Magyarország
Budapest: Országos figyelmeztető sztrájkot helyeztek kilátásba január 19-ére a szakszervezetek

További tiltakozásokra, új rendszerváltásra és új köztársaság építésére szólítottak föl az ellenzéki pártok, a szakszervezetek pedig újabb demonstrációkat jelentettek be a szombati kormányellenes tüntetésen Budapesten.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke országos demonstrációt hirdetett január 19-re. Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - tette hozzá. A szakszervezetek - mint fogalmazott - "felkészültek a harcos időszakra", folytatják a tiltakozást a céljaik eléréséig, mivel a kormány "alkut kötött a tőkével" és "az ordas lelkű profitvadászokat választotta".

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke cselekvésre szólított föl. Szerinte a sztrájkelhívástól "nem kell félni, mert enélkül nem lehet eredményre jutni"", az összefogás meghátrálásra készteti "a munkavállalókat kiszolgáltatottá tevő hatalmat". Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is, közös ellenzéki jelöltet kell indítani mindenhol.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője bejelentette, hogy petíciót indítanak a "rabszolgatörvény" ellen, egyúttal feltette a kérdést, milyen nemzeti egységet akar az, aki az ország több mint felét "gyilkos csőcseléknek nevezi".

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt hangsúlyozta: ha Orbán Viktor meghátrál és visszavonja a munka törvénykönyvének módosítását, akkor sem hátrálnak meg, mert nem egyes törvények, hanem az egész rendszer ellen "lázadnak".

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szerint négymillió munkavállalót érint a "rabszolgatörvény", ezért annak visszavonását és azt nevezte fő feladatnak, hogy a munka törvénykönyvét is gondolják újra. Ehhez egyeztetésre hívta a szakszervezeteket és az ellenzéki pártokat január 9-re.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke kijelentette: a kormány nem tudja alkalmazni a diktatúrák eszközét, az oszd meg és uralkodj elvét a tüntetőkkel szemben.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a világ nem lehet a populistáké és Magyarország nem lehet Orbán Viktoré.

Hadházy Ákos, aki szintén független képviselő, egyebek mellett azt emelte ki, hogy ha a december 16-i tüntetésen kihirdetett öt pontban megfogalmazott követelések nem teljesülnek, akkor nem beszélhetnek választásról, csak színjátékról.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: újra kell építeni a jogállamot és a demokráciát.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta: a magyarok nem rabszolgák. A tüntetés a Hősük teréről indult, több helyszínen csatlakoztak demonstrálók. Amikor a menet eleje a Kossuth térre ért, a vége az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál tartott.

A tüntetés befejezése után a demonstrálók kisebb csoportja a Margit hídhoz vonult, ahol elfoglalta a Nyugati tér felé vezető oldal sávjait, akadályozva az autó- és a villamosforgalmat. A rendőrök mintegy tíz perc múlva leterelték őket a járdára. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2019. JANUÁR 8. [ 12:00 ]

sub rosa! Ne legyünk már ennyire agy-mosottak! Szánalmas ügy az a szánkópótlás, olcsó propaganda. Nem kellett hozzá sok ész. Akárki: A képviselők politizáljanak a parlamentben, ott érvényesüljenek. A kormánnyal is néha tele a hócipő, de a mérsékelt választók jó részének veletek tele a t..e is, és ez csak fokozódhat. Vezetőitek hatalmat akarnak, nem értetek cirkuszolnak. Józan ésszel elfogadhatatlan értékek mentén, forgatókönyvből dolgoznak. Ennyi.


Óbecsei
2019. JANUÁR 8. [ 11:30 ]

Jó lenne már megkülömböztetni, hogy ki az országgyűlési képviselő és ki a politikai bohóc. A két/harmados többség lehetőséget ad arra, hogy hozzanak olyan törvényt amely kitiltaná az oda nem illő jellemtelenek jelenlétét.


sub rosa
2019. JANUÁR 7. [ 20:51 ]

Akárki: Egy képviselőnek méltósága van - normális helyzetben! És nem hazudik! Ja, a gyerekszoba...Ezeknek bolsvista patkányforradalomárok erkölcstelen utódainak a Parlamentbe való juttatása a magyarországi választótestület egy részét is minősíti! Természetesen - a liberálkommunistáknak semmi sem szent, ami a másé! A zsidó villák se! No, meg szánkók: https://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/gyimesiek_potoltak_a_raszoruloknak_szant_ellopott_es_felgyujtott_szankokat_-_fotok/2583431/


BTóth
2019. JANUÁR 7. [ 17:49 ]

2010 előtt a megtermelt javak 95%-át (így meg) úgy, ki talicskázták a multik, a magyar rabszolgatartók zsebre vágták és a hatalmi elit&preferált eltartottjai fölélték. Mostani kormány alatt ez az arány 78% (kilenc év alatt ért ide). Lehet vitatkozni, mi kinek jó, meg merre (lehetne lépni/lelépni). Ha a mostani tüntetők nagypofázói hatalomra kerülnének, visszaállna az arány a régi közelébe.


Béla
2019. JANUÁR 7. [ 17:10 ]

Kedves Akárki,ez azt jelenti,hogy szentté és sérthetlenné avattak valakit,csak mert országgyűlési képviselő?Holnap kedvük támad a paksi atomerőművet meglátogatni,pár gombot megnyomogatni,stb....?Mert természetesen értenek ehhez is?Tudjuk kik a politikusaink,akik a szakmájukban(már,ha van nekik)képtelenek érvényesülni.Nem beszélve arról,hogy csak pár pofonért,meg némi balhéért ugrottak be....


Alfonz
2019. JANUÁR 7. [ 15:26 ]

Egy országgyűlési képviselő ne menjen a barbár tüntetők közé. Ott ne fetrengjen és színészkedjen, a "mentelmi joggal" rendelkező lépviselő az országgyűlésben beszélhet, de nem cirkuszolhat az utcán. Ha ezt tartósan teszi, az utcán is pl. akkor ÖRÖKRE el kell tiltani a politikai tevékenységtől. A mostani tüntetés SZERVEZETT, meghatározott forgatókönyv szerint, aki ott részt vesz, az saját országa ellen tevékenykedik. Aki nem hiszi, járjon utána.


kritikus
2019. JANUÁR 7. [ 14:42 ]

Egy maroknyi hataloméhes csoport (Id...a) szervezkedik. Egy birkát sem bíztak rájuk megőrzésre, nem egy országot. Amikor hatalmon voltak akkor rendőröknek álcázott (19 - es IQ) verőlegényekkel dolgoztattak. Ilyeneknek nem a parlamentben a helye hanem a zárt osztályon


München
2019. JANUÁR 7. [ 13:46 ]

Láttuk a fetrengésüket. Nevetséges és siralmas is egyben.


Akárki
2019. JANUÁR 7. [ 10:38 ]

Alfonz! Nem csak a 400 óra miatt folyik a tüntetés, ez csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ugyan milyen rongálásról beszél? A "szent" szánkókról, amit pótoltak a tüntetők, s amelyek azóta is ott állnak a téren? Miért nem arról ír, hogy a kormány 20-as IQ-val rendelkező verőlegényei agyba-főbe vernek, hátára ülnek, veséjébe térdelnek egy országgyülési képviselőnek? Akinek mentelmi joga van és egy újjal sem érhetnének hozzá!


Alfonz
2019. JANUÁR 6. [ 8:16 ]

Ki gondolná, hogy Saul Alinsky könyvét és mondjuk úgy forgatókönyvét olvassák? Véleményem, hogy kormány a fő bűnös ezért. Miért nem lehet nyilvánosságra hozni, tudatni a néppel széles körben: emberek más országokban a túlóra hány óra (van ahol több mint 400), Alinsky "A radikálosok 12 szabályát" terjeszteni, hogy ébredjek emberek, ez tervszerű átverés. A rongálókkal szigorúbban fellépne, és nyilvántartásba venni stb. Parlamenti képviselő ne rongáljon, kapjon piros lapot, eltiltást a politikától.


A Fidesz kezdeményezni fogja a megalakuló új EP-ben, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát - jelentette be Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Balatonfüreden. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a Fidesz a magyar emberek akaratát képviseli Brüsszelben, a magyar emberek pedig a májusi...
2019. JÚNIUS 17.
[ 14:30 ]
Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és elnöke Budapesten tárgyalt a magyarországi Szerb Országos Önkormányzat képviselőivel, akik azt mondták, magas fokú jogokat és szabadságot valósítanak meg az országban. A szerb önkormányzat képviselői arról is beszéltek, hogy Magyarország példaértékű...
2019. JÚNIUS 17.
[ 8:12 ]
Ingyenes koncerttel emlékezett meg Magyarország vasárnap a fővárosi Hősök terén Nagy Imre és mártírtársai 1989. június 16-i újratemetéséről, amelyen annak idején több százezres tömeg demonstrálta: elég volt a XX. század legnagyobb és egyik legembertelenebb társadalmi kísérletéből, a kommunizmusból. Ahol 30 éve a...
2019. JÚNIUS 17.
[ 6:20 ]
Beolvasás folyamatban