Kultúra
Magyarkanizsa: Oláh K. Tamás verseskötetének bemutatójára várják az érdeklődőket
Betűméret:             

Kifulladás után a címe Oláh K. Tamás verseskötetének. A fiatalember, aki eddig dramaturgként volt elsősorban ismert, most költőként mutatkozik be. A könyvbemutatót december 23-án, 18 órakor tartják a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban a Magyarkanizsai Községi Ifjúsági Iroda és a Forum Könyvkiadó szervezésében. A szerzővel Ivanović Laura és Bicskei Gabriella, a könyv szerkesztője beszélget.

A Magyarkanizsai Községi Ifjúsági iroda fontos feladatának tartja, hogy megismertesse a fiatalokkal a vajdasági kortárs szerzőket, hogy megszerettesse velük az olvasást, ezért szerveznek a számukra író-olvasó találkozókat is, mondja Ivanović Laura, az iroda koordinátora.

- A könyvbemutató azért is különös jelentőségű a számunkra, mert Tamás nem hivatalos munkatársunknak számít, kéthetente szervez programokat nálunk, ő vezeti a Házimozi elnevezésű edukációs filmklubot. Az iroda köré csoportosuló fiatalok különös érdeklődéssel várják a könyvbemutatót. Oláh K. Tamást sok helyről ismerhetjük, valójában egy polihisztor, nagyon sokoldalú, értékes tagja a közösségünknek. Talán nem is volt meglepetés ez a verseskötet, amit letett az asztalra. Akik ismerik, nem lepődtek meg azon, hogy új oldaláról mutatkozik be.

A verseskötetet Orcsik Roland költő a következőképpen méltatja:

"Álmodom egy nőről – ki is írta ezt? Magyar volt vagy francia? Egy másik nyelven álmodni. Arról, hogy „az alvás szomorú, mert elválunk”.

Hogy idegen az anya, a nyelv. Hogy a vágy képkockái peregnek Oláh K. Tamás első kötetének versvásznain.

Hogy szokatlan, váratlan, elvarratlan szálak, snittek, idézetek, képzetek montázstechnikája szervezi a hímnem-nőnem identitását.

Hogy „két összenyomódott / bordakosárban / a szívek pontatlan / másolatok”. Hogy hazudik az emlékezet sötétkamrájából előhívott kép, és ellenfény a költészet", fogalmaz Orcsik Roland.

A csütörtöki könyvbemutatóra a belépés díjtalan, de a szervezők mindenkit kérnek, hogy tartsák tiszteletben a járványügyi előírásokat.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Rolling Stones vasárnap este Houstonban kezdte meg amerikai turnéját. Észak-Amerika 16 városában is színpadra állnak Mick Jaggerék. Ahogyan azt már tavaly bejelentették, 2024 a nemrég megjelent, Hackney Diamonds című albumuk népszerűsítésének jegyében telik. A Variety cikke szerint a törzstagok, így a korábban...
2024. ÁPRILIS 29.
[ 19:02 ]
Urbán András rendező legutóbb Pintér Béla Parasztoperáját rendezte a Szarajevói Nemzeti Színházban, korábban szintén a boszniai fővárosban Örkény István Tótékját állította színpadra, az idén pedig további magyar szerzők, Végel László és Tasnádi István darabjait tervezi bemutatni a Nyugat-Balkán országaiban. ...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 19:39 ]
Kiosztották a legrangosabb magyar könnyűzenei elismeréseket, a Fonogram-díjakat. Rúzsa Magdi karrierje során immáron a harmadik díját kapta. Idén 21. alkalommal osztotta ki az év Fonogram-díjait a MAHASZ. A 25 tagú szakmai zsűri tizenkét plusz egy hazai, továbbá hat külföldi kategóriában szavazott. Az év hazai modern...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 11:04 ]
Beolvasás folyamatban