Kultúra
Quentin Tarantino két filmjéről készül könyv
Betűméret:             

Jövőre jelenik meg a Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood és Becstelen brigantyk című filmjeiről készülő két elemző kötet, amelynek szerzője a filmes szakíró, Jay Glennie - számolt be róla kedden a Deadline.com hollywoodi hírportál alapján az MTI.

A könyveket a Little, Brown kiadóházhoz tartozó Voracious könyvkiadó publikálja a rendező előszavával 2025 őszén.

A kötetek sok órányi interjú alapján születnek, amelyeket Glennie készített Tarantinóval a filmekkel kapcsolatban, kitérve az alkotói folyamat minden elemére a forgatókönyv megírásától, a szereplők kiválogatásán át az összes technikai részletig, beleértve a látványvilág megteremtését, a filmzenét, az utómunkákat és a globális forgalmazást is.

Az interjúk mellett Tarantino személyes archívumát is Glennie rendelkezésére bocsátotta a teljesebb kép bemutatása érdekében. Mintegy 50 színész és stábtag is megosztotta a filmekkel kapcsolatos anekdotáit és fotóit az íróval, akinek korábban A szarvasvadász és a Dühöngő bika című filmekről írt kötetei jelentek meg.

A Volt egyszer egy Hollywood globális mozis bevétele 377 millió dollár volt, a filmet 10 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A Becstelen brigantyk nyolc Oscar-jelölést kapott, és világszerte 322 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

A rendező a készülő kötetekkel kapcsolatban elmondta, hogy olvasta és szerette Glennie könyveit, különösen A szarvasvadász születéséről szóló kötetet, ezért biztos benne, hogy ő a legalkalmasabb arra, hogy elmélyüljön a filmjeiben. Hozzáfűzte, hogy ő, a színészei és a stábja is élvezte, hogy felidézhették a filmek elkészítésének körülményeit a szerzővel, és nagyon kíváncsiak rá, hogy milyen könyvek születnek.

Tarantino arra is utalt, hogy a két kötet még csak a kezdet, és Glennie később a többi filmjének elemzését is megírja majd. A tervek szerint komplett Tarantino filmes bibliográfia készül.

A rendező eddig kilenc mozifilmet forgatott, de utolsónak szánt, tizedik mozifilmjéről még nem döntött. A korábban beharangozott The Movie Critic (A filmkritikus) című produkciójától a közelmúltban visszakozott.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tiktok-sztár INIKO és a „jégember” Wim Hof ​​fellépésével nyitották meg az EXIT fesztivált tegnap este, a nulladik napon. A rendezvény július 14-ig tart a péterváradi várban, ahol több mint 40 színpadot állítottak fel. A fesztivál újdonsága éppen a nulladik nap volt, amelyet Nikola Tesla születésnapjának...
2024. JÚLIUS 11.
[ 8:20 ]
Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyve nyerte az UKLA Book Award, azaz az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját. A nemzetközi hírű magyar orvosprofesszor szerint a kötet nem a halálról, hanem a túlélésről szól. Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült...
2024. JÚLIUS 9.
[ 20:08 ]
Július 11-e és 14-e között harmadik alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált a Szekeres László Alapítvány szervezésében Palicson. A rendezvény több helyszínén ezúttal is számos művészeti program, gyermekfoglalkozás, kirakodóvásár, táncház, koncert és még sok egyéb esemény várja a kicsiket és a nagyokat...
2024. JÚLIUS 9.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban