Média
Sajtóapostolok találkoztak Nagyváradon

Első ízben találkoztak külhonban a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír szervezésében a sajtóapostolok, országos, egyházmegyei és plébániai médiumok, nyomtatott és elektronikus sajtó, rádiók, honlapok, portálok munkatársai a Kárpát-medence minden részéből. A képzési hétvége eseményeiről a Magyar Kurír katolikus hírportál számolt be.

A sajtóapostolok tizennyolcadik találkozójának helyszíne a nagyváradi ifjúsági és kulturális központ, a Posticum volt.

A szakmai találkozó anyagát idén „A közösségi hálózatból az emberi közösségekbe, avagy a lájktól az ámenig” mottó jegyében állították össze a szervezők: a MAKÚSZ, a Magyar Kurír és a vendéglátó nagyváradi egyházmegye.

A bevezetésben Böcskei László megyéspüspök gondolatait Ferenc pápának a tömegtájékoztatás világnapjára írt üzenetéhez kapcsolta, melynek középpontjában az internethasználat és a közösségi média áll. A nagyváradi főpásztor kitágította a témát, és arra kérdezett rá, miért és hogyan kell az Egyháznak kommunikálni. „Benne vagyunk a hálózatban – ha nem teszünk semmit, akkor is –, de nem mindegy, hogyan” – Böcskei László szerint nekünk magunknak kell meghatároznunk azt a képet, amelyet önmagunkról sugározni akarunk.

A szakmai napon több erdélyi médium bemutatkozott: a Hargita Népe, az erdélyi Mária Rádió, a maszol.ro hírportál. Micaci Cristian a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, Tankó Zita a nagyváradi Szent László-plébánia kommunikációját mutatta be.

A találkozó része volt a gyakorlati képzés is, de a résztvevők megismerhették a püspöki székhely és a városközpont értékeit is, és látogatást tettek a váradi várban és a székesegyházban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rejtőzködés és az álcázás mestereinek világába kalauzol a Jó Pajtás legújabb száma. Amikor rejtőzködésről van szó, szinte mindenkinek a kaméleonok hihetetlen színváltoztató képessége jut az eszébe, pedig nem biztos, hogy a kaméleonok nyernék az álcázás mestere címet! Hogy kik szállnak velük versenybe? Például a...
2019. OKTÓBER 9.
[ 12:49 ]
Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy drasztikusan csökken a vajdasági termőföldek szervesanyag-készlete. Ha a talajban lévő humusz mennyisége a továbbiakban is ilyen ütemben csökken, akkor a Vajdaságban lévő 1,7 millió hektár termőföld fél évszázad múlva terméketlenné válik – Vígi Zsoldos Zsaklina riportja ...
2019. OKTÓBER 9.
[ 11:14 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 41. számunk tartalmából kiemeljük: * Érző lények között. BÍRÓ Tímea heti jegyzete * VILÁGKÉP: A német egység. Merkel: az egységfolyamat nem ért véget * Az aradi tizenhármakra emlékeztek Eleméren * A...
2019. OKTÓBER 8.
[ 13:07 ]
Beolvasás folyamatban