Szerbia
Le kell cserélni a mellékjeles betűket tartalmazó rendszámtáblákat

Hét évvel a kiosztásuk után le kell cserélni a Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat, emlékeztet a Polovni automobili portál.

A kiváltott rendszámtáblák lecserélésére vonatkozó hét éves határidőt előbb két évvel hosszabbították meg, most pedig azt a döntést hozták, hogy azok véglegesek lesznek, néhányan azonban kötelesek lesznek lecserélni őket.

A Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket tartalmazó rendszámtáblákat a kiváltásuk után hét évvel le kell cserélni, ezekre a táblákra nem vonatkozik a véglegesítés. Ezzel pedig megkárosították az ilyen rendszámtáblával rendelkező autótulajdonosokat, mivel a rendszámtábla mellett a jármű forgalmi engedélyét is le kell cserélniük, írja a Polovni automobili.

Amennyiben valakinek olyan táblája van, amely nem tartalmazza a fent említett betűket, akkor a továbbiakban is használhatja azt, amíg a rendszámtábla fizikailag meg nem sérül, illetve amíg a jelzés annyira elhalványodik, hogy nem lehet leolvasni.

Forgalmi engedélyeket nem kell cserélni

Megkezdődött azoknak a forgalmi engedélyeknek a kiadása, amelyeknek nincs lejárati idejük, vagyis aki ilyen, új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie.

Azoknak sem kell a cseréért folyamodniuk, akiknek régi forgalmijába be van írva a lejárati határidő, ugyanis az állam úgy döntött, hogy ebben az esetben igazságosan jár el, és nem károsítja meg azokat a polgárokat, akiknek régi forgalmi engedélye van.

Ez azt jelenti, hogy a lejárt forgalmi engedéllyel is lehet vezetni az autót.

Akkor kell tartósra (újra) cserélni a forgalmi engedélyt, ha valaki külföldre akar utazni, mivel a külföldi rendőröknek nehezen tudnák megmagyarázni a polgárok, hogy forgalmijuk Szerbiában továbbra is érvényes attól függetlenül, hogy lejárt az érvényességi ideje. Emellett egyéb kellemetlenségek is adódhatnak belőle egy esetleges autóbaleset vagy határellenőrzés alkalmával, írja a Polovni automobili.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. JANUÁR 29. [ 17:38 ]

Ha aki "új forgalmi engedélyt kap, annak azt sosem kell lecserélnie" Az illetékes döntéshozónak sikerült befejezni az elemit. Feltehetően Vuk és Vučić díjjal.


Vasárnap este, valamivel éjfél előtt érkezett meg a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre az a négy szerb állampolgár, akiket a koronavírus gócpontjának számító Vuhanból menekítettek ki Franciaországba, ahol két hetet karanténban töltöttek. Menetrend szerinti repülőjárattal érkeztek meg a szerb fővárosba, miután két...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 12:16 ]
Aleksandar Vulin védelmi miniszter a Nedeljnik szövegét kommentálta, amely azonban soha nem is jelent meg a lapban, sem máshol, tájékoztatott a Nedeljnik szerkesztősége, s feltette a kérdést, hogy jutott a tárcavezető az íráshoz. A Tanjug vasárnap 13:39-kor közölte Vulin nyilatkozatát, amelyben úgy értékelte, „hogy...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 9:39 ]
Az Európai Unió nyitott rá, hogy meghallgassa a kezdeményezéseinket és ötleteinket, s befektetési csomagot léptet életbe a régió számára, jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő ma este az uniós tisztségviselők és a nyugat-balkáni vezetők informális vacsoráját követően Brüsszelben. „Pozitív, fontos és jó...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 22:39 ]
Beolvasás folyamatban