Kultúra
Bach Mindenkinek Fesztivál: Idén több mint 2000 zenész ünnepel Magyarországon és a határon túl
Betűméret:             

Országszerte 32 település több mint 100 helyszínén, 300 programmal és mintegy 2000 fellépő közreműködésével ünneplik Johann Sebastian Bach születésének évfordulóját március 21. és 25. között a Bach Mindenkinek Fesztiválon.

A Bach in the Subways nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010-ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést - idézte fel Kovács Zalán tubaművész, a fesztivál alapító igazgatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Azóta minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a zeneszerzőt ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken - fűzte hozzá.

A szervező elmondta, hogy az programsorozat nyitókoncertjét Budapesten március 20-án a Budapest Music Centerben rendezik meg, ahol a Készenléti Rendőrség Zenekara szólaltatja meg Bach műveit, majd átadják a fesztivál díjait is.

Emellett lesz Énekeljünk együtt! címmel közös koráléneklés a budapesti Kálvin téren, Hegedűs D. Géza színművész Bachtól származó és Bachról szóló verseket ad elő hárfa- és tubakísérettel a Lóvasút Kulturális és Rendezvény Központban, Kaposváron aikidóbemutatót tartanak Bach muzsikájára, flashombot rendeznek a Miskolc Plázában, Szentendrén pedig a HÉV-állomáson Bach az aluljáróban címmel ad koncertet a Musica Beata Kórus és Musicantus Leánykara. Mindezek mellett határon túl is több városban rendeznek ingyenes Bach-koncerteket.

"Fontos, hogy lebontsuk a koncerttermek falait és egy átjárót képezzünk a színpad és a közönség között" - fűzte hozzá Kovács Zalán. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Czakó Gábor író - illusztráció
2024. FEBRUÁR 21.
[ 10:41 ]
Megnyílt a Munkácsy 180 emlékév - illusztráció
2024. FEBRUÁR 21.
[ 10:17 ]
Új, online kiállításként is elérhetőek John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból - közölte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kedden az MTI-vel. Mint a közleményben felidézik, az MNM és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, együttműködésben a fotós két lányával, Liza Jane Sadovyval és Yvonne Sadovy de...
2024. FEBRUÁR 20.
[ 9:50 ]
A magyar széppróza napjához kapcsolódóan rendezett novellaíró versenyt a Magyar Írószövetség, amelyet Kollár Árpád nyert Sodrás című írásával. A gálaesten a verseny mellett koncert és Az év novellái 2024 antológia bemutatója is várta az érdeklődőket, adta a hírül a litera.hu. Február 18-án a balatonfüredi Anna...
2024. FEBRUÁR 20.
[ 9:07 ]
A szabadkai VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozatának e heti, február 22-ei beszélgetésén Mészáros Gábor színművész, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója lesz a vendég egy gondolatébresztő és színvonalas beszélgetés erejéig. A Vendégségben színházaink című beszélgetéssorozat ezen...
2024. FEBRUÁR 19.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban