Média
Jó Pajtás (2020. november 12.): Barangolás történelmünkben címmel új rovat indul

A Jó Pajtás legújabb számából kiderül, hogy milyen sikerekkel gazdagodtak a szabadkai és a szenttamási tanulók, hogyan készül az epres joghurttorta és hogy miért vadásznak egyedül a tigrisek.

A környezet és ember viszonya számtalan irodalmi műben megjelenik. Lábnyomok és olajfoltok kapcsán is olvashattok olyan verseket az Iránytű című rovatunkban, amelyek az ökoirodalom fogalmát bővítik.

Mi az a Vajdaság? Barangolás történelmünkben címmel új rovat indul útjára a Jó Pajtásban, amelyben ezúttal tartományunk történetét ismertetjük.

A Sztárvilágból kiderül milyen orosz, német és amerikai animációs újdonságok érkeznek a mozikba. A Tiniturmixban hasznos tanácsok szerepelnek: mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy, hogyan szórakozz olcsón és kreatívan?

Utánajártunk a páncél és az esernyő történetének is, amelyekről Kaleidoszkóp című rovatunkban olvashatsz.

Mit csinál a barlangász, milyen kihívások várnak a vitorlázókra, melyik sportot mikor érdemes elkezdeni? Sportrovatunkból erre is fény derül.

Lapozzátok fel a Fejtörőt és fussátok át vicc oldalunkat is!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Huszonöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre súlyosbította szerdán a pozsonyi legfelsőbb bíróság Miroslav Marček büntetését, akit Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője közel három évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további gyilkosság...
2020. DECEMBER 2.
[ 12:59 ]
Egymásnak sokszor ellentmondó minisztériumi rendeletek, katonák az ajtó előtt, feszített tempó és egyéni felelősség – mindezek együtt jellemzik a szociális intézményeket a koronavírus-járvány ideje alatt. Arról, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a mai napig az említett intézmények, a nagykikindai Misericordia...
2020. DECEMBER 2.
[ 10:32 ]
A 2021-es költségvetés-javaslatban nem szerepel a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS), ez lesz az első alkalom 2015 óta, hogy a szerb közszolgálati média nem kap pénzt az államkasszából, míg a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) a korábbi évekhez hasonlóan, 900 millió dinárt kap. A törvény, amely a...
2020. DECEMBER 1.
[ 15:45 ]
Beolvasás folyamatban