Magazin
Néhány információ a 2021-es tokiói olimpiáról
Betűméret:             

A tokiói 2021-es Olimpiai Játékok, ha minden jól alakul, 2021. július 23-án kezdődnek. Először a nyitóünnepségekre kerül sor, majd elkezdődnek a sportversenyek is, amelyek augusztus 8-ig tartanak majd. Tokióban, ez már a második alkalom, hogy olimpiát rendeznek. Az egyéni rendezvényeken 40 dolláros összegért lehet részt venni, de ez az összeg egészen 1100 dollárig is kúszhat sportfogadás oldalak szerint, de a legtöbb olimpiai játék megtekintéséért 100-300 dollár közötti összeget kell fizetni. Az úgynevezett VIP csomagok, a jegyet és a szállást is tartalmazzák.

Tokióban tehát másodjára rendeznek olimpiát, de Japán ennél többször adott már otthont az olimpiai játékoknak. 1964-ben nyári olimpiát szerveztek Tokióban, majd 1972-ben Sapporóban volt a téli olimpia helyszíne, illetve 1998-ban Nagano adott helyet a téli olimpiának. Japán a harmadik olyan ország, ahol több alkalommal is szerveztek olimpiát. Ebben csak az Egyesült Államok és Franciaország előzi meg.

Tokiónak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hiszen az eddigi adatok alapján összesen 20 milliárd dollárba került az olimpiai játékok megszervezése. A szervezők becslése az volt, hogy mindössze 730 milliárd jenbe, azaz körülbelül 7 milliárd dollárba kerül majd az olimpiai játékok költsége, előkészítése, megszervezése. Ehhez képest, már jóval többszörösét emésztették fel az előkészületek.

A tokiói stadion eredetileg egy teknősre hasonlított volna, azonban egy híres építész kritizálni kezdte ezt az állatformájú konstrukciót, és meglehetősen drágának is bizonyult ez a stadion, így a miniszterelnök javaslatára, egy másik tervet fogadtak el, amely az építészeti tervek alapján nem csak szolidabb, de jóval kevesebb pénzbe is kerül. A stadionban lesznek a nyitó és záró rendezvények és az atlétikai versenyek is itt lesznek megtartva.

A tokiói játékokon előreláthatólag 110 000 sportoló vesz majd részt, akik számos országból érkeznek majd a tokiói nyári olimpia helyszínére.

A gördeszkázás is olimpiai sportként jelenik meg a nyári játékokon. Előreláthatólag Shaun White is versenyezni fog, aki snowbordozásban bajnok, hiszen már három aranyérmet is nyert ebben a sportágban.

Érdekesség, hogy Japán lakosait arra szólították fel, hogy mindenki adja le a ma már nem használt mobiltelefon készülékét, hiszen ezek fém alkatrészeiből készítik majd az ezüst, az arany és bronzérmeket, amelyeket majd a sikeresen szerepelt sportolók kapnak jutalomként.

A Bet365 információi szerint Tokióban 5 további sporttal bővül az olimpiai játékokon játszott sportágak száma, így az már harmincháromra bővült. Három olyan sportág is szerepel a tokiói nyári olimpián, amelyet a fiatalok is kedvelni fognak: karate, szörf és gördeszka.

A miniszterelnök szerint nem csupán fiatalosabb lesz a tokiói nyári olimpia, de jóval több női versenyzőt is láthatunk majd az olimpiai játékokon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A horvát-szlovén határon fekvő Donji Macelj lakóit ma meglepte a hótakaró, főként azután, hogy tegnap csaknem 30 Celsius fokot mértek. Szlovénia hegyvidéki részein hótorlaszok alakultak ki, de kedden délelőtt jég is esett. Roglán is esik a hó – adta hírül a 24sata horvát portál. A horvát meteorológiai intézet...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:00 ]
Bill Clinton egykori amerikai elnök után Tony Blair volt brit miniszterelnök is szobrot kap Koszovóban, a szoboravatás júniusban várható. A Kosovo Online hírportál beszámolója szerint a dél-koszovói Ferizaj város vezetése tavaly novemberben engedélyezte a szobor felállítását, amelyet a várakozások szerint június...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 16:05 ]
Két rab szökésében segíthetett az a tizenhét rendőr, akiket hétfőn fogtak el a szervezett bűnözés elleni ügyészség parancsára Észak-Macedóniában - jelentette a Vesti.mk hírportál. Az ügyészség közleménye szerint hat rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy tavaly októberben egy gyilkosság miatt elítélt férfi...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 17:23 ]
Beolvasás folyamatban