Magyarország
DK: Az Európai Parlament határozatot fogad el arról, hogy Orbán Viktor rendszere nem jogállam
Betűméret:             

Az Európai Parlament csütörtökön egy olyan határozatot fogad el, amely szerint "Orbán rendszere nem jogállam, a rendszer lényege a korrupció" - mondta online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke. Molnár Csaba hozzátette, pártja EP-képviselői megszavazzák a határozatot.

A politikus mindezzel arra utalt, hogy az EP csütörtökön voksol a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar terv értékeléséről.

Az EP-képviselő azt állította, hogy a kormány soha nem látott bajban van, mert az Európai Unió pénze nélkül a magyar gazdaság az összeomlás szélére került. Orbán Viktor miniszterelnök ezért mindent elkövet, hogy megszerezze az uniós támogatásokat, amihez azt kellene bizonyítania, hogy "véget ért az a kormányzati korrupció, amit 12 éve látunk és Magyarország majd újra jogállam lesz" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A kormányfő erre a célra "látszatintézkedések egész sorát vezeti be", amelyek a jogállamot nem, de annak látszatát talán megteremthetik az Európai Bizottság szemében - mondta Molnár Csaba. Egyúttal hangsúlyozta, hogy ezekre az intézkedésekre és törvénymódosításokra a DK képviselői már nemmel szavaztak az Országgyűlésben.

Csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lenne a garancia arra, hogy az uniós pénzek a magyar emberekhez, vállalkozásokhoz, önkormányzatokhoz kerüljenek - jelentette ki. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
rusticus
2022. NOVEMBER 24. [ 15:17 ]

Érdekes! Amikor a Gyurcsán kormány meghamisította a gazdasági mutatókat, amiről az EU csúcs tudott, akkor csönd volt az EU részéről. A lovasrohamok, a szemkilövetés belefér a jogállamiságba. A Gyurcsán kormány bukása után, a volt kormányfő cégét bízta mag az EU, hogy elleőrizze az EUs pénzek felhasználának módját Lengyelországban, Magyarországon. A Tanú c. filmből: " Egy az anyjuk ezeknek..."


olvasó
2022. NOVEMBER 24. [ 13:15 ]

Mindent elmond, ki mit ért jogállamon, hogy ezt éppen a szemkilövetők pártja jelenti be.


Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban