Kultúra
Színes programok a Kanizsai Írótábor második napján

A 69. Kanizsai Írótábor második napján is színes programok várták a művészeket, az érdeklődőket.

A péntek délelőtti programokat a Mécsvirág együttes nyitotta meg, akik Radnóti Miklós verseit mondó-éneklő irodalmi műsorukkal ellátogattak az oromi, oromhegyesi és magyarkanizsai általános iskolákba. Az ,,Oly korban éltem én...“ című előadásban fellépett Verebes Krnács Erika, Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin.

A délelőtti órákban az Ifjúsági Otthonban a fiatalon elhunyt Patócs Lászlóról emlékezett meg Bakos Petra és Danyi Zoltán, a beszélgetést pedig Berényi Emőke vezette. Ezt követően szintén az Ifjúsági Otthonban irodalmi tanácskozásra került sor, melyet a írótábor szervezőbizottságának elnöke, Verebes Ernő vezetett. A tanácskozás A süket hallgató és a néma zenekar – a fenntarthatóság villanásai címet viselte.

- Azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy milyen állapot az, amikor a süket hallgató néma zenekart hallgat, mire vár olyankor, vagy mire vár a zenekar, hogy vannak-e párbeszédek, mennyire revelativ az a megszólalási mód, ahogy majd egyszer ez a bizonyos zenekar megszólalhat, mi lenne róla a véleményünk - fogalmazott Verebes Ernő a tanácskozást illetően.

A délutáni programok az Art Caféban folytatódtak, ahol Az irodalom új terei címmel tartottak egy beszélgetést. A beszélgetésen részt vett Losoncz-Kelemen Emese, Beszédes István és Keresztes Balázs, a beszélgetést pedig Fehér Miklós vezette.

- Az irodalom új terei című beszélgetésen a központi téma az irodalom, a kultúra online térbe való költözése, ami új távlatokat nyitott a művészetekben. A járvány mindenkit rákényszerített arra, hogy új megoldásokat találjon az eddigi személyes találkozások helyett. A fő kérdés az, hogy mindez milyen változásokat hozott az irodalomba, illetve hogy velünk maradnak-e ezek a változások, vagy eltűnnek a járvány lecsengésével? - mondta Fehér Miklós.

Délután továbbá a Művészeti áthallások című beszélgetést hallhatták az érdeklődők, melyek résztvevői L. Simon László, Verebes György és Vass Szabolcs voltak. A beszélgetést Kucor Tamara és Patyerek Réka vezette. A továbbiakban az írótábor díszvendégével, Zalán Tiborral, József Attila-díjas magyar költővel, íróval, drámaíróval Gruik Ibolya és Verebes Ernő beszélgetett.

Az írótábor pénteki napja a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyével ért véget a Művészetek Háza nagytermében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Minja Subota - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 12:06 ]
Október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet. Itt láthatja a film trailerét. Megjelent a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét feldolgozó nagyjátékfilm előzetese. A történet a 2006-os eseményeket dolgozza fel: a beszéd kiszivárgását, a...
2021. SZEPTEMBER 16.
[ 21:34 ]
A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el. A régóta súlyos májproblémákkal küzdő zenész halálhírét lánya tette közzé a közösségi médiában, ezt Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője megerősítette az MTI-nek. 2003-ban Kőbánya díszpolgára lett,...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 19:31 ]
Kedd este orgonaavató koncertet tartottak a szabadkai zsinagógában. A Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán elnevezésű rendezvény apropója az volt, hogy az orgona rekonstrukciójával befejeződött az épület teljes körű felújítása. A hangszert Borbély Zoltán orgonaművész szólaltatta meg. Az orgona...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 8:04 ]
Beolvasás folyamatban