Magyarország
Koronavírusteszt-központ nyílik a budapesti repülőtéren

A koronavírusteszt-központ tervezett nyitását Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója jelentette be az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésén.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a turizmus.com beszámolója szerint elmondta, hogy 2012 és 2019 között 90 százalékkal nőtt a légi utasok száma Budapesten, 2020 egészében azonban 56 százalékos visszaesést prognosztizálnak a tavalyi évhez képest.

Ez azt jelenti, hogy idén 8-9 millió utas érkezhet légi úton Budapestre az előző évi több mint 16 millióval, és a 2020-ra tervezett 17 millióval szemben - részletezte.

Az év eleje nagyon jól indult, áprilisban és májusban azonban az utasforgalom szinte teljesen leállt, miközben a repülőtér végig nyitva volt, emiatt naponta egymillió euró veszteséget kellett elkönyvelnie a Budapest Airportnak, és munkatársai egy részétől is meg kellett válnia – sorolta Kam Jandu.

A beutazási szigorítások, és az országok színkód szerinti besorolására reagálva a Budapest Airport koronavírusteszt-központot szándékozik nyitni a repülőtéren.

Ezzel az érkezők már a határon beszerezhetik a negatív tesztet, hogy ezzel mentesüljenek a karantén alól – jelentette be.

A kereskedelmi vezető optimizmusának adott hangot, amikor úgy fogalmazott, hogy a Budapest Airport jövőre 83 százalékos forgalomnövekedést vár 2020-hoz képest, a rá következő évben pedig további 21 százalékos bővülést.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt két idős, krónikus beteg és 45-tel, 4813-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 607-re emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak. Az aktív...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 9:38 ]
Az első, gyenesdiási előfutammal vasárnap kezdődik meg a Nemzeti Vágta idei versenysorozata, a döntő a tervek szerint október 10-11-én lesz a budapesti Hősök terén. A lovasok országszerte nyolc településen mérhetik össze tudásukat a Nemzeti Vágta előfutamain szeptember 26-ig. Idén két új helyszínen, Vácdukán és...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:24 ]
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel. A koronavírus-járvány magyarországi alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:09 ]
Beolvasás folyamatban