Magazin
Néhány információ a 2021-es tokiói olimpiáról
Betűméret:             

A tokiói 2021-es Olimpiai Játékok, ha minden jól alakul, 2021. július 23-án kezdődnek. Először a nyitóünnepségekre kerül sor, majd elkezdődnek a sportversenyek is, amelyek augusztus 8-ig tartanak majd. Tokióban, ez már a második alkalom, hogy olimpiát rendeznek. Az egyéni rendezvényeken 40 dolláros összegért lehet részt venni, de ez az összeg egészen 1100 dollárig is kúszhat sportfogadás oldalak szerint, de a legtöbb olimpiai játék megtekintéséért 100-300 dollár közötti összeget kell fizetni. Az úgynevezett VIP csomagok, a jegyet és a szállást is tartalmazzák.

Tokióban tehát másodjára rendeznek olimpiát, de Japán ennél többször adott már otthont az olimpiai játékoknak. 1964-ben nyári olimpiát szerveztek Tokióban, majd 1972-ben Sapporóban volt a téli olimpia helyszíne, illetve 1998-ban Nagano adott helyet a téli olimpiának. Japán a harmadik olyan ország, ahol több alkalommal is szerveztek olimpiát. Ebben csak az Egyesült Államok és Franciaország előzi meg.

Tokiónak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hiszen az eddigi adatok alapján összesen 20 milliárd dollárba került az olimpiai játékok megszervezése. A szervezők becslése az volt, hogy mindössze 730 milliárd jenbe, azaz körülbelül 7 milliárd dollárba kerül majd az olimpiai játékok költsége, előkészítése, megszervezése. Ehhez képest, már jóval többszörösét emésztették fel az előkészületek.

A tokiói stadion eredetileg egy teknősre hasonlított volna, azonban egy híres építész kritizálni kezdte ezt az állatformájú konstrukciót, és meglehetősen drágának is bizonyult ez a stadion, így a miniszterelnök javaslatára, egy másik tervet fogadtak el, amely az építészeti tervek alapján nem csak szolidabb, de jóval kevesebb pénzbe is kerül. A stadionban lesznek a nyitó és záró rendezvények és az atlétikai versenyek is itt lesznek megtartva.

A tokiói játékokon előreláthatólag 110 000 sportoló vesz majd részt, akik számos országból érkeznek majd a tokiói nyári olimpia helyszínére.

A gördeszkázás is olimpiai sportként jelenik meg a nyári játékokon. Előreláthatólag Shaun White is versenyezni fog, aki snowbordozásban bajnok, hiszen már három aranyérmet is nyert ebben a sportágban.

Érdekesség, hogy Japán lakosait arra szólították fel, hogy mindenki adja le a ma már nem használt mobiltelefon készülékét, hiszen ezek fém alkatrészeiből készítik majd az ezüst, az arany és bronzérmeket, amelyeket majd a sikeresen szerepelt sportolók kapnak jutalomként.

A Bet365 információi szerint Tokióban 5 további sporttal bővül az olimpiai játékokon játszott sportágak száma, így az már harmincháromra bővült. Három olyan sportág is szerepel a tokiói nyári olimpián, amelyet a fiatalok is kedvelni fognak: karate, szörf és gördeszka.

A miniszterelnök szerint nem csupán fiatalosabb lesz a tokiói nyári olimpia, de jóval több női versenyzőt is láthatunk majd az olimpiai játékokon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A The Economic Times című indiai gazdasági lap beszámolója szerint a Telangána szövetségi államban található Haidarábádban felállított készülékben 5 kilogrammnyi 24 karátos aranyérme fér el nyolc változatban, 0,5 grammtól 100 grammig. A vásárlás bankkártyával történik. Az indiai Goldsikka Pvt Ltd. magáncég által...
2022. DECEMBER 6.
[ 16:06 ]
A nem mindennapi balesetről videó jelent meg a közösségi oldalakon, ami szerencsére nem volt végzetes kimenetelű. A videón az látható, hogy egy idős asszonyt ütött el egy tolató mentőautó. Sem a sofőr, sem az egészségügyi személyzet nem vette észre, hogy az idős nő beszorult a jármű alá. A mentőautó belgrádi...
2022. DECEMBER 6.
[ 9:21 ]
Vlagyimir Putyin orosz államfőt gonosz manóként ábrázoló szobrot helyeztek el hétfőn Prágában azon a talapzaton, amelyen 2020-ig Ivan Konyev szovjet marsall szobra állt. A Vlagyimir Putyint kifigurázó szobor egy világtérképen áll. Az orosz elnök balkeze egy gázvezeték csapját próbálja elzárni, míg jobbkeze a náci...
2022. DECEMBER 5.
[ 20:08 ]
Beolvasás folyamatban