Szerbia
Le kell cserélni a mellékjeles betűket tartalmazó rendszámtáblákat
Betűméret:             

Hét évvel a kiosztásuk után le kell cserélni a Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat, emlékeztet a Polovni automobili portál.

A kiváltott rendszámtáblák lecserélésére vonatkozó hét éves határidőt előbb két évvel hosszabbították meg, most pedig azt a döntést hozták, hogy azok véglegesek lesznek, néhányan azonban kötelesek lesznek lecserélni őket.

A Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat a kiváltásuk után hét évvel le kell cserélni, ezekre a táblákra nem vonatkozik a véglegesítés. Ezzel pedig megkárosították az ilyen rendszámtáblával rendelkező autótulajdonosokat, mivel a rendszámtábla mellett a jármű forgalmi engedélyét is le kell cserélniük, írja a Polovni automobili.

Amennyiben valakinek olyan táblája van, amely nem tartalmazza a fent említett betűket, akkor a továbbiakban is használhatja azt, amíg a rendszámtábla fizikailag meg nem sérül, illetve amíg a jelzés annyira elhalványodik, hogy nem lehet leolvasni.

Forgalmi engedélyeket nem kell cserélni

Megkezdődött azoknak a forgalmi engedélyeknek a kiadása, amelyeknek nincs lejárati idejük, vagyis aki ilyen, új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie.

Azoknak sem kell a cseréért folyamodniuk, akiknek régi forgalmijába be van írva a lejárati határidő, ugyanis az állam úgy döntött, hogy ebben az esetben igazságosan jár el, és nem károsítja meg azokat a polgárokat, akiknek régi forgalmi engedélye van.

Ez azt jelenti, hogy a lejárt forgalmi engedéllyel is lehet vezetni az autót.

Akkor kell tartósra (újra) cserélni a forgalmi engedélyt, ha valaki külföldre akar utazni, mivel a külföldi rendőröknek nehezen tudnák megmagyarázni a polgárok, hogy forgalmijuk Szerbiában továbbra is érvényes attól függetlenül, hogy lejárt az érvényességi ideje. Emellett egyéb kellemetlenségek is adódhatnak belőle egy esetleges autóbaleset vagy határellenőrzés alkalmával, írja a Polovni automobili.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. JANUÁR 29. [ 17:38 ]

Ha aki "új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie" Az illetékes döntéshozónak sikerült befejezni az elemit. Feltehetően Vuk és Vučić díjjal.


Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban