Magazin
Az Egyesült Államokban betiltották a gyerekek nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet
Példátlan cenzúra az LMBTQ-lobbi nyomására

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) először betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek az Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (magyarul: Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat) című könyvének a forgalmazását, majd pedig közel 750 könyvesbolttól kért bocsánatot az elvileg a szólásszabadságért „harcoló" egyesület, amiért korábban népszerűsítette a nemváltás veszélyeire figyelmeztető, eléggé felkapott művet – írja a Danube Institute a Daily Wire-re hivatkozva.

Abigail Shrier aktuális kötete az egyesület júliusi könyvajánlójában szerepelt, azonban néhány kritikus Twitter-bejegyzés után az ABA egyből bocsánatot kért vétkéért, hogy népszerűsítette a kiskorúak nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet. Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes" könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.

„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is.

De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk" – írja az egyesület közleményében.

Az ABA bocsánatkérése azonban valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat" úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.

Abigail Shrier könyvének tartalmát tekintve azonban inkább azzal okozott súlyos kárt az egyesület, hogy eltávolította és hibának nevezte a könyv népszerűsítését ugyanis az amellett, hogy rámutat, miért káros a nemváltoztatás népszerűsítése, segítséget nyújt a gender diszfóriával küzdő gyerekek és szülők számára is.

A Danube Institute egyik vendégkutatója, az American Conservative főszerkesztője, Rod Dreher az esetre reagáló véleménycikkében felhívta a figyelmet az egyesület képmutatására, miszerint az ABA támogatja az 1982-ban indult „Banned Books Week" kampányt, melynek célja az igazságtalanul betiltott könyvek melletti kiállás és azok népszerűsítése. Dreher kiemelte az ABA kettős mércéjét: az egyesület csak a baloldali igazságtalanul betiltott könyvek mellett áll ki, és a konzervatív, jobboldali könyveket maga is betiltatja és cenzúrázza.

Az ABA közleménye alapján Abigail Shrier könyve nem egyezik az egyesület értékeivel és céljaival, miután az „transzfób" állításokkal van tele. Abigail Shrier azonban már a kötet elején leszögezi, hogy amikor felnőtt transznemű személyekről ír, akkor az általuk preferált névmást használja, azonban azokra a gyerekekre és fiatalokra, akik még nem felnőttek, az egyértelműség kedvéért az eredeti nemük szerinti névmást használja. Shrier könyvében kiemeli, hogy a gender diszfóriával küzdő kislányok és tinédzserek többsége LMBTQ-influenszerek és tartalmaik hatására kezdte el megváltoztatni nemét, amelyhez az Egyesült Államokban már nem szükséges komolyabb orvosi engedély.

Shrier utalt arra az aggasztó statisztikára is, amely szerint az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt. Az ABA „értékrendje" tehát azzal az LMBTQ-s érveléssel egyezik, hogy a gyerekek már felnőtté válásuk előtt is hozhassanak olyan visszafordíthatatlan döntést, amelyet ha később megbánnak, nem tudnak, vagy csak nehezen tudnak megváltoztatni.

Ahogy azt az Origo is megírta a Danube Institute-ra hivatkozva, a nemváltoztató beavatkozások súlyosan veszélyeztetik a gyerekek és tinédzserek egészségét, és valóban visszafordíthatatlan károkat tudnak okozni. Ausztráliában egy magát fiúnak érző 15 éves kislány röviddel a hormongátló injekció beadatása után korai klimaxon esett át.

Shrier könyve ismét egy jó példa arra, hogy milyen károkat okoz az, hogy az interneten már a kisgyerekeket is a nemváltoztatásra buzdítják.

A könyvre való hisztérikus reakció pedig ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.

A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.

Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.

Többek közt a Danube Institute korábbi vendégkutatója, a brit Spectator újságírója, Douglas Murray is felszólalt Shrier védelmében, miszerint a Visszafordíthatatlan károk nem egy transzellenes könyv, és az ABA szégyellheti magát, hogy csatlakozott azokhoz, akiknek az a célja, hogy elhallgattassa, megszégyenítse és kirekessze a más véleménnyel rendelkező női írókat. (Origo.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Willit
2021. JÚLIUS 29. [ 23:14 ]

Az lehet, de akkor mégis miért te hordod a papírcsákot, és ha te nem is látod mások, (szinte mindenki más) észreveszi?????????


Vajk
2021. JÚLIUS 29. [ 20:25 ]

Willit te tényleg Napóleon vagy!A csuti meg Galilei!


Willit
2021. JÚLIUS 28. [ 13:07 ]

nos talán majd ha a genetika oda jut hogy meg lehet változtatni az X kromoszómákat Y és fordítva, akkor megéri erről beszélni, addig ez pénzcsalás drága operációk sorozata plasztika, stb valakik naon jól keresnek majd vele, ellenbe a kis nemváltoztató sohasem lesz elégedett eseleg addig még új lesz és figyelnek rá, utána pedig amikor rájön hogy semmi sem változott még komolyabb önkép zavar lép fel nála, maradnak a drog, kétségbeesés stb. Ja és egy másik szemszögből: ha én Napóleonnak képzelem magam nem tesznek meg császárrá hanem elküldenek valahová üdülni, pedig ugyan az a szitu.... genetikailag egyik sem bizonyiíható........


Lale
2021. JÚLIUS 28. [ 12:03 ]

Nagyon egyszerű a téma, mégpedig az a híres nyugati szólás és vélemény szabadság. Szerintük náluk az van, és annak a nevében tiltanak, cenzúráznak. Ezt próbálják mindenképpen magyarázni terelgetni, ezért érthető hogy nem mindenki akar végtelen, értelmetlen vitába bocsátkozni, olyan mintha a papagájjal vitatkozna.


sistvan
2021. JÚLIUS 28. [ 7:18 ]

Vannak akik úgy érzik hogy nem szinpatikusak plasztikai és akár komolyabb mütéteknek vettetik alá magukat hátha majd utána jobban elfogadják öket .Inkább a társadalomba valo ervényesüléssel kellene foglalkozni. Én nem vagyk hive a nemváltoztatásnak -


Pontosító
2021. JÚLIUS 27. [ 22:30 ]

A műtéti beavatkozás - megfordíthatatlan művelet! Akit "átoperálnak" az örök életére STERIL marad! Mit is akarnak ezek a sátánfiak? - Ezen gondolkodjatok Emberek! Az ilyen gondolatokat csírájában kell megsemmisíteni! Van itt még valaki aki értelmesen tud gondolkodni, hogy útját álljuk ezen téveszméknek?


Érett Ifjú
2021. JÚLIUS 27. [ 22:13 ]

München, visszavonulása érthető, butaságokat írt, ezután a legjobb amit tehet, a sértődött "A továbbiakban nem kívánok reagálni hozzászólásaira." Nem ártana gondolkodni kicsit. Próbálja meg bár.


Willit
2021. JÚLIUS 27. [ 21:21 ]

Ha már megszólítottál, tőlem mindenről értekezhetsz, csak nem függ össze a topik témájával itt nem a LMB......+ ról van szó hanem arról ki miről írhat és nyilatkozhat, és hamarosan hogy mit gondolhatsz, mert azért is keresztre feszítenek, esetleg a gillotin alá rakják a fejed, nem is tudom honnan ismerős ez a történet hm....??????


München
2021. JÚLIUS 27. [ 17:33 ]

István. Kissé elvetette a sulykot. Tegezve sérteget és magyarázkodik, mert nem stimmel az okfejtése. Az elvakultaknak javaslom: gondolkodjanak is. Próbáljanak meg bár. A továbbiakban nem kívánok reagálni hozzászólásaira.


istván
2021. JÚLIUS 27. [ 17:18 ]

München! Neked kell továbbgondolni, hogy kik azok, akik nemváltoztatásra szánják magukat. Transznemű, vagy röviden transz az a személy, akinek a megélt neme különbözik a születéskor meghatározott biológiai vagy társadalmi nemétől. /Forrás: lexiq.hu/ Az Origó cikk alapján, a jó csajból lett népszerű pasi akiről szól a cikk, "CSAK AZ EGYIKE ANNAK AZ 1, 4 MILLIÓ TRANSZNEMŰ AMERIKAI ÁLLAMPOLGÁRNAK, AKIK KORÁBBAN MEGVÁLTOZTATTÁK A NEMÜKET". (ez az adat 2017-es)! A fenti cikk szerint " Shrier utalt arra az aggasztó statisztikára is, amely szerint az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt." Tehát nem ősidők óta nőtt 4400%-kal, hanem 2018-ban, hisz 2017-ig volt az 1 millió 400 ezer. Vagy te talán másképp értelmezed a "2018-ban" -t ? Lehetetlen követni a manipulált agyműködésűeket, ez lehet az oka a különböző értelmezésnek. Bezzeg a génmanipulációt a növények esetében elutasítjuk, a gondolkodás politikai manipulációját nem ...


Reklám
2021. JÚLIUS 27. [ 16:58 ]

Aki még emlékszik a 2003-as Peugeot 206-os indiai reklámra (a Cannesi Reklámfesztivál arany oroszlán díj nyertesére), az megérti a nemváltoztatást is. Egy fítyó egy Mercedes jellel még nem lesz más autó.


München
2021. JÚLIUS 27. [ 15:54 ]

A következők hozzászólásom előtt majd megkérdezem Willitet, hogy miről szabad "értekezni". Hogy miről is van szó. Hát ez a szólásszabadság szerinte!


München
2021. JÚLIUS 27. [ 15:43 ]

Bocsánat, István, de gúnyolódás helyett inkább odafigyelne, amit olvas. Nem a transzneműek számáról van szó, hanem a nemváltoztató műtétekről. Az nőtt ilyen nagyon nagy arányban. Ugyanezt róhatnám fel magának is, mint az Érett társának, hogy elvakult. Annyira "másra" figyel, hogy még a szöveget sem tudja értelmezni.


Willit
2021. JÚLIUS 27. [ 15:12 ]

Itt nem arról van szó hanem a demokrácia, szólásszabadság elfojtásáról, erről értekezzetek, s mindketten piruljatok(ha más nem hát a strandon a napon)


istván
2021. JÚLIUS 27. [ 15:09 ]

Az Origó számainak tükrében: 2017-ben írta az Origó, hogy 1,4 millió az amerikai transznemű állampolgárok száma! A 18. életévüket betöltöttek kérhetnek nemváltoztatási beavatkozást. A matek szerint: (1,4 millió)+(4400% növekedési szám = 61,6 millió) összesen = 63 millió a transzneműek száma az Egyesült államok 328,2 millió lakosából, (2019-es adat), ebből a felnőtt lakosság kb 80%. Ebből az következik, hogy az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 2018-ban 24 %-a transznemű volt, ami minden negyedik felnőttet jelenti, és a cikk azt sugallja, ez a szám iszonyatos tempóval növekszik! Ezt állítja az Origó, ne-mondjam kinek a szócsöve. És semmi köze a propagandához, igazszívű jó magyaroknak írnak. Akkor kinek kell píronkodnia? Érdekes, hogy 2017-ben még nem voltak megbotránkozva: Átváltozás, amitől leesik az álla! Így lett a jó csajból népszerű pasi ORIGO2017.08.01. 15:47 https://www.origo.hu/nagyvilag/20170801-igy-lett-a-csajbol-ket-ev-alatt-pasi.html


Pontosító
2021. JÚLIUS 27. [ 15:01 ]

A törvény betűi annyit érnek amennyit betartanak belőle. Ilyen műtéteket és azok népszerűsítését is szigorúan tiltani és büntetni kell. Aki ilyen dolgokra képes annak nincs helye sem az orvosi intézményekben, sem a társadalomban!


München
2021. JÚLIUS 27. [ 14:21 ]

Nem a számról van szó, hanem arról, hogy az arányszámot "hatásvadász poénnak" tartja. Ez a megdöbbentő. Ne keressen mindenütt hátsó szándékot! Mitől lenne egy százalékban kifejezett növekedés tényszerűtlen? Ez csak annak az, aki úgy gondolkodik, mint maga.


Érett Ifjú
2021. JÚLIUS 27. [ 13:18 ]

München, egy konkrét szám mitől lesz politikai szempont? Ha az Ön számára az, akkor valóban van miért pironkodnia.


München
2021. JÚLIUS 27. [ 10:43 ]

Érett Ifjú. Az arányszám az arányszám. Ha egy volt, s most 44, még akkor is rettenetesen sok. De azért valamibe csak bele kell kötni. Hogy lehet ilyen fontos - életekbe vágó! - kérdésnél a politikai szempontra (a hatásvadászatra) figyelni. Én pironkodnék a maga helyében még magam előtt is.


Érett Ifjú
2021. JÚLIUS 26. [ 22:16 ]

Nem a pokol kénköves tüzével kell itt fenyegetőzni, hanem a törvény erejével, azaz, be kell tiltani, hogy ilyen műtétet végezzenek el kiskorúakon és a probléma meg van oldva. Egyébként érdekelne, hogy számszerűen mennyi az a 4400%-os növekedés, mert így leírva inkább hatásvadász poénnak tartom, nem tényszerű információnak.


Pontosító
2021. JÚLIUS 26. [ 19:57 ]

A pokol kénköves tüze fogja megemészteni azokat akik tudásukkal nyomorékká kaszabolnak épp és egészséges egyéneket, kiket hazugságokkal félrevezettek.


Darko Desić 1992-ben szökött meg a börtönből, de a járvány miatt feladta magát a rendőrségen. 30 éve állt körözés alatt egy ausztrál férfi, amikor egy nap beállított a rendőrségre és feladta magát. Darko Desić 1992 augusztusában szökött meg a graftoni javítóintézetből, ahol három és fél éves büntetését...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 14:59 ]
Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság szerdán Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt. Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 12:56 ]
A szerb parlament épülete előtt avatták ma fel a Szerb Hadsereg új tisztjeit. Köztük vannak a Racković fivérek is, akik hármas ikrek. 1998. április 20-án születtek, mindössze néhány perc különbséggel. Először Aleksa, majd Nikola, végül pedig Đorđe. Mladen Racković, a fiúk apja azt mesélte, először nem is vették...
2021. SZEPTEMBER 11.
[ 14:50 ]
Beolvasás folyamatban