Kultúra
Zenta: 419 munka érkezett a Bolyai képzőművészeti pályázatára

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti pályázatra a 2017/2018-as iskolaévben minden eddiginél nagyobb számban küldtek be pályamunkákat. A legkiválóbb 50 alkotásaiból nyílt kiállítás tegnap este a zentai Alkotóház galériájában.

A tárlatot Perpauer Attila községi tanácsos nyitotta meg. Mint mondta, a pályázatok megmozgatják a fantáziánkat, lehetőséget adnak a kifejezés többszínűségére, és önmagunkat is megismerhetjük. Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatónője gratulált a diákoknak a kitűnő alkotásokhoz. Az iskola számára fontos esemény ez a pályázat, mint ahogy a téli tábor és a felvételi felkészítő is, ahol megismerkedhetnek a tehetséges diákokkal, s a gyerekek is az iskola nyújtotta lehetőségekkel. Az idei pályázat témája a csendélet volt. Erre a témára minden eddiginél nagyobb számú alkotás, 419 munka érkezett be, 27 település 37 általános iskolájából. Hattagú zsüri választotta ki a legsikeresebb 50 alkotást, ezeket láthatja a közönség a kiállításon, valamint az iskola weboldalán is megtekinthetik a virtuális galériában (http://www.bolyai‐zenta.edu.rs/).

Az 5‐6. osztályos korcsoportban 1. helyezést ért el Dvorski Demien, 5. osztály, Sonja Marinković Á. I., Szentmihály, Varnyú Viola, 5. osztály, Petőfi Sándor Á. I., Óbecse; 2. helyezettek: Amanda Jombik, 6. osztály, Október 10. Á. I., Szabadka, Korda Adrián, 5. osztály, Cseh Károly Á. I., Törökfalu; 3. helyezést ért el: Csorba Erik, 5. osztály, Novak Radonić Á. I., Mohol, Nikola Bito, 5.osztály, Miroslav Antić, Csonoplya; különdíjat kapott Anđelina Lakatoš 6.osztály, Milan Petrović Speciális Általános és Középiskola, Újvidék.

A 7‐8. osztályos korcsoportban: 1. helyezést értek el: Horváth Kátai Anett, 8. osztály, Stevan Sremac Á. I., Emlékiskola K. T., Zenta, Toldi Ádám, 8. osztály, Majsai Úti Á. I., Szabadka; 2. helyezést kapott: Sörös Teodóra 8. osztály, Jovan Jovanović Zmaj Á. I., Magyarkanizsa, Szabó Kinga 8. osztály, Kárász Karolina Á. I., Horgos; 3. helyezést érdemelt ki: Vastag Tekla 8. osztály, Cseh Károly Á. I., Ada, Martinović Balázs 7. osztály, Nikola Tesla Á.I., Topolya.

Különdíjat, azaz a téli alkotótáborban való ingyenes részvételi lehetőségét kapta: Pajor Tímea 7. osztály, Novak Radonić Á.I., Mohol; valamint 2018 tavaszán, a legsikeresebb nyolcadikos diák, aki ingyenes előkészítő tanfolyamon vehet részt: Dudás Csenge 8.osztály, Október 18. Á.I., Zentagunaras. A felkészítő tanárok közül dicsérő oklevelet Vajda Emese, Vencel Valentina és Rúzsa Mária vehetett át.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kápolnává alakítják annak a zágoni tölgyfának a kiszáradt törzsét, amelyet a hagyomány szerint Mikes Kelemen édesapja ültetett a család portáján - írja hétfőn a Krónika napilap. Az egyszerre két ember befogadására alkalmas kápolna kialakítása folyamatban van, erre Mónus Béla magyarországi fafaragóművész kapott...
2018. JÚLIUS 16.
[ 13:17 ]
Brian Cox és Rade Šerbedžija színművészek vették át a 25. palicsi filmfesztivál életműdíját, a szabadkai mozi legendás szülőatyjáról elnevezett Lifka Sándor-díjat. A hagyományoktól eltérően a díjátadót az egyhetes filmmustra második napján tartották meg a fesztivál védjegyévé vált palicsi szabadtéri...
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:59 ]
Július 8. és 15. között szervezték meg Zentán a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenegyedik Táborát. Az idén több mint negyven vajdasági, magyarországi és felvidéki, színművészetért rajongó fiatal töltötte ezt az egy hetet kitartó munkával.A tábor befejezéseként vasárnap a Művelődési Ház...
2018. JÚLIUS 15.
[ 17:08 ]
Beolvasás folyamatban