Szerbia
A szerb parlament épülete előtt tüntettek Đoković ausztráliai bebocsátásáért

Novak Đoković szerb teniszező családja támogató nagygyűlést szervezett és napi szintű tiltakozásokra szólított fel a szerb parlament épülete előtt.

Ennek oka, hogy az Australian Open előestéjén a Melbourne-be történő belépéskor megtagadták a vízumot a szerb teniszezőtől a hiányos és nem megfelelő dokumentáció miatt.

Đoković nincs beoltva a koronavírus ellen. Az egészségi állapota alapján, védettségi igazolvány nélkül kapott engedélyt a tornán való részvételre. Az országba való belépés azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték.

A teniszező a bíróságon fellebbezett a vízummegtagadás ellen, a döntésre azonban hétfőig várnia kell.

Családja, de az államvezetés egy része is élesen reagált arra, hogy a világ legjobb teniszezője jelenleg kényszerszálláson van.

Ahogy édesapja, Srđan Đoković mondta ma a szerb parlament épülete előtt, a polgárok nem politikai, hanem népi megmozdulásra jöttek össze.

A teniszező édesapja sértő szavakkal illette Ausztrália miniszterelnökét, és felkérte a polgárokat, hogy gyújtsanak gyertyát Novakért.

„Ez a mi gyűlésünk, a népgyűlés, csak a mi Nolénk támogatására szólítunk fel. Méltó módon harcolunk, mint mindig a történelem során, nem tehetnek velünk semmit, nem kényszeríthetnek térdre, ezt jegyezzék meg. Novak a miénk, Novakot senkinek sem adjuk – minden nap ebben az időben támogatásunkról biztosítjuk őt. Kérem, gyújtsanak egy gyertyát Szerbiáért is, az egész szabad világ együtt van itt, hogy ellenezzük az undorító politikusok szörnyű viselkedését. Nole a mi Napunk”, mondta több száz polgár előtt Đoković apja.

A tüntetésen részt vett a köztársasági válságstáb egy része is.

A közlemények szerint a Đoković család holnap 15 órakor ismét a szerb parlament épülete előtt lesz. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Realista
2022. JANUÁR 7. [ 20:13 ]

Mindig azzal jönnek,h ez itt Szerbia és itt a szerbek parancsolnak....hát az meg ott Ausztrália és ott bizony az ausztrálok parancsolnak.


rg
2022. JANUÁR 6. [ 21:36 ]

Kedves barátaim, észrevettétek, hogy ez a nép nem változik? Azért tüntetnek, gyertyát gyújtanak, és háborodnak fel a politikusok, mert az Ausztrálok nem akarják megszegni az országuk törvényeit a Novák kedvéért.


olvasó
2022. JANUÁR 6. [ 18:42 ]

Hülyeség ellen tényleg nincs vakcina.


Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben és a vasútállomáson. A Blic szerint a fenyegetések szerint...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:22 ]
Nikola Selaković, Szerbia külügyminisztere Brüsszelben tárgyalt Várhelyi Olivérrel, az EU szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával. Selaković elmondta, hogy Szerbia európai uniós tagsága külpolitikai prioritás és stratégiai elkötelezettség. Egyúttal hangsúlyozta, hogy fontos a régió ösztönzése...
2022. MÁJUS 16.
[ 11:27 ]
Bombariadó volt 97 belgrádi általános iskolában ma reggel, közölte az oktatási minisztérium. Néhány középiskolát is arról értesítették ismeretlenek, hogy az intézményben bombát helyeztek el. Valamennyi iskola esetében a rendőri ellenőrzést követően megállapították, hogy a bejelentések hamisak voltak, és a...
2022. MÁJUS 16.
[ 10:50 ]
Beolvasás folyamatban