Kultúra
Zenta: 419 munka érkezett a Bolyai képzőművészeti pályázatára

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti pályázatra a 2017/2018-as iskolaévben minden eddiginél nagyobb számban küldtek be pályamunkákat. A legkiválóbb 50 alkotásaiból nyílt kiállítás tegnap este a zentai Alkotóház galériájában.

A tárlatot Perpauer Attila községi tanácsos nyitotta meg. Mint mondta, a pályázatok megmozgatják a fantáziánkat, lehetőséget adnak a kifejezés többszínűségére, és önmagunkat is megismerhetjük. Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatónője gratulált a diákoknak a kitűnő alkotásokhoz. Az iskola számára fontos esemény ez a pályázat, mint ahogy a téli tábor és a felvételi felkészítő is, ahol megismerkedhetnek a tehetséges diákokkal, s a gyerekek is az iskola nyújtotta lehetőségekkel. Az idei pályázat témája a csendélet volt. Erre a témára minden eddiginél nagyobb számú alkotás, 419 munka érkezett be, 27 település 37 általános iskolájából. Hattagú zsüri választotta ki a legsikeresebb 50 alkotást, ezeket láthatja a közönség a kiállításon, valamint az iskola weboldalán is megtekinthetik a virtuális galériában (http://www.bolyai‐zenta.edu.rs/).

Az 5‐6. osztályos korcsoportban 1. helyezést ért el Dvorski Demien, 5. osztály, Sonja Marinković Á. I., Szentmihály, Varnyú Viola, 5. osztály, Petőfi Sándor Á. I., Óbecse; 2. helyezettek: Amanda Jombik, 6. osztály, Október 10. Á. I., Szabadka, Korda Adrián, 5. osztály, Cseh Károly Á. I., Törökfalu; 3. helyezést ért el: Csorba Erik, 5. osztály, Novak Radonić Á. I., Mohol, Nikola Bito, 5.osztály, Miroslav Antić, Csonoplya; különdíjat kapott Anđelina Lakatoš 6.osztály, Milan Petrović Speciális Általános és Középiskola, Újvidék.

A 7‐8. osztályos korcsoportban: 1. helyezést értek el: Horváth Kátai Anett, 8. osztály, Stevan Sremac Á. I., Emlékiskola K. T., Zenta, Toldi Ádám, 8. osztály, Majsai Úti Á. I., Szabadka; 2. helyezést kapott: Sörös Teodóra 8. osztály, Jovan Jovanović Zmaj Á. I., Magyarkanizsa, Szabó Kinga 8. osztály, Kárász Karolina Á. I., Horgos; 3. helyezést érdemelt ki: Vastag Tekla 8. osztály, Cseh Károly Á. I., Ada, Martinović Balázs 7. osztály, Nikola Tesla Á.I., Topolya.

Különdíjat, azaz a téli alkotótáborban való ingyenes részvételi lehetőségét kapta: Pajor Tímea 7. osztály, Novak Radonić Á.I., Mohol; valamint 2018 tavaszán, a legsikeresebb nyolcadikos diák, aki ingyenes előkészítő tanfolyamon vehet részt: Dudás Csenge 8.osztály, Október 18. Á.I., Zentagunaras. A felkészítő tanárok közül dicsérő oklevelet Vajda Emese, Vencel Valentina és Rúzsa Mária vehetett át.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Luxemburg: Az Ostrom nyerte a CinEast filmfesztivál közönségdíját - illusztráció
2018. OKTÓBER 22.
[ 12:08 ]
Szenteleky Kornél író, költő, műfordító születésének 125. és halálának 85. évfordulójáról emlékeztek meg szombaton szülőfalujában, Szivácon.A Szenteleky Napok rendezvényen művelődési műsorral és tárlatokkal is várták az érdeklődőket, valamint kiosztották a Szenteleky-díjat és a Bazsalikom Műfordítói Díjat...
2018. OKTÓBER 21.
[ 16:17 ]
Szász Attila Örök tél című alkotása nyerte a legjobb európai tévéfilmnek járó díjat a Prix Europa filmes és tévés seregszemlén Berlinben - írta szombaton a hirado.hu Köbli Norbert forgatókönyvíró Facebook-posztjára hivatkozva. Mint Köbli Norbert fogalmazott, az Örök tél "ZDF-es, BBC-s, RAI-s filmek között"...
2018. OKTÓBER 20.
[ 20:51 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Zenta község önkormányzatával, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központtal és a Cor Jesu Kamarakórussal karöltve október 21-én, vasárnap délután fél öttől rendezi meg a XIX. Kóruspódiumot, amelynek helyszíne tíz év után ismét Zenta lesz, a rendezvényt ugyanis a tavaly...
2018. OKTÓBER 20.
[ 14:27 ]
Beolvasás folyamatban