Kultúra
Zenta: Javában folyik a munka az XII. MAdT-ban

Javában folyik a munka az idei, sorrendben tizenkettedik MAdT-ban, azaz a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Táborában, ahol a résztvevők ezúttal neves hazai és magyarországi szakemberek segítségével fejleszthetik kompetenciáikat, illetve bővíthetik tudásukat.

A MAdT tizenkettedik éve ad lehetőséget arra, hogy a színház világa érdeklődők beletemetkezzenek a munkába, átadják magukat a közös alkotás örömének, remek oktatók keze alatt ássanak mélyre és repüljenek igazi magaslatokba, ami természetesen idén sincs másként. Az idei táborban három színész-, egy mozgásszínházi és egy rendezői csoportban, valamint újdonságként egy alkalmazott játék és dráma csoportban folyik a munka, hangsúlyozta Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, aki elmondta, a résztvevők már az első napokban is igen lelkesen vágtak bele a közös munkába, olyannyira, hogy sok esetben még a foglalkozások közötti szünetekben is igyekeztek különféle gyakorlatokkal fejleszteni önmagukat, és lelkesedésük azóta sem csökkent, ami mindenképpen előremutatónak tekinthető a jövőt illetően is. Hozzátette, a fiatalok számára közös foglalkozásokat is szerveztek, köztük például a magyarkanizsai Együtt Veled Értük Egyesület különleges bemutatójának, valamint a Tanyaszínház idei előadása próbafolyamatának megtekintését, amelyek a többi programhoz hasonlóan igen maradandó élményt nyújtottak nekik.

Sutus Áron kiemelte az új csoportban folyó munka jelentőségét is, amely – mint mondta – olyan új színt hozott a tábor életébe, amely a jövőt illetően is új perspektívákat nyithat meg a MAdT előtt, majd hozzátette, természetesen a többi csoportban is igen színvonalas, a kívülálló számára olykor talán kissé megterhelőnek is tekinthető szakmai munka folyik, aminek eredményét a vasárnapi gálaműsor keretében a nagyközönség is megtekintheti.

A színészcsoportokban idén Balázs Áron színművész, az újvidéki Művészeti Akadémia tanára, Fazakas Mihály rendező, az Osonó Színházműhely vezetője és Sardar Tagirovsky rendező, színész vezetésével dolgoznak a fiatalok. A mozgásszínházi csoport tagjai Molnár Gábor Nóra fizikai színházi koreográfus-rendező, színművész irányításával alkotnak, a rendezői csoportot Perényi Balázs drámapedagógus, kritikus, szakíró vezeti, az újonnan elindított alkalmazott játék és dráma csoportban pedig Komáromi Sándor rendező, drámatanár vezetésével folyik a munka. A beszédtechnikájával idén is Hernádi Kriszta logopédus, beszédtanár foglalkozik, a tábor dramaturgja pedig ezúttal is Oláh Tamás teatrológus. Az alkotómunkában asszisztensként részt vesz Horváth Julianna, Mucha Oszkár, Villant Bálint, valamint Pável Réka és Székhelyi Dániel is.

A XII. MAdT gálaműsorát július 14-én, vasárnap 11 órai kezdettel tartják meg a zentai Művelődési Ház színháztermében, ahova a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Brad Pitt játssza a főszerepet David Leitch új thrillerében - írja a The Hollywood Reporter. A Iszaka Kotaro japán író Mariabitoru című könyvén alapuló, Bullet Train című filmben öt bérgyilkos egy Tokióból Moriokába tartó vonaton találja magát. Felfedezik, hogy küldetéseik összefüggésben vannak egymással. Az út...
2020. JÚLIUS 7.
[ 16:46 ]
Orbán Viktor miniszterelnök is felköszöntötte a 80. születésnapját ünneplő Tolnai Ottót, a vajdasági magyar irodalom egyik legjelentősebb alakját. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor jókívánságait és ajándékát Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja adta át...
2020. JÚLIUS 7.
[ 16:20 ]
Nem tartják meg augusztusban a nagy szerbiai fesztiválokat . Erről értesítették ma a közvéleményt közös nyilatkozat formájában a szervezők. A szervezők olyan álláspontra helyezkedtek, hogy a megszokott formában semmiképpen sem rendezik meg az újvidéki Exitet, a belgrádi Beer Festet, Lovefestet, továbbá a niši Nisville...
2020. JÚLIUS 6.
[ 18:14 ]
Beolvasás folyamatban