Szerbia
Le kell cserélni a mellékjeles betűket tartalmazó rendszámtáblákat

Hét évvel a kiosztásuk után le kell cserélni a Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat, emlékeztet a Polovni automobili portál.

A kiváltott rendszámtáblák lecserélésére vonatkozó hét éves határidőt előbb két évvel hosszabbították meg, most pedig azt a döntést hozták, hogy azok véglegesek lesznek, néhányan azonban kötelesek lesznek lecserélni őket.

A Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat a kiváltásuk után hét évvel le kell cserélni, ezekre a táblákra nem vonatkozik a véglegesítés. Ezzel pedig megkárosították az ilyen rendszámtáblával rendelkező autótulajdonosokat, mivel a rendszámtábla mellett a jármű forgalmi engedélyét is le kell cserélniük, írja a Polovni automobili.

Amennyiben valakinek olyan táblája van, amely nem tartalmazza a fent említett betűket, akkor a továbbiakban is használhatja azt, amíg a rendszámtábla fizikailag meg nem sérül, illetve amíg a jelzés annyira elhalványodik, hogy nem lehet leolvasni.

Forgalmi engedélyeket nem kell cserélni

Megkezdődött azoknak a forgalmi engedélyeknek a kiadása, amelyeknek nincs lejárati idejük, vagyis aki ilyen, új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie.

Azoknak sem kell a cseréért folyamodniuk, akiknek régi forgalmijába be van írva a lejárati határidő, ugyanis az állam úgy döntött, hogy ebben az esetben igazságosan jár el, és nem károsítja meg azokat a polgárokat, akiknek régi forgalmi engedélye van.

Ez azt jelenti, hogy a lejárt forgalmi engedéllyel is lehet vezetni az autót.

Akkor kell tartósra (újra) cserélni a forgalmi engedélyt, ha valaki külföldre akar utazni, mivel a külföldi rendőröknek nehezen tudnák megmagyarázni a polgárok, hogy forgalmijuk Szerbiában továbbra is érvényes attól függetlenül, hogy lejárt az érvényességi ideje. Emellett egyéb kellemetlenségek is adódhatnak belőle egy esetleges autóbaleset vagy határellenőrzés alkalmával, írja a Polovni automobili.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. JANUÁR 29. [ 17:38 ]

Ha aki "új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie" Az illetékes döntéshozónak sikerült befejezni az elemit. Feltehetően Vuk és Vučić díjjal.


Mától működnek a szabácsi piacok - illusztráció
2020. ÁPRILIS 3.
[ 10:35 ]
A szerbiai szabálysértési bíróságok összesen több mint 64,4 millió dinár összegben szabtak ki pénzbírságot a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében bevezetett kijárási tilalom első 12 napja alatt. Összesen 1338, különböző korú személyt bírságoltak meg, 50 ezer és 150 ezer dinár közötti összeggel,...
2020. ÁPRILIS 3.
[ 10:34 ]
A hétvégén a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében meghosszabbítják a kijárási tilalmat Szerbiában. Szombaton 13 és hétfő hajnali 5 között senki nem hagyhatja el otthonát. A nyugdíjasok a már szokásos vasárnap hajnali bevásárlást most is lebonyolíthatják, a többiek viszont...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 20:56 ]
A Szerb Katonaság eddig 30 személyt, tartalékost hívott be katonai szolgálatra Újvidéken és ugyanennyit Belgrádban, áll a honvédelmi minisztériumnak a Szabad Európa Rádióhoz eljuttatott írásbeli nyilatkozatában. “Megjegyezzük, hogy ezek a személyek annak idején civil szolgálatot teljesítettek az egészségházakban és...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 19:52 ]
Beolvasás folyamatban