Szerbia
Elektronikus úton, automatikusan értesítik az embereket a PCR-tesztek eredményéről

Az IT és az eUprava portállal foglalkozó irodának köszönhetően ezentúl ingyenesen, automatikus értesítést kapnak a polgárok a PCR-tesztük eredményéről SMS üzenet vagy e-mail formájában.

Mostantól a polgárok a tesztelésre történő bejelentkezés alkalmával meghagyhatják a telefonszámukat vagy e-mail címüket, így automatikusan értesítik őket arról, hogy megvan a teszt eredménye.

„Miután az eUprava portálon bevezettük azt a szolgáltatást, amely értesít arról, hogy elkészült a PCR-teszt eredménye, most ezt tovább fejlesztettük, így a szolgáltatás automatikusan értesíti a polgárokat. Elegendő, ha a polgárok meghagyják az egészségügyi intézményben az elérhetőségüket a tesztelés alkalmával, a teszt elkészültéről pedig automatikus értesítést kapnak. A szolgáltatás továbbra is csak arról értesíti a polgárokat, hogy elkészült a teszt eredménye, magát az eredményt továbbra is az e-zdravlje.gov.rs portálon tekinthetik meg”, jelentette ki Dr. Mihailo Jovanović, az IT és az eUprava Iroda igazgatója.

Arra is emlékeztetett, hogy a polgároknak nem kell mindenképp elmenniük az egészségügyi intézményekbe, és kockázatnak kitenniük magukat, mert az új szolgáltatás automatikusan működik és 0-24 órában értesíti a polgárokat. Azok, akik a tesztelés alkalmával elfelejtik megadni elérhetőségüket, továbbra is elérhetik a szolgáltatást az eUprava portálra bejelentkezve. (Danas)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt huszonnégy órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a vizsgált időszakban összesen 9100 tesztet végeztek el. A vírus okozta szövődmények következtében 3 személy halt meg. Jelenleg 78 páciens szorul mesterséges lélegeztetésre.
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 15:05 ]
A tanügyi dolgozók négy reprezentatív szakszervezete ma tárgyalt Mladen Šarčević oktatási miniszterrel a közelgő tanév oktatási modelljeiről. Ružica Todić Brdarić, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezete képviselője elmondta, hogy a találkozón elemezték a felkínált oktatási modelleket, és...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:42 ]
A hatalmas bevételkiesés ellenére sem emeli meg az idén az útdíjakat a Szerbia Útjai Közvállalat, nyilatkozta Zoran Drobnjak megbízott igazgató. A lecsökkent forgalom miatt most 40-45 millió euróval kevesebb bevételre számítanak. Augusztus elejétől mostanáig 5,4 millióval kevesebb jármű haladt át az autóutakon, mint...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban