Sport
Épül a Vajdasági Birkózóakadémia, már a belső munkálatok folynak

Zökkenőmentesen halad a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia építése, már a belső munkálatok folynak. Az akadémiát ma délelőtt mások mellett a Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, Božidar Maljković, valamint Nenad Lalović a Birkózó Világszövetség elnöke és Pásztor István a Tartományi Képviselőház elnöke is megtekintette. Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Jelen volt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, aki elmondta, hogy a településnek több szempontból is fontos lesz az akadémia.

- Egyrészről oktatási szempontból, hiszen egy plusz hátteret tudunk kapni arra, hogy megerősítsük a középiskolai oktatást a község területén, idegenforgalmi szempontjából is fontos, hiszen bele tudjuk tenni a sportturizmust a községnek a kínálatába, harmadrészt a professzionális sport szempontjából, hiszen itt ezen az akadémián professzionális sportolók fognak nevelkedni és edzeni nap, mit nap. Emellett az akadémiának köszönhetően felkerül Magyarkanizsa hivatalosan is a szerbiai sport térképére.

Az épülőfélben lévő akadémiát a Szerbiai Olimpiai Bizottság több tagja is megtekintette, köztük Božidar Maljković, a bizottság elnöke, aki szerint majd a bizottság kihelyezett üléseit is megtarthatják itt, emellett pedig a modern felszereltség miatt külföldi sportolók befogadására is alkalmas lesz. Az építkezést Pásztor István is megtekintette, aki szerint az intézmény nagyban hozzájárul majd a vajdasági fiatal tehetségek felfedezéséhez.

- Itt az életre kell felkészíteni a birkózó gyereket. Nem biztos, hogy mindenkiből nagy bajnok fog lenni, viszont az fontos, hogy mindenki életképes legyen, életrevaló legyen, mindenkinek kenyér legyen a kezébe és ezért ez nem csak egy birkózóakadémia, hanem ez egy életre felkészítő intézményi keret is lesz.

Pásztor hozzátette, hogy edző- és bíróképzést is szeretnének majd az akadémián belül működtetni.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerb Szuperliga 32. fordulójában a TSC Zentán 4:1-re legyőzte a belgrádi Voždovac csapatát. Az első félidőben a topolyaiak támadtak többet, jónéhány helyzetet is kialakítottak, a vezetést azonban csak a 45. percben szerezték meg Nenad Lukić góljával. A második félidőben kissé váratlanul egyenlítettek a vendégek,...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 21:54 ]
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat Imolában. A 23 éves pilótának ez az idei első, pályafutása során pedig a 11. futamgyőzelme. Verstappen mögött a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) zárt másodikként, míg a dobogó harmadik...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 17:33 ]
A spanyol Király-kupában a Barcelona a második félidőben 12 perc alatt négy gólt lőtt az Athletic Bilbaónak, ezzel a katalánoké lett a trófea. A két csapat tizedszer vívott egymással Király-kupa döntőt. Az első játékrészben is a katalánok domináltak, de csak helyzetekig, illetve kapufáig jutottak, melyet a Frenkie de...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 7:31 ]
Beolvasás folyamatban