Kultúra
Magyarkanizsa: Kiállítás és könyvbemutató a magyar kltúra napja alkalmából

Több éve folyó munka végállomásaként a Forum Könyvkiadó Intézet a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely közreműködésével megjelentette a Kovács Antal magyarkanizsai szobrászról szóló könyvét, monográfiáját.

A könyv címe "Kovács Antal szobrász birkózása az agyaggal", Tolnai Ottó könyvbéli összegző írásának címét viseli. A fiatalon elhunyt szobrász életművének felfedezése valójában e könyvvel kezdődik. A vajdasági magyar szobrászat oly ritka műfajában egy jelentős alkotó fontos megismeréséhez érkeztünk.

A Magyar Kultúra Napja (I. 22.) alkalmából Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér képtárban, január 17.-én, pénteken 18 órától megnyílik Kovács Antal életmű-kiállítása, amelynek megnyitó eseménye a könyv bemutatása.

Az esten Tolnai Ottó, költő, író és Bicskei Zoltán a könyv szerkesztői, valamint a Forium Könyvkiadó intézet részéről Virág Gábor és Brenner János beszélnek az alkotóról.

“Kovács Antal szobrászatának rendkívüli voltáról valamit már Berlinben, a Szög a nadírban című kis kötetet írva, a kis kötet fotóanyagát válogatva is megsejtettem, de akkor inkább az egyes eredményeket igyekeztem felsrófolni, illetve érzékeltetni azt, milyen fontosak számunkra, mennyire részei életünknek. Most, amikor Bicskei Zoltán módszeres fotózása közben, egyszer csak egy nagy, gazdag, teljes életművel találtam szembe magam, nagyobbal, sokkal gazdagabbal, mint valaha is gondoltam volna, zavarba jöttem. Majd minden munkája létével való nehéz, könyörtelen harcáról tudósít.” Tolnai Ottó (részlet a könyvből)

Helyszín és időpont: Magyarkanizsa, Dobó Tihamér képtár, január 17, péntek, délután hat óra.

A belépés díjtalan.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idén már biztosan nem lesz Exit - illusztráció
2020. JÚLIUS 14.
[ 9:00 ]
Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről. A templom gondnokságának tájékoztatása szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy megszólítsák a többnyire osztálykirándulás vagy templomi kirándulás...
2020. JÚLIUS 11.
[ 15:29 ]
A Led Zeppelin gitárosával, Jimmy Page-dzsel közösen felvett és csaknem 50 éve kiadatlan Scarlet című dal is szerepel a Rolling Stones idén ősszel megjelenő díszdobozos kiadványában. A feltehetőleg Page lányának nevét viselő Scarletet 1974 októberében vették fel - írja a The Guardian című brit lap internetes...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:47 ]
Alig fél évvel az után, hogy bejelentették, az ötödik évaddal zárul A korona című tévésorozat, a Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről. A Variety.com értesülése szerint a hatodik évad a 2000-es évek elején játszódik majd. A Netflix csütörtökön Twitter-üzenetben...
2020. JÚLIUS 9.
[ 21:57 ]
Beolvasás folyamatban