Kultúra
Színes programok a Kanizsai Írótábor második napján
Betűméret:             

A 69. Kanizsai Írótábor második napján is színes programok várták a művészeket, az érdeklődőket.

A péntek délelőtti programokat a Mécsvirág együttes nyitotta meg, akik Radnóti Miklós verseit mondó-éneklő irodalmi műsorukkal ellátogattak az oromi, oromhegyesi és magyarkanizsai általános iskolákba. Az ,,Oly korban éltem én...“ című előadásban fellépett Verebes Krnács Erika, Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin.

A délelőtti órákban az Ifjúsági Otthonban a fiatalon elhunyt Patócs Lászlóról emlékezett meg Bakos Petra és Danyi Zoltán, a beszélgetést pedig Berényi Emőke vezette. Ezt követően szintén az Ifjúsági Otthonban irodalmi tanácskozásra került sor, melyet a írótábor szervezőbizottságának elnöke, Verebes Ernő vezetett. A tanácskozás A süket hallgató és a néma zenekar – a fenntarthatóság villanásai címet viselte.

- Azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy milyen állapot az, amikor a süket hallgató néma zenekart hallgat, mire vár olyankor, vagy mire vár a zenekar, hogy vannak-e párbeszédek, mennyire revelativ az a megszólalási mód, ahogy majd egyszer ez a bizonyos zenekar megszólalhat, mi lenne róla a véleményünk - fogalmazott Verebes Ernő a tanácskozást illetően.

A délutáni programok az Art Caféban folytatódtak, ahol Az irodalom új terei címmel tartottak egy beszélgetést. A beszélgetésen részt vett Losoncz-Kelemen Emese, Beszédes István és Keresztes Balázs, a beszélgetést pedig Fehér Miklós vezette.

- Az irodalom új terei című beszélgetésen a központi téma az irodalom, a kultúra online térbe való költözése, ami új távlatokat nyitott a művészetekben. A járvány mindenkit rákényszerített arra, hogy új megoldásokat találjon az eddigi személyes találkozások helyett. A fő kérdés az, hogy mindez milyen változásokat hozott az irodalomba, illetve hogy velünk maradnak-e ezek a változások, vagy eltűnnek a járvány lecsengésével? - mondta Fehér Miklós.

Délután továbbá a Művészeti áthallások című beszélgetést hallhatták az érdeklődők, melyek résztvevői L. Simon László, Verebes György és Vass Szabolcs voltak. A beszélgetést Kucor Tamara és Patyerek Réka vezette. A továbbiakban az írótábor díszvendégével, Zalán Tiborral, József Attila-díjas magyar költővel, íróval, drámaíróval Gruik Ibolya és Verebes Ernő beszélgetett.

Az írótábor pénteki napja a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyével ért véget a Művészetek Háza nagytermében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Louis Gossett Jr. - illusztráció
2024. MÁRCIUS 29.
[ 15:45 ]
Kedden Belgrádban 69 éves korában rövid betegség után elhunyt Slađana Milošević énekes, avangárd művész, a 80-as évek jugoszláv újhullámának egyik ikonja, akit a szerbiai zenei életben a rock hercegnőjeként emlegettek. Aleksandra Slađana Milošević 1955. október 3-án született Belgrádban, 1977-ben tűnt fel a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 17:57 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában megrendezett kiállítás közönségét Kovács Nádi Karolina, a Hagyományok Háza Vajdasági Hálózatának a kézművességgel megbízott munkatársa köszöntötte, aki elmondta, hogy a békéscsabai akkreditált tojásíró tanfolyamot nemrég elvégző Tarjai Zita Katalin...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 19:50 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban