészlegére szállították, ahol koronavírus-tesztet is végeztek rajta.

A Kreml egyik legfőbb kritikusa hétfőn üzent támogatóinak, hogy köhög és 38.1 Celsius-fokos lázzal küzd – írja a The Guardian. Navalnijt a börtön betegrészlegére szállították, ahol elmondása szerint több rabot kezelnek tuberkolózis gyanúja miatt.

Navalnij ügyvédje, Olga Mihajlova úgy fogalmazott, hogy kedden elment meglátogatni az ellenzéki politikust és „nagyon rossz állapotban volt”:

„Nagyon lefogyott, nagyon erősen köhögött és 38.1 Celsius-fokos láza volt. Ez az ember nagyon beteg, ez teljes mértékben felháborító, hogy az IK-2 börtön ilyen állapotba juttatta őt”

Alekszej Navalnij még a múlt héten fogott éhségsztrájkba, miután annak ellenére, hogy súlyos zsibbadtságra és hátfájdalmakra panaszkodott mindkét lábában és a hátán, megtagadták tőle a háziorvosa kezelését.

Egy hétfőn közzétett levélben Navalnij azt is megerősítette, hogy három embert is kórházba szállítottak a betegrészlegről, ahol őt is ápolták, tuberkolózis gyanúja miatt. Még azzal is viccelődött, hogy ha elkapná a betegséget, az legalább „elterelné a figyelmét a hátfájdalmairól és a zsibbadtságról”.

Nem erősítették meg hivatalosan, hol kezelik az orosz politikust, ám ügyvédje azt feltételezi, hogy az IK-2 börtöntábor egyik betegrészlegén, mely Moszkvától hatvan kilométerre található keletre. A börtön hírhedt a szigoráról, ahol teljesen elszigetelik a rabokat a külvilágtól.

Navalnij a börtönt egy koncentrációs táborhoz hasonlította korábban és már több alkalommal panaszkodott arra, hogy pszichológiai nyomást helyeznek rá alvásmegvonással. (liner.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Idriss Déby csádi elnök - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 17:26 ]
Elfogadja a Keresztényszociális Unió (CSU) a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) választmányának javaslatát, hogy Armin Laschet CDU-elnök, észak-rajna-vesztfáliai kormányfő legyen a pártszövetség közös kancellárjelöltje a szeptemberi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentette be...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 13:12 ]
Angela Merkel német kancellár az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján elmondott beszédében "rendkívüli aggodalmát" fejezte ki Alekszej Navalny bebörtönzött orosz ellenzéki politikus egészségi állapota miatt. "Rendkívül aggódunk Alekszej Navalnij állapota miatt, és a német kormány...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 13:11 ]
A fennálló korlátozások, az éjszakai kijárási tilalom és a vendéglátóhelyek zárva tartásának meghosszabbítását követeli a koronavírus-járvány kezelésével megbízott észak-macedón válságstáb a kormánytól. A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolói szerint a fennálló korlátozások kedd éjfélkor...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 9:53 ]
Beolvasás folyamatban